Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Ako vyčistiť sklenený sprchovací kút? Držte sa našich rád a pôjde to veľmi jednoducho!

Datum: 06.04.2022

Potrebujete rýchlo a ľahko vyčistiť sprchovací kút? Vedeli ste o tom, že bežné čistiace prostriedky je možné nahradiť? Máme pre vás skvelé tipy!

Ako vyčistiť sklenený sprchovací kút

Na sprchovacích kútoch môžeme často vidieť stopy vody a mnohé ďalšie nečistoty. Ak však viete ako na to, odstrániť ich nie je nič zložité! Vedeli ste, že s vyčistením kúpeľne vám môže pomôcť aj obyčajný ocot alebo sóda za pár centov?

Sprchovacie kúty sú veľmi trendy

Sprchovací kút dodá kúpeľni potrebnú eleganciu – avšak, je potrebné ho pravidelne čistiť, aby sa na jeho stenách neusadzovali kvapky vody a rôzne neželané škvrny. Aby nevznikal vodný kameň, je nutné sprchovací kút vždy vyčistiť čo najskôr, postupom času sa totiž môžu na dvierkach a stenách nahromadiť nečistoty a nevzhľadné stopy, ktoré na skle okamžite zasychajú. Výhodou odstránenia kvapiek zo skla ihneď po sprchovaní je, že vám stačí iba čistá handrička, ktorou kvapky zo skla zotriete. Na čistenie sprchovacieho kúta môžete použiť aj obyčajný ocot, ktorý funguje najlepšie zmiešaný v pomere 1:1 s teplou vodou. Ako ho použiť? Zmes nalejte do nádoby so sprejovým uzáverom, nastriekajte ju na sklo pri sprchovacom kúte, nechajte niekoľko minút pôsobiť a zotrite dosucha.

Sprchovací kút ako riešenie pre každého

Ak túžite po praktickosti, stavte na vybavenie kúpeľne od Sklofix, spoločnosť, ktorá je zárukou kvality a precíznosti. Vedeli ste, že na umytie sprchy vám postačia aj bežne dostupné suroviny, ktoré máte v domácnosti vždy poruke? Podobne ako ocot, pomôže vám aj citrónová šťava zmiešaná s octom v pomere 1:1. Stačí ju nechať pôsobiť 15 minút, opláchnuť a utrieť. Citrón veľmi dobre spolupracuje aj s práškom do pečiva.  Na vyčistenia skla vám pomôže aj jedlá sóda bikarbóna, kola alebo saponát zmiešaný s dielom octu a 2 dielmi vody. Na to, aby ste váš sprchovací kút udržali v čistote bez vodného kameňa, plesne, mastnoty a iných nečistôt, skúste najbližšie  siahnuť po niektorom z našich prostriedkov a môžete si byť istí, že vaša kúpeľňa bude žiariť čistotou.

Čítané: 3663 x