Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Dovolenka vo Vysokých Tatrách

Datum: 15.12.2016

Malá krajina s veľkými turistickými možnosťami. Takto by sa dalo o slovensku rozprávať. Skúste vo svojej domovine objaviť nepoznané a spoznajte tvár Slovenska opäť trochu inak. Môžete sa inšpirovať aj našimi tipmi.

Utajené Strážovské vrchy

Ak sa chcete vyhnúť davom turistov a užiť si trochu ticha v krásnej prírode, určite si rezervujte ubytovanie v Strážovských vrchoch. Nachádzajú sa na Považí a turistom ponúkajú mnoho fascinujúcich zážitkov. Najvyšším vrcholom pohoria je Strážov, no čo do výhľadov je pre mnohých absolútnou jednotkou Vápeč. Vrch, z ktorého je údajne jeden z najkrajších panoramatických výhľadov na Slovensku, sa týči na obcou Horná Poruba a pri jeho zdolaní budete musieť prekonať niečo viac ako 500 výškových metrov. Námaha však určite stojí za to.

Na Kôprovský štít

Vysoké Tatry sú považované za korunu Slovenska a ročne si ubytovanie v Tatrách zarezervujú desiatky tisíc turistov. Ak vám neprekáža pomerne veľká masovosť na tatranských turistických chodníkoch, vyberte sa na celodennú túru na Kôprovský štít. Časť cesty budete mať spoločnú vedno s turistami smerujúcimi na Rysy, avšak vy sa na „križovatke“ vydáte smerom k Veľkému Hincovému plesu, ktoré sa rozprestiera práve pod cieľovým vrcholom. Z jeho najvyššieho bodu si potom užijete nie len pohľad na najhlbšie a najväčšie jazero v Tatrách, ale aj jednu z najkrajších kruhových panorám našich malých veľhôr.

Cyklotrasy na Liptove

Liptov vraj treba zažiť. Tento rázovitý kraj je srdcom Slovenska s nezameniteľnou kultúrnou pečaťou. Ponúka turisticky veľmi atraktívne a celoročne využiteľné lokality. Na Liptove reflektujú aj na celospoločensky sa rozširujúci trend a rastúcu popularitu cyklistiky. A preto vám dávame do pozornosti cyklotrasy na Liptove, konkrétne tú, vedúcu za históriou hradu Likava. Viac ako 16km dlhú túru začnete aj skončíte v Ružomberku, pričom budete prechádzať typickými liptovskými obcami Hrabovo, Malinô Brdo alebo Rybárpole. Tesne pred cieľom sa rozhodne oplatí vystúpiť na impozantný likavský hrad, niekdajšiu pevnosť a strážnu baštu Liptova

Čítané: 4233 x