Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Na potulkách arabským svetom – ideálnou voľbou je Omán!

Datum: 04.10.2019

O tom, že príjemnú dovolenku si môžete užiť aj na jeseň, vás presvedčí táto úžasná arabská destinácia. Omán leží v južnej, respektíve v juhovýchodnej oblasti Arabského polostrova. 

Počas leta sú tu teploty dosť vysoké. V mesiacoch september – október sa „ochladí“ na príjemných 30°C. Teraz je ten najlepší čas na návštevu Ománu, tak to nepremeškajte!

Čo je tým hlavným dôvodom, pre ktorý sa turisti rozhodnú dovolenkovať v Ománe? Je to jedinečná destinácia, ktorá vám ako na dlani ponúkne všetko dôležité z arabského sveta. Mnohí hodnotia práve Omán ako perfektné miesto na bohatú kultúrnu turistiku.

Celkovú atmosféru znásobujú obdivuhodné prírodné scenérie, ktoré menia Omán v skutočný raj na zemi. Sú to hlavne mohutné vrchy, fjordy a krásna azúrová voda. Turisti sa nevedia vynadívať na krásy vodného systému Falaj a stovky úžasných kultúrnych pamiatok, zapísaných v Unesco.

Ak by sme tieto poklady Ománu mali „rozmeniť na drobné“, nestačila by nám na to ani jedna esej. Spomenieme napríklad pevnosť Bahla Fort, významná je aj Sinesla v stredisku Sur a tie najkrajšie chrámy a mešity obdivujú turisti v hlavnom meste Muscat.

V Ománe sa určite čas nezastavil. Počas dovolenky zistíte, že sa tu nádherne spájajú tradície s modernosťou, a to robí z Ománu ešte príťažlivejšou destináciou. Dávne ománske kúzlo vám priblížia tradičné trhy s unikátnymi remeselnými výrobkami. Jedným z najznámejších je trh Al-Husn v meste Salalah.

Pre milovníkov typickej dovolenkovej pohody máme tiež len samé dobré správy

Aj napriek rôznym pochybnostiam Omán patrí k najbezpečnejším krajinám sveta. Netreba sem prichádzať so žiadnymi predsudkami. Obyvatelia sú tolerantní, srdeční, na pohyb turistov sú zvyknutí. Sú tu nádherné a udržiavané pláže, obľúbené je potápanie, púštne safari, pozorovanie delfínov a v neposlednom rade aj horolezectvo.

Svojou vybavenosťou, tradíciami, ale aj modernizáciou vyhovuje Omán naozaj tej najširšej klientele. Je tu bezpečne a čisto. To ďalej potvrdzujú tie najlepšie ubytovacie rezorty, ktoré budú pre vašu rekreáciu priam nevyhnutné. V prvom rade si naštudujte hodnotenie hotelov na odporúčaných cestovateľských platformách, kde sú hneď stovky recenzií a názorov priamo od dovolenkárov. Len tak si rezervujete ubytovanie so zárukou najvyššej kvality a vybavenosti.

Na základe pozitívnych ohlasov nás zaujal Rotana Salalah Resort, ktorý má na stránke najlepsiehotely.sk slušné hodnotenie a síce 9 bodov, za čo mu patrí druhá priečka spomedzi najlepších hotelov v Ománe. Je to moderný hotelový komplex s wellness a fitness vybavením, veľkými vonkajšími bazénmi, zábavným centrom a tenisovými kurtmi. Celý rezort obklopujú vodné lagúny a krásna belostná pláž... Už aby sme tam boli, však?

Čítané: 3856 x