Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Dnes nezaspíte. Najstrašidelnejšie miesta na svete

Datum: 07.01.2021

Niektorí ľudia sa radi boja. Iní sa vyhýbajú neobvyklým či strašidelným miestam a zážitkom. Strach je však prirodzenou súčasťou života každého z nás a občasné zimomriavky na tele nikomu neublížia.

Najstrašidelnejšie miesta na svete

Vyskúšajte na vlastnej koži príjemný pocit strachu a pozrite sa na miesta, ktoré vyvolávajú v ľuďoch veľmi zvláštne emócie.

Poveglia, Taliansko

Poveglia je ostrov na severe Talianska. Na prvý pohľad veľmi malebné miesto má svoju temnú históriu. Najskôr slúžil ako miesto odkladania ľudí s morovým ochorením a inými nevyliečiteľnými ochoreniami. Títo ľudia boli plne vylúčení zo spoločnosti a v strachu či bolestiach zomierali opustení na ostrove Poveglia. Odkryté boli mnohé jamy, v ktorých skončili pozostatky mŕtvych. Neskôr sa ostrov premenil na sanatórium pre bláznov a duševne postihnutých ľudí. Izolovanosť ostrova umožňovala lekárom robiť na bezmocných ľuďoch nelegálne experimenty. Budovy na ostrove sú priam presiaknuté krikom a utrpením. Miestni obyvatelia veria, že je ostrov prekliaty a vyhýbajú sa mu oblúkom. Ostrov je momentálne opustený a čaká na svoj ďalší osud.

Ostrov bábik, India

Niektoré bábiky vyzerajú sami o sebe desivo. Viete si predstaviť, že by ste ich videli zavesené na konároch stromov? Aj takéto miesto na svete existuje. Nachádza sa v Indii a viaže sa k nemu veľmi desivá história. V roku 1920 vo vodách obklopujúcich ostrov našli utopené malé dievčatko. Obyvatelia okolitých dedín začali do vody hádzať rôzne bábiky ako spomienku na nebohé dievčatko. Na ostrove však býval pustovník, ktorý videl v bábikách zlých duchov. Preto ich začal vešať na stromy a ukladať na rôzne miesta po ostrove. Pustovník sa napokon sám utopil a bábiky zostali na ostrove opustené. V činnosti pustovníka pokračuje jeho synovec, ktorý z ostrova spravil turistickú atrakciu. Desivé sú nielen bábiky, ale ja rôzne chrobáky a pavúky, ktoré sa rokmi usídlili v útrobách hračiek. Okrem turistov ostrov radi navštevujú jasnovidci a šarlatáni.  

Krížová hora, Litva

Staré a opustené cintoríny budia v ľuďoch stiesnené pocity. Možno je to spôsobené duchom mŕtvych a možno veľkým množstvom krížov. Podobné emócie v ľuďoch vzbudzuje krížová cesta nachádzajúca sa v Litve. Na danom mieste nájdete vyše 50 tisíc rôznych krížov a krucifixov. S istotou sa nevie, ako a prečo táto hora vznikla. Verí sa však, že kto na horu prinesie a umiestni kríž, bude mať šťastný život. Na toto zvláštne pútnické miesto každoročne prichádzajú nielen Litovčania, ale aj pútnici a veriaci, ktorí naďalej pripisujú miestu magickú moc. Zaujímavé je, že horu krížov požehnal v roku 1993 samotný pápež Ján Pavol II.

Hotel Banff Springs, Kanada

Ak hľadáte strašidelné miesta, nemusíte chodiť len cintoríny, na miesta opustených väzníc či nemocníc. Skúste sa napríklad ubytovať v hoteli. Na jednej strane sa budete cítiť pohodlne a na druhej sa počas celého pobytu budete príjemne báť. Tento pocit dosiahnete v najstrašidelnejšom hoteli na svete Banff Springs v Kanade. V hoteli sa stalo niekoľko tragédií a duchovia ľudí, ktorí neprežili tragické udalosti sú videní na chodbách alebo v izbách hotela. Ide napríklad o nevestu, ktorej sa zapálili šaty a spadla zo schodov. Alebo o poslíčka, ktorý roky pracoval v hoteli a keď zomrel, jeho duch naďalej navštevoval hostí a žiadal od nich prepitné. Ďalšími z duchov je celá rodina, ktorá bola zavraždená priamo v hotelovej izbe. Niekedy sa môže zdať, že v hoteli býva viac duchov ako hostí. Nech je to ako chce, v hoteli Banff Springs prežijete príjemné nočné mory počas bdenia.

 

 

Čítané: 3133 x