Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Začnite šetriť! Najdrahšie veci na svete

Datum: 07.01.2021

Niekomu stačí ku šťastiu strecha nad hlavou a rodinná pohoda. Na druhej strane sú miliardári, ktorí nevedia, čo majú so svojim majetkom robiť.

Najdrahšie veci na svete

Nakupujú nehnuteľnosti, v ktorých nikdy nebudú bývať alebo veci, ktoré nikdy nevyužijú. Chcú mať všetko a napokon nemajú vlastne nič. Šťastie sa za peniaze predsa nedá kúpiť. Za peniaze však môžete kúpiť šialene drahé veci, ktoré sú síce zbytočné, ale pre bohatých ľudí sú symbolom prestíže.

Lietadlo blišťajúce sa už z diaľky

Vlastniť súkromné lietadlo nie je pre boháčov žiadny problém. Čo by ste však povedali na lietadlo, ktoré je vo vnútri komplet vyzdobené zlatom, všetky doplnky sú z najdrahších materiálov a nábytok len tak piští luxusom? Po nastúpení do tohto lietadla si musíte dať na oči slnečné okuliare, aby ste od toľkého lesku a luxusu neoslepli. Samozrejmosťou sú rôzne technické vymoženosti, ktoré vám spríjemnia aj ten najdlhší let. Okrem všetkého luxusu a prepychu má lietadlo aj garáž pre dve autá či súkromné wellness centrum. Lietadlo stojí „len“ 25 miliárd eur a vlastní ho arabský šejk. Podobný luxus si doprial aj brunejský sultán, ktorý si zaobstaral Boening 747-430 za 85 miliónov eur a ďalších zanedbateľných 105 miliónov eur vrazil do zariadenia interiéru. V interiéry tohto lietajúceho kolosu dominuje zlato, kryštál či mramor.

Pre milovníkov starožitností

Zachované kúsky starožitností nie sú lacnou záležitosťou. Zberatelia starého nábytku do svojej vášne musia vložiť nemalé finančné prostriedky. Len málokto z nich má však toľko peňazí, aby si mohol kúpiť najdrahší kus nábytku. Ide o neveľkú skriňu čiernej farby vyzdobenú ornamentmi stojacu na vyrezávaných nožičkách. Skriňa pochádza z roku 1720 a jej výroba trvala neuveriteľných 20 rokov. Prečo je táto starožitná skriňa tak drahá? V prvom rade sú všetky detaily a ornamenty na skrini veľmi precízne prevedené. Zároveň boli na jej výrobu použité len tie najdrahšie materiály, napríklad sicílsky jaspis, agát, rôzne druhy drahokamov, ametysty a iné. Koľko drobných musíte z vrecka vytiahnuť, aby ste si túto vzácnu skriňu mohli kúpiť? Necelých 35 miliónov eur.

Tip na darček pre vašu milovanú

Ženy a kabelky k sebe neodmysliteľne patria. Skrývajú vo svojom vnútri veľmi vzácne poklady. A niekedy sú pokladom samotné kabelky. Ak patríte medzi milionárov a chcete svojej polovičke spraviť veľmi, ale naozaj veľmi veľkú radosť, môžete jej kúpiť kabelku značky Birkin. Kabelky Birkin už dlhé roky patria medzi najluxusnejšie dámske kabelky. Ročne sa ich vyrobí len obmedzený počet kusov a čakať na Birkinku musíte aj niekoľko mesiacov. Najdrahšou spomedzi Birkiniek je kabelka, ktorá bola v roku 2018 vydražená za 180 tisíc eur. Kabelka je vyrobená z krokodílej kože a vyzdobená zlatom s diamantmi. Na svete existuje ešte jedna oveľa drahšia kabelka. Vyrobila ju firma Ginza Tanaka pre neznámeho zákazníka. Kabelka je vyzdobená 2000 diamantmi a jej cena je 1,6 milióna eur.

Závratne drahé zbytočnosti

Milujete pizzu? Môžete si skočiť do New Yorku a kúpiť si jednu za 2000 eur. Túto „lacnú“ delikatesu kúpite v reštaurácii Bellissima. Pri ceste späť na Slovensko nezabudnite na darček pre vašu dcéru. Kúpte je 6 centimetrovú figúrku Hello Kitty zdobenú zafírmi, diamantmi a rubínmi. Kreditku budete mať ľahšiu o 153 tisíc eur. Myslite aj na mlsný jazýček drahej manželky a vybieľte si konto na nulu vďaka bonboniére Le Chocolate, ktorej čokoládové bonbóniky sú zdobené diamantmi. Sladký skvost z dielne Simons Jewelers vás vyjde rovnako ako darček pre dcérenku. Na svete existujú ešte milióny podobne drahých zbytočností a milióny hlúpych boháčov, ktoré si tieto zbytočnosti s veľkou radosťou kupujú.

 

 

 

Čítané: 5737 x