Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Čo všetko potrebujem po narodení bábätka?

Datum: 01.07.2021

Po narodení dieťatka to rodičia nemajú vôbec jednoduché. Okrem vybavenia množstva administratívnych záležitostí s úradmi musia prichystať výbavičku pre svojho malého novorodenca. Čo všetko bábätko na úvod potrebuje?

Po narodení dieťatka

Kočík – Pre svoje bábätko budete určite potrebovať kočík. Na trhu existuje množstvo druhov od výmyslu sveta. Pri výbere však odporúčame myslieť najmä na rozmery kočíka, aby sa zmestil do výťahu, prípadne do auta. Taktiež je dôležité vybrať správny typ kolies. Na náročnejšom teréne budete potrebovať pevnejšie gélové kolesá, naopak v meste vám postačia plastové.

Detskú postieľku – Na to, aby malo vaše bábätko kvalitný spánok budete určite potrebovať kvalitnú detskú postieľku. Postieľka by mala byť pevná, stabilná a odporúčame takú, ktorá ma nastaviteľnú výšku roštu. Vaša chrbtica sa vám neskôr poďakuje. 

Do postieľky budete potrebovať aj matrac. Určite sa odporúčame poradiť priamo s odborníkom, ktorý vám poradí aká tvrdosť matraca je najideálnejšia pre vaše bábätko. 

Monitor dychu – Pre väčšiu bezpečnosť vášho bábätka si odporúčame zaobstarať monitor dychu. Ten odhalí zástavu dychu a na základe toho spustí poplach. Na trhu existujú dva typy. Doskový typ a plienkový monitor. Oba sú jednoduché na obsluhu.

Oblečenie – Určite budete potrebovať nejaké oblečenie pre bábätká. Na trhu existuje množstvo krásnych a jedinečných kúskov. So svojim dieťatkom sa môžete dokonca aj zladiť a kúpiť si rodinné oblečenie pre neho, seba a aj svojho otecka. 

Bábätko rastie rýchlym tempom a oblečenie, ktoré kúpite môže byť preto rýchlo malé. Nakupujte teda s rozvahou a rátajte s tým, že za nejaký čas už budete musieť kúpiť väčšie. 

Oblečenie pre dievčatá viete kúpiť v rôznych zaujímavých farebných prevedeniach, značkách a z rôznych materiálov. Oblečenie pre chlapcov viete taktiež kúpiť v rôznych variantoch. Na trhu nájdete zaujímavé tričká, mikiny, detské body, …

Kozmetika – Zo začiatku síce nebudete hneď potrebovať detskú kozmetiku, vystačíte si s čistou vodou a mastičkou na zadoček, no odporúčame si na neskôr zaobstarať  mydlo a šampón na kúpanie, rôzne mastičky a krémy, …

Autosedačku – Ak plánujete s bábätkom cestovať v aute, bez autosedačky sa nezaobídete. Ochrana je na prvom mieste, preto si odporúčame zaobstarať kvalitnú autosedačku. Pri výbere sa určite zamerajte na recenzie a bezpečnostné testy autosedačky.

 

Čítané: 3242 x