Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina
Stratená melódia, letný hit do rádia. Hrdza v novinke vtipne glosuje súčasnú hudbu

31.05.2019 16:39 Chytľavý funky rytmus, ľudové nástroje a rap sú ingrediencie, ktoré dala dohromady skupina Hrdza v skladbe Hit. Tá je vydareným recesistickým kúskom na oceňovanom albume Neskrotený a ako napovedá jej názov, je odsúdená na úspech. O to viac, keď ju sprevádza videoklip plný pozitívnej energie a krás Slovenska, ktorý sa dá pozerať dookola.

"Nie je to Paríž, ani Hollywood" spieva kapela Inotaj v singli venovanom Bratislave

31.05.2019 16:39 Kapela Inotaj vydáva po dvoch rokoch nový singel s názvom Bratislava. Ako napovedá samotný názov, pesnička vypovedá najmä o vzťahu kapely k hlavnému mestu. Bratislavu s nadhľadom opisuje ako miesto, ktoré síce nie je dokonalé, no napriek tomu dokáže prirásť k srdcu.

World Music Festival Bratislava vyhlasuje výzvu pre hudobníkov

31.05.2019 14:04 Koncom septembra sa v hlavnom meste odohrá štvrtý ročník podujatia World Music Festival Bratislava. Pre slovenské kapely je to šanca predstaviť svoje projekty v termíne od 27. do 29. septembra pred širokým publikom aj pozvanými zahraničnými odborníkmi.

Spať počas koncertu je OK. V Bratislave sa chystá celonočný ambientný festival

31.05.2019 14:04 Pre poslucháčov a hudobníkov, ktorí si najradšej vychutnávajú hudbu poležiačky, vzniká unikátny festival Dream Scenes Bratislava. Maratón spánok navodzujúcich koncertov vyplní priestory Novej Cvernovky v sobotu 29. júna a predstaví sa na ňom deväť známych slovenských hudobníkov a projektov hrajúcich ambient a drone.

Rod Stewart plánuje dôchodok. Hudby sa však vzdať nechce

31.05.2019 11:33 Na hudobnej scéne pôsobí už takmer 60 rokov a stále koncertuje, no teraz Rod Stewart priznáva, že pomaly plánuje svoj odchod do rock'n'rollového dôchodku. Hudby sa však vzdať nechce a fanúšikovia sa nemusia obávať, že by sa v súčasnosti stiahol zo scény. Chce sa však zamerať na jazzové štandardy.

"Asi mi chýba sex!" vykrikovala za bieleho dňa v centre Košíc skupina Metalinda

31.05.2019 11:33 Skupina Metalinda, tento rok oslavujúca 35 rokov na scéne, sa z nedávno vydaného albumu rozhodla zviditeľniť skladbu Asi mi chýba sex, ku ktorej nakrútila videoklip v centre Košíc. Hneď v jeho úvode si divák môže prečítať, že klip je fikcia, text je v metaforách a že "neskúšať doma". Ani po dopozeraní videa však nie je úplne jasné, čo vlastne nemáte doma skúšať.

Urban Market má 10 rokov. Oslava na Fakulte architektúry začína už dnes

31.05.2019 11:33 Urban Market bol vždy oslavou módy a dizajnu, no tentokrát bude atmosféra ešte sviatočnejšia. V roku 2019 totiž Urban Market slávi už desať rokov od svojho vzniku. Množstvo krásnych vecičiek ale aj hudby, workshopov či diskusií vás čaká už tento víkend na tradičnom mieste konania jarnej edície - Fakulte architektúry STU v Bratislave.

Kapela Hole s líderkou Courtney Love premýšľa o reunione

31.05.2019 09:03 Už nefungujúca americká kapela Hole plánuje reunion. V rozhovore pre britské noviny The Guardian to uviedla speváčka a gitaristka Courtney Love, keď spomenula 25. výročie vydania albumu Live Through This . Podľa Courtney Love "na oslave minulosti nie je nič zlé".

Iggy Pop aj Debbie Harry pripravujú nové knihy

30.05.2019 20:44 Americký spevák Iggy Pop a jeho kolegyňa Debbie Harry, známa z kapely Blondie, pripravujú nové knihy. 72-ročný niekdajší líder už nefungujúcej skupiny The Stooges nazval novinku Til Wrong Feels Right a na trh ju plánuje uviesť 1. októbra. V ten istý deň ponúkne svoje memoáre s názvom Face It aj speváčka newyorskej formácie Blondie.

Cyklus koncertov Hudba v kruhu pokračuje už v sobotu. Vystúpi Jiří Slavík

30.05.2019 18:08 Cyklus komorných koncertov Hudba v kruhu, organizovaný občianskym združením Projekt RUINY, prináša do Lučenca a Rimavskej Soboty výrazné osobnosti súčasnej jazzovej scény. Tento rok fanúšikom nevšedných zážitkov pripravil tri sólové koncerty.

Carmel Paradise v novinke Smoke Break spieva o nerovnocennosti vo vzťahu

30.05.2019 18:08 Speváčka Carmel Paradise vydáva svoj prvý singel v tomto roku. Emotívna novinka s názvom Smoke Break vznikla v americkej produkcii v nahrávacom štúdiu v Nashville. Talentovaná mladšia sestra speváčky Celeste Buckingham ho predstavila spolu s videoklipom, ktorý nakrútila v Bratislave.

Rocketman rozpráva nablýskaný príbeh Eltona Johna. Bližšie ho však nespoznáme

30.05.2019 18:08 Štýlová muzikálová cesta, fantastická rozprávka Eltona Johna či jukebox verzia slávneho hudobníka. To sú prívlastky médií o filme Rocketman, ktorý sa už premieta aj u nás. Jeho predlohou je život britskej megahviezdy, ak však pôjdete do kina, buďte pripravení na to, že hudobníka bližšie nespoznáte. No trblietavého chlapíka, ktorého publikum miluje, si užijete viac ako dosť.

Waldemar Matuška, legenda českej hudobnej scény, zomrel pred 10 rokmi

30.05.2019 15:34 Už desať rokov uplynulo od úmrtia legendy českej hudobnej scény, speváka Waldemara Matušku. Do muzikantského neba odišiel 30. mája 2009 v Miami na Floride. Jeho hudobný odkaz však stále žije v jeho piesňach, ktoré zanechal svetu ako svoje dedičstvo.

Na Fest Fieste v Senici zahrajú Nvmeri, Sto múch aj domáce Tusté baletky

30.05.2019 15:34 V útulnom areáli Spoločenského domu Kunov v Senici sa už 15. júna uskutoční tretí ročník obľúbeného miestneho multikultúrneho festivalu Fest Fiesta, ktorého program opäť ponúka pestrú zmes kvalitnej domácej hudby a tradične nebude chýbať ani divadlo či program pre deti.

RTVS odvysiela v premiére hudobný dokument Amerika, počujem tvoj spev

30.05.2019 12:33 Bratislavskí hudobníci Robert Pospiš, Martin Sillay a Nikolaj Nikitin nahrali spoločný album s legendami newyorského gospelu a jazzu. Vokálne ich sprevádza slovenská speváčka žijúca v Amerike, Hanka G. V oceňovanom hudobnom štúdiu v New Yorku tak vznikla artová roadmovie filmára Petra Javora - Amerika, počujem tvoj spev. Film odvysiela Dvojka vo štvrtok 30. mája o 23:15.