Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila
Operné Gala v Kežmarku má každoročne viac návštevníkov. Takýto bol 6. ročník

31.08.2019 15:10 V Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku sa v nedeľu 25. augusta uskutočnil šiesty ročník jedinečného operného galakoncertu so silným posolstvom ľudskosti, v produkcii Opera Slovakia, o.z. Operní umelci vystúpili bez nároku na honorár zo vstupného a venovali ho na benefičný účel. Záštitu nad koncertom prevzala Edita Gruberová.

65. ročník Eurovízie bude bude hostiť Rotterdam

31.08.2019 12:36 Budúcoročným hostiteľom medzinárodnej pesničkovej súťaže Eurovízia bude holandské prístavné mesto Rotterdam. Európska vysielacia únia v piatok oznámila, že Rotterdam porazil vo výbere mesto Maastricht.

Vyjde box set Pink Floyd: The Later Years

31.08.2019 10:11 Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej kapely Pink Floyd sa môžu tešiť na nový box set. Pink Floyd: The Later Years sa dostane na trh 29. novembra a zameria sa na tvorbu kapely od roku 1987. Celkovo bude obsahovať 5 CD, 6 Blu-ray, 5 DVD, dva single na vinyloch a 60-stranovú knihu s fotografiami.

Austrálski The Faim predstavili video k singlu Humans. Debut už v septembri

30.08.2019 19:32 Iba niekoľko dní pred vydaním dlho očakávaného debutového albumu State of Mind, predstavila kapela The Faim oficiálny videoklip k prvému singlu Humans. Filmový klip sa ponára do sveta sci-fi a zároveň zdôrazňuje vizuálne kvalitný výkon kapely. Video sleduje túto štvoricu, ako sú zajatí vládnou organizáciou a podstúpili test, aby sa zistilo, či sú ľudské bytosti alebo androidi. K úteku potrebujú pomoc niekoho, kto je viac než človekom.

Iggy Pop zverejnil tretiu ukážku z albumu Free. Vypočujte si singel Sonali

30.08.2019 16:02 Americký spevák Iggy Pop zverejnil skladbu Sonali. Je to už tretia ukážka z jeho očakávaného albumu Free, ktorý plánuje vydať 6. septembra.

Glenn Hughes sa stal lídrom kapely The Dead Daisies. Vypočujte si ich nový singel

30.08.2019 13:03 Anglický spevák Glenn Hughes sa stal novým lídrom a basgitaristom kapely The Dead Daisies. Skupina o tom informovala na svojej webstránke s tým, že doterajší spevák John Corabi a basgitarista Marco Mendoza opustili zostavu, v ktorej okrem 68-ročného Hughesa v súčasnosti pôsobia tiež Doug Aldrich , David Lowy a Deen Castronovo .

Legendárni The Plastic People of the Universe predznamenajú 20. Konvergencie

30.08.2019 13:03 Jubilejné 30. výročie Nežnej revolúcie predznamená v Bratislave septembrový koncert kapely The Plastic People of the Universe. Kultová česká undergroundová skupina príde do hlavného mesta Slovenska na pozvanie festivalu Konvergencie.

Úspechy Luisville Story: Po Rockovej maturite zaujali na Košickom zlatom poklade

30.08.2019 09:31 Skupina mladíkov z Komárna je síce na slovenskej hudobnej scéne ešte len dva roky, no za ten čas zvládli to, čo mnohým trvá oveľa dlhšie. O svižnom tempe napredovania Luisville Story porozprával v rozhovore bubeník Mojo.

Ed Sheeran si dáva pauzu. Na koncertné pódiá nevstúpi 18 mesiacov

30.08.2019 09:31 Anglický spevák Ed Sheeran si plánuje dať koncertnú pauzu. Dvadsaťosemročný interpret to vyhlásil počas vystúpenia v jeho domácom meste Ipswich, kde ukončil svoje svetové Divide Tour.

Hailee Steinfeld sa chystá čoskoro predstaviť novú hudbu. Úprimnú a vtipnú

29.08.2019 14:30 Americká herečka a speváčka Hailee Steinfeld plánuje čoskoro predstaviť nové skladby. "Na hudbe som robila nonstop a som nadšená.," vyjadrila sa pre reláciu Entertainment Tonight.

Chiki Liki Tu-A sa na októbrovom Ostatňi Raz Tour rozlúčia s Prešovským plátnom

29.08.2019 14:30 Chiki Liki Tu-A pokračujú vo svojom celoživotnom turné a po dlhšom čase sa vydávajú do klubov. Pripravovaná séria jesenných koncertov ponesie názov Ostatňi Raz Tour. Nejde o narážku na kapely, ktoré každý rok ohlasujú skutočne posledné turné.

Matej Koreň zažíva v melancholickej novinke Snívam rozchod s osudovou ženou

29.08.2019 11:01 Matej Koreň pripravuje špeciálny album, ktorý sa dostane na trh už túto jeseň. Už minulý rok prekvapil spoluprácou s hudobno-textárskou dvojicou Henrich Leško a Marek Maďarič, ktorá sa autorsky podpísala aj pod melancholickú novinku Snívam. Tú Koreň naspieval spolu s Michaelou Husárovou. Video k nej zverejní hudobník v najbližších dňoch.

Harry Styles si pod vplyvom halucinogénnych húb odhryzol špičku jazyka

28.08.2019 23:01 Anglický spevák Harry Styles si pod vplyvom halucinogénnych húb odhryzol špičku jazyka. Dvadsaťpäťročný interpret pre magazín Rolling Stone prezradil, že incident sa stal počas nahrávania pripravovaného druhého sólového albumu v legendárnych Shangri-La studios v Malibu.

Polar Mango predstavili nový singel. Hosťuje v ňom Američan Tony McElyeen

28.08.2019 17:03 Dvojica hudobníkov a producentov zo Žiliny Polar Manog, kombinuje vo svojej tvorbe živé nástroje s elektronikou. Miroslav Kulich a Libor Cabejšek ml. sú autormi textov, melódií, harmónií, kompozície aj aranžmánu. Na aktuálnom singli Break Out spolupracovali s gospelovým spevákom Tonym McElveenom z Houstonu.

Vo štvrtok sa začne festival Lodenica. Svoje brány otvára už dnes

28.08.2019 17:03 Vo štvrtok sa v Piešťanoch začína trojdňový festival Lodenica. Brány areálu Autocamping Lodenica otvorili už dnes o 12:00. Na 21. ročníku festivalu sa v Piešťanoch na troch pódiach predstaví rocková legenda T – Rex, Čechomor, Banjo Band Ivana Mládka, Arzén, František Nedvěd, Gladiator, Žalman, Fleret, Kamelot, Plavci, Allan Mikušek, Bukasový masív a mnohé ďalšie.