Rozšírené hľadanie
Sobota 18. Máj 2024 |
meniny má Viola
Odsudzujem útok na predsedu vlády Roberta Fica

16.05.2024 13:45 Odsudzujem útok na predsedu vlády Roberta Fica. Takýto útok nemá v slobodnej a demokratickej spoločnosti priestor. Premiérovi želám skoré uzdravenie. The post Odsudzujem útok na predsedu vlády Roberta Fica appeared first on Verejný ochranca práv.

Stretnutie s riaditeľom Islamskej nadácie na Slovensku

16.05.2024 13:45 Dnes som sa stretol s riaditeľom Islamská nadácia na Slovensku pánom Mohamadom Safwanom Hasnom a pánom Marošom Žofčínom, aby sme prediskutovali dôležitú tému ochrany základných práv a slobôd. Toto stretnutie bolo pre mňa veľmi prínosné. Opäť som získal cenné poznatky o výzvach, ktorým čelia moslimovia na Slovensku, a o tom, ako môžeme spoločne pracovať na The post Stretnutie s riaditeľom Islamskej nadácie na Slovensku appeared first on Verejný ochranca práv.

Pracovné stretnutie s I. štátnou tajomníčkou rezortu vnútra

09.05.2024 22:30 Dnes som s kolegyňami a kolegami z Kancelárie verejného ochrancu práv prijal na pracovnom stretnutí I. štátnu tajomníčku Ministerstva vnútra SR – pani Luciu Kurilovskú, viceprezidenta Policajného zboru SR – pána Rastislava Polakoviča, zástupkyňu riaditeľa Úradu hraničnej a cudzineckej polície – pani Mariannu Petríkovú a z odboru kontroly Prezídia Policajného zboru SR – pani Magdu The post Pracovné stretnutie s I. štátnou tajomníčkou rezortu vnútra appeared first on Verejný ochranca práv.

Deň Európy 2024

09.05.2024 13:00 Dnes oslavujeme Deň Európy! Buďme hrdí na to, že sme súčasťou rôznorodého a jednotného európskeho spoločenstva, ktoré sa zasadzuje o mier, demokraciu a ľudské práva. The post Deň Európy 2024 appeared first on Verejný ochranca práv.

Pridajte sa do tímu Kancelárie verejného ochrancu práv

07.05.2024 11:15 Vyhlasujeme širšie vnútorné výberové konanie na pozíciu hlavný radca – právnička alebo právnik odboru ochrany základných ľudských práv a slobôd a politických práv. Od tejto pozície očakávame najmävybavovanie podnetov fyzických osôb a právnických osôb,preskúmavanie konania, rozhodovania alebo nečinnosti orgánov verejnej správy z vlastnej iniciatívy verejného ochrancu práv,kontrolu dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov a opatrení vydaných The post Pridajte sa do tímu Kancelárie verejného ochrancu práv appeared first on Verejný ochranca práv.

Svetový deň slobody tlače

06.05.2024 15:15 Dnes si pripomíname Svetový deň slobody tlače. Je to dôležitý deň na oslavu slobody prejavu a úlohy, ktorú zohráva slobodná tlač aj v ochrane ľudských práv. Slobodná a nezávislá tlač je nevyhnutná pre fungujúcu demokraciu. Umožňuje kontrolu moci a informuje verejnosť o dôležitých otázkach. Je to tiež platforma pre rôzne názory a myšlienky, čo je The post Svetový deň slobody tlače appeared first on Verejný ochranca práv.

Spoločným cieľom musí byť ochrana práv obetí trestných činov

06.05.2024 15:15 Vo štvrtok, 2. mája 2024, som s kolegyňou a kolegom z Kancelárie verejného ochrancu práv prijal pána Jozefa Halcina, riaditeľ odboru prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR spolu s jeho kolegyňou. Predmetom spoločného stretnutia bolo predstavenie aktivít odboru prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR, ktoré sú zamerané na znižovanie miery a závažnosti kriminality a inej The post Spoločným cieľom musí byť ochrana práv obetí trestných činov appeared first on Verejný ochranca práv.

Prijatie splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pána Petra Kotlára

06.05.2024 15:15 Dňa, 18. 04. 2024, som s kolegyňou a kolegami z Kancelárie verejného ochrancu práv prijal splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19, pána Petra Kotlára a poradkyňu ministra spravodlivosti Slovenskej republiky, pani Maricu Pirošíkovú. Predmetom spoločného stretnutia boli ľudskoprávne aspekty opatrení štátu počas pandémie COVID-19. Pán splnomocnenec informoval The post Prijatie splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pána Petra Kotlára appeared first on Verejný ochranca práv.

20 rokov Slovenska v Európskej únii

02.05.2024 14:00 Dnes, 1. mája 2024, si pripomíname 20. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie. Tento historický medzník znamenal pre našu krajinu krok vpred v oblasti demokracie, prosperity a ochrany ľudských práv. Európska únia zohráva kľúčovú úlohu pri presadzovaní a ochrane ľudských práv v celej Európe. Vstup Slovenska do EÚ nám pomohol posilniť domáce inštitúcie a legislatívu The post 20 rokov Slovenska v Európskej únii appeared first on Verejný ochranca práv.

Následujúci mesiac