Rozšírené hľadanie
Pondelok 3. Jún 2024 |
meniny má Karolína
To snáď nemyslíte vážne pán Feynman! Oplatí sa túto knihu prečítať.

02.06.2024 16:30 Nedávno som dočítal knihu, ktorá na mňa urobila hlboký dojem. Voľne preložené ako „To snáď nemyslíte vážne pán Feynman!“ Kniha je napísaná v anglickom jazyku a jej titul je „Surely You’re Joking, Mr. Feynman!“ Je to životopis nositeľa nobelovej ceny za fyziku Richarda P. Feynmana. Feynman zaújmavo popisuje svoj život od ranného detstva až po  Čítané: (2)

Atentát na premiéra – iba začiatok?

03.06.2024 12:00 Začiatok násilného prevratu? Lebo povolebný prevrat s neobmedzenou ponukou vládnych aj zákonodarných funkcií sa nepodaril? Zástupcovia cudzích záujmov po parlamentných voľbách rozdávali a priam vnucovali za vstup do cudzineckej progresívnej légie funkcie, ktoré im nikdy nepatrili. A nehanbili sa za to! A ani ich za to nik nekritizoval! Ani tí naj zástancovia  Čítané: (1)

Za hrsť drobných…

03.06.2024 12:00 + Humoru sa príliš nedôveruje. Má až príliš obité kolená… + Valí sa na nás storočná voda? Niečo optimistické pre abstinentov! + Ak sa so slečnou chystáte do lesa, je múdre mať pri sebe ochranu. Aj pred medveďmi… + Pred školníkom sme mali rešpekt. Nechodievali sme fajčiť pod jeho okná. + Párok v rožku? Nie je priveľa múky pohromade? + Sú kominári  Čítané: (1)

Africké křesťanství nemůže být evropské

03.06.2024 12:00 Dialog křesťanství a tradičních afrických náboženství se v současné době vede intenzivně na mnoha úrovních. Ovšem dějiny jejich vztahů jsou více než dramatické a ze strany křesťanství velmi nešťastné. V posledních letech se v Africe stále intenzivněji vede dialog mezi křesťanstvím a tradičními africkými náboženstvími. Někteří afričtí teologové tím  Čítané: (1)

Nečakajte na možnú Krízu, Buďte Pripravení s Našim Solárnym Dynamom!

03.06.2024 12:00 Solárne dynamo Vám pomôže prežiť krízové situácie! V dnešnej dobe nikdy neviete, kedy sa ocitnete v krízovej situácii. Preto je dobré byť pripravený. Multifunkčné solárne dynamo je prioritne určené ako pomoc pri nedostupnosti elektrickej energie. Toto zariadenie vám zabezpečí energiu pre mobil, rádia pre príjem núdzového vysielania, osvetlenie a poskytne  Čítané: (1)

Kandidáti Smeru o Gaze: Výhovorky a pokrytectvo

03.06.2024 12:00 V polovici mája som vyspovedal niekoľko ľudí z kandidátnej listiny PS do eurovolieb. O izraelských zločinoch v Gaze buď nič nevedeli alebo verklikovali naučené „bezpečné“ frázy o tom, ako odsudzujú obe strany a veľmi by si želali mier. Pri otázkach o konkrétnych opatreniach, ktoré by dotlačili Izrael k zastaveniu sedem mesiacov  Čítané: (1)

Viem, prečo sa kardinálovi Ratzingerovi páčil Hesseho Knulp

03.06.2024 12:00 Dávno, predávno som prečítal knižôčku Hermanna Hesseho: Knulp. O Knulpovi som si zapamätal vetu z konca jeho života, keď si vyčítal, že celý život sa túlal, prechodil svet a nikde nezapustil korene. Boh mu na to odpovedal: „Tvoj cieľ bol vzbudzovať v ľuďoch túžbu po slobode!“ Po 40 rokoch som sa vrátil k tejto knihe a na dúšok som ju znova  Čítané: (1)

Srebrenica- druhá strana mince

03.06.2024 12:00 Jestvujú dva pohybové zákony ktoré sa dajú vztiahnuť aj na správanie sa ľudí, či ľudských spoločenstiev. Je to zákon zotrvačnosti a zákon akcie a reakcie. Ak by sme to dali do súvisu s ľuďmi, tak môžme napísať. Prvý pohybový zákon: ľudia si žijú v pokoji a mieri pokiaľ pokiaľ tento pokoj im nenarušia iní ľudia. Alebo, tretí pohybový  Čítané: (1)

Súd v Nemecku navrhol nefinancovať antikult z verejných zdrojov. Dôvodom je zaujatý postoj

03.06.2024 02:30 Oshove knihy sa dnes nájdu v knižnici každého „poriadneho“ ezoterika. Osho, Rajneesh Chandra Mohan Jain, hoci zomrel v roku 1990, dodnes dvíha tlak antikultistom. Vo svojom, pre mnohých kontroverznom, učení vyzdvihoval sex a upozorňoval na pokrytectvo, ktoré vládne v spoločnosti. Možno aj to je dôvod, prečo sa toto hnutie a jeho prívrženci dostali do pozornosti antikultových  Čítané: (1)

Dezinformácie ničia nielen reputáciu a kritické myslenie. Je to problém, o ktorom sa málo hovorí

03.06.2024 02:30 „Hlavne veľa zdravia,” prajeme si pri sviatkoch. Znie to ako klišé. Možno to ide aj trochu na nervy, ale pevné zdravie je základ. Nielen fyzické, ale aj mentálne. Zlé duševné zdravie ovplyvňuje naše pocity, myslenie a správanie, našu schopnosť pracovať a komunikovať s okolím. Duševné poruchy a súbežné užívanie návykových látok sa na celom svete stávajú čoraz  Čítané: (1)

Na zamyslenie – ruskí športovci nie, kozmonauti áno

03.06.2024 02:30 K napísaniu blogu ma inšpirovala istá zaujímavá úvaha. O paradoxoch dnešnej doby a dvojakých metroch som už v minulosti písala. Najnovším dôkazom absurdít je návrat troch kozmonautov na Zem. Bieloruska Marina Vasilevská, Rus Oleg Novickij a Američanka Loral O’Hara, sa po dlhšom pobyte na Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS  Čítané: (1)

Reakcia na komentár: prečo ma majú zaujímať problémy sekty Falung Gong niekde v Číne?

03.06.2024 02:30 „Ja stále nechápem zmysel série týchto príspevkov, ktoré sa v poslednej dobe hojne „nakotili“, kde nikdy nesmú chýbať farebné, čudné fotografie na úvod príspevku a stále sa opakujúce tie isté kľúčové slová: Cholakian, ALLATRA, antikulty… Keďže sa tebe príspevok páči, asi rozumieš aj jeho podstate. Môžeš mi preto stručne a najmä jednoducho vysvetliť,  Čítané: (1)

Jediný spôsob ako môžu Rusi postupovať bez veľkých strát a byť dostatočne chránený

03.06.2024 02:30 Existujú dva druhy kopania zákopov, prvým je „okopávanie“ pri ktorom by človek stál na povrchu a kopal smerom nadol, je to najrýchlejší sposob kopania pretože umožňuje veľkej kopacej skupine súčasne kopať celú dĺžku priekopy. Avšak stavba zákopa ponechávala robotníkov vystavených nad zemou, a preto sa mohlo vykonávať len vtedy, keď nebola pozorovaná.  Čítané: (1)

Vytrhnuté z diára…

02.06.2024 16:30  Čítané: (1)

Prešla si peklom , no nevzdala sa

02.06.2024 16:30  Mučiarňami bol známy hlavne stredovek. Ľudia vždy vedia, čo najhoršie môžu urobiť ľuďom. Myslíme si naivne , že okrem zaostalých krajín v takzvanom  Čítané: (1)