Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Kita z Martinusu: Je to o neustálom žití knihami

25.09.2019 00:40 Ty a Martinus. Kde a ako to vlastne všetko začalo? Cez lásku ku knižkám odmalička a keďže Martinus bol pre mňa už počas mojich vysokoškolských rokov ňuňu topka, hlásila som sa dvakrát aspoň ako brigádnik do kníhkupectva v Žiline. Kvôli viacerým obojstranným faktorom to však nevyšlo. … The post Kita z Martinusu: Je to o neustálom žití knihami appeared first on Martinus.sk Blog.

Kvíz: Koľko toho viete o Hermione Grangerovej?

19.09.2019 10:00 The post Kvíz: Koľko toho viete o Hermione Grangerovej? appeared first on Martinus.sk Blog.

Florencino kníhkupectvo – knihy v hlavnej úlohe

12.09.2019 12:08 Film oslavujúci lásku ku knihám je adaptáciou slávneho románu Penelope Fitzgeraldovej z roku 1978 – The Bookshop. Odohráva sa v ospalom anglickom mestečku 50. rokov. Práve tu sa slobodomyseľná vdova Florence Greenová rozhodne otvoriť kníhkupectvo s progresívnou modernou literatúrou, aby sa po smrti manžela len neutápala v žiali. Lenže tiché mestečko Hardborough, nedotknuté sociálnou či … The post Florencino kníhkupectvo – knihy v hlavnej úlohe appeared first on Martinus.sk Blog.

V hlavných úlohách… Knižnice!

07.09.2019 00:03 J. K. Rowling – Harry Potter Rokfortská knižnica je prakticky druhým domovom Hermiony a v príbehu zohrala neraz významnú rolu. Kde inde by ste hľadali informácie o odvare všehodžúsu, povstaniach škriatkov či horcruxoch? Knižnicu má pod dohľadom prísna knihovníčka madam Irma Pinceová, ktorá je však skutočnou strážkyňou kníh a dáva pozor na to, aby sa s knihami správne zaobchádzalo. Inak by … The post V hlavných úlohách… Knižnice! appeared first on Martinus.sk Blog.

Eva z Martinusu: Kniha nie je spotrebný tovar, definuje obdobie nášho života

06.09.2019 18:06 Keby si mala vybrať jednu knihu, ktorá ti nejakým spôsobom zmenila život, ktorá by to bola? Asi to bude tá prvá, ktorú sa mi podarilo prečítať úplne samej, bez pomoci mojich rodičov

Knižky, na ktoré sa v septembri najviac tešíme

03.09.2019 13:48 Každým dňom sa k nám pomaličky približuje jeseň. To znamená, že sa na pultoch kníhkupectiev pomaly začnú objavovať aj nové skvelé tituly, ktoré si slovenskí vydavatelia schovávali na predvianočné obdobie. Prvá vlna takýchto príbehov nás čaká už tento mesiac, preto sme pre vás zostavili prehľad knižiek, na ktoré sa my sami už veľmi tešíme