Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
Deň otvorených dverí poteší priaznivcov Vincentky na budúci rok

30.06.2020 14:35 Donedávna tak módne plastové obaly na nápoje sa ukazujú ako jeden z najväčších zdrojov znečistenia riek a morí. Pritom existuje ďaleko ušľachtilejší materiál, ktorý je overený časom ako najvhodnejší pre uchovávanie potravín a tým je sklo. Práve do sklenených fliaš začali v Luhačoviciach už pred 200 rokmi plniť túto svetoznámu minerálnu vodu. Akciová spoločnosť Vincentka si chcela toto významné výročie pripomenúť v tomto roku dňom otvorených dverí. Pre opatrenia v súvislosti s koronavírusom sa rozhodla presunúť toto podujatie na budúci rok.

Bezhraničné sebectvo a osobná uhlíková stopa

30.06.2020 01:11 Skutočnosť, že ekologické aktivity boli v súvislosti s Gretou Thunberg a ľuďmi, čo stoja za ňou v značnej miere sprofanované neznamená, že teraz máme mávnuť nad všetkým rukou tak, ako to mnohí s radosťou urobili. Zásadný obrat v našom vzťahu k prírode je potrebný, ale nevedie cestou vyrúbenia nových daní a ďalšieho, podobného sofistikovaného zarábania na obyčajných ľuďoch pod zámienkou boja za ekológiu. V skutočnosti však kvôli stále väčšiemu hromadeniu ziskov tak, ako vždy. Bábkou a nástrojom v rukách práve tohto typu ľudí sa stala naivná Greta Thunberg.

Je kúpa elektromobilu výhodná?

28.06.2020 16:36 Zásoby ropy sú obrovské no nie nekonečné. Ekonomické krízy spôsobené ropnými šokmi ale aj environmentálne dopady masívneho používania spaľovacích motorov umožnili vznik novej generácie v technológiách. Elektromotory nie sú žiadnou novinkou no ich efektivita bola donedávna stále príliš nízka na to, aby vytlačila klasické motory z trhu

Už vás nudia stále rovnaké dovolenky v Chorvátsku? Vyskúšajte si prenajať jachtu!

27.06.2020 00:02 Dovolenka v Chorvátsku nemusí byť nuda! Premýšľate, že by ste sa radi vybrali na dovolenku k moru, no zároveň túžite po väčšom dobrodružstve? Prenájom lodí by v tomto prípade pre vás mohol znieť zaujímavo. Dovolenka v Chorvátsku v podobe plavby loďou čoraz častejšie naberá na obľube.

Plňte zákon o odpadoch vďaka spoľahlivej OZV

27.06.2020 00:02 Podľa najnovšieho zákona o odpadoch musia zber a separovanie vyhradených prúdov odpadov v mestách a obciach kontrolovať OZV – Organizácie zodpovednosti výrobcov. Aký je ich účel a ako si vybrať dobrú OZV?

Veľkoformátová tlač vám pomôže s propagáciou predajne i sídla

26.06.2020 00:12 V súčasnej digitálnej ére sa veľa firiem zameriava predovšetkým na internetový marketing, pričom takzvaná offline propagácia je zanedbávaná. Pritom by sa v marketingovej stratégii malo myslieť na obe strany. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme veľkoformátovú tlač, ktorú si môžete objednať aj vy.

Vyššia kvalita služieb, biomasáže, bambusové masáže i pivný kúpeľ

25.06.2020 11:11 V utorok 23.júla 2020 v Bardejovských kúpeľoch, a.s., v Balneo prevádzke slávnostne otvorili renovované pracovisko PROMINENT, ktoré bude poskytovať klientom nadštandardné služby. Investícia za cca 60 000 eur prinesie vyššiu úroveň služieb, špeciálne kúpele a špeciálne druhy masáží. Pri revitalizácii objektu sa zväčšila aj oddychová zóna, ktorú môžu využiť kúpeľní hostia i samoplatcovia. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

POROVNÁVAME KOČÍKY

24.06.2020 01:12 Kočík je jedným z prvých produktov, ktorý dvojice kupujú pre svoje dieťa. Často tejto kúpe venujú dostatok pozornosti a dávajú si záležať na výbere značky a konkrétneho modelu.

Voda, hory, história a kultúra sú silným stránkami Bardejova a okolia

23.06.2020 11:08 Severovýchod Slovenska ponúka široké možnosti výletov pre rodiny s deťmi na individuálnu turistiku. Mesto pamiatok UNESCO - Bardejov, Bardejovské Kúpele, Svidník a okolie sú ideálnymi lokalitami na cykloturistiku, klasickú turistiku, kúpeľnú turistiku, pobyty pri vode, poznávacie výlety, návštevy hradov, kaštieľov, drevených kostolíkov, múzeí, galérií, pamiatok vojnovej histórie od stredoveku, až po pamiatky z prvej a druhej svetovej vojny a rôznych atrakcií. Informuje o tom Radomír Jančošek, riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu „ŠARIŠ“ – Bardejov. V lete poteší hlavne voda

V ZŠ na Mariánskej ulici v Prievidzi pribudne oddychová zóna a relaxačný chodník

22.06.2020 13:38 Relaxačný chodník a oddychovú zónu pripravujú žiaci zo Základnej školy na Mariánskej ulici v Prievidzi. Na prácach pokračujú v júni po svojom návrate do školských lavíc. Budujú ich v prednej časti areálu školy v rámci environmentálneho projektu ,,EKOROK s Nestlé“, Vyžiada si to celkové náklady cca 1400 eur. Väčšinu z toho tvorí príspevok firmy Nestlé. Informovala o tom riaditeľka školy Miroslava Hepnerová.

Nepremárnime čas na zamyslenie, darovaný koronavírusom!

21.06.2020 01:00 Nikto nemôže prehliadať, že to prvé a zásadné, čo spôsobila súčasná koronavírusová kríza, je zastavenie aktívneho života. Takmer všetko, až na to najnutnejšie, sa v spoločnosti náhle zastavilo, a tisícom ľudí bol darovaný čas. Zrazu majú toľko času, ako nikdy predtým. Deti a študenti nemusia chodiť do školy, čo u väčšiny z nich vyvoláva radosť z neočakávaných prázdnin.

Kancelárske pečiatky stále nestratili na význame

21.06.2020 01:00 Vo firmách bývali pečiatky nevyhnutnosťou. Ale ani s príchodom elektronickej komunikácie nestratili na význame.

Skialpinizmus – skvelý zimný šport pre každého

21.06.2020 01:00 Zima je v plnom prúde a vy možno uvažujete nad tým, ako zo snehu a krásnych hôr vyťažiť čo najviac. Skvelým riešením je skialp – šport, pri ktorom zažijete kopu zábavy, nádherných výhľadov, no najmä si poriadne zašportujete.

Vitríny dodajú vášmu tovaru luxusný vzhľad

20.06.2020 00:18 Nájdeme ich najmä v obchodoch a predajniach so vzácnym a luxusným tovarom. Slúžia nielen na vystavenie drahých produktov, ale aj na ich ochranu pred prachom či zlodejmi.

Chemický priemysel mal za 1.štvrťrok pokles tržieb o 6,5%

19.06.2020 18:42 Chemický a farmaceutický priemysel na Slovensku si aj v kríze viedol celkom dobre, keď vyrábal a prispieval k tvorbe HDP, zatiaľ čo napríklad automobilový priemysel načas úplne zastavil výrobu. Preto aj medziročný pokles tržieb za 1.štvrťrok 2020 o 6,5% možno s ohľadom na krízu okolo koronavírusu, začínajúcu recesiu a zníženie objednávok, považovať za pomerne priaznivý výsledok. Celkové tržby chemického a farmaceutického priemyslu v SR sa znížili z 2,531 mld EUR v 1.štvrťroku 2019 na 2,366 mld EUR v 1.štvrťroku 2020. Informoval o tom Ing. Roman Karlubík, MBA, prezident Zväzu chemického a farmaceutického priemyslu SR.