Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
Priesečník nových a priekopníckych pohľadov na hudbu – Grauzone Festival

25.01.2020 21:32  Jedným z nenápadných festivalových klenotov je Grauzone Festival, ktorý sa bude konať už po siedmykrát. V dňoch 7. a 8. februára v holandskom Haagu. Vôbec po prvýkrát rozšíril svoju ponuku na dva dni, počas ktorých budete objavovať alternatívnu a experimentálnu hudbu v rôznych lokalitách ako Het Koorenhuis, Het Magazijn, The Grey S… Viac Príspevok Priesečník nových a priekopníckych pohľadov na hudbu – Grauzone Festival zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Zaujímavosti zo života Johanna Sebastiana Bacha

25.01.2020 19:33 autor: Daniel Hevier ml. Bachovské konvergencie , alebo tvorba J.S. Bacha v zimnej edícii festivalu Konvergencie. Tvorca, ktorý výrazným spôsobom ovplyvnil dejiny európskej hudby. Skladateľská osobnosť s integrovaným pohľadom na svet a umenie. Hudobná poetika zakódovaná v komplikovanom viach… Viac Príspevok Zaujímavosti zo života Johanna Sebastiana Bacha zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Berghain na CTM Festivale

25.01.2020 16:40  Jeho ohlas a charizmu vytvára nielen neprístupnosť s neúprosnou politikou koho vpustia dovnútra a koho už nie, ale najmä špičkový zvuk a kvalitný program. Možnosť nahliadnuť do Berghainu z iného pohľadu sa núka na CTM Festivale. Prinášame vám prehľad podujatí, ktoré sa tu počas festivalu uskutočnia. Už dnes večer sa ot… Viac Príspevok Berghain na CTM Festivale zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

JazzFestBrno ohlásil kompletní program

24.01.2020 17:11 

Techno s odrazom Steva Reicha? Richie Hawtin

23.01.2020 17:09  Elektronická hudba opäť posilnila programové štruktúry festivalu Pohoda. Do Trenčína príde priekopník minimal techno music Richie Hawtin. Veľkolepo oslávil príchod Nového roka hneď dvomi setmi počas jednej noci v Berlíne a Valencii. Začiatok januára strávil pracovne v Singapure a na Bali. A potom sa na dlhší čas odm… Viac Príspevok Techno s odrazom Steva Reicha? Richie Hawtin zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Od smrti až po zatemnenie

23.01.2020 16:03 autor: Martin Saksa; autor fotografií: Marek Bučko; interpreti: Death Revival, Sanatorium, Ravenarium, Bloody Redemption; 17.1.2020; Randal Club, Bratislava Tradícia každoročných koncertov venovaná pamiatke zakladateľovi death metalového hudobného subžánru sa tento rok presunula z predvianočného termínu na začiatok roka a bola vlast … Viac Príspevok Od smrti až po zatemnenie zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Nevestinec, v ktorom sa nemusíte báť experimentovať – Otoboke Beaver

22.01.2020 11:00  Z japonskej hudby prichádzajú všelijaké zvláštnosti, kuriozity, obskúrnosti, nevšednosti, ale za prvotným šokom stojí šikovné narábanie s rôznymi žánrami a ich prelínanie. Japonské kvarteto Otoboke Beaver vychádza z punkových koreňov, hardcore scény a nadväzuje na odkaz riot grrrl. Štvorica japonských m… Viac Príspevok Nevestinec, v ktorom sa nemusíte báť experimentovať – Otoboke Beaver zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Postpunkoví experimentátori Snapped Ankles roztancujú Besedu 2020

21.01.2020 14:10 autor: Mária Lišková Festival Beseda u Bigbítu odhaľuje prvú dávku tohtoročného programu. 28. Ročník legendárneho minifestivalu na južnej Morave sa uskutoční v dátume 31.7.-1.8. a opäť ponúkne prierez aktuálnou českou a slovenskou alternatívnou scénou so zastúpením najzaujímavejších kapiel posledného roku aj návraty vo veľkom štýle. Prvým zahra … Viac Príspevok Postpunkoví experimentátori Snapped Ankles roztancujú Besedu 2020 zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Pavel Pavlík z tímu Brutal Assault – Čo vidia návštevníci spoza pevnosti, sa zdá ako bezproblémový s

17.01.2020 22:14  autor: Radoslav Lakoštík Celoročné úsilie organizátorov letných festivalov sa overí v priebehu niekoľkých dní, ktoré sú ostrým testom ich pripravenosti a profesionality. Bežný návštevník berie hladký priebeh festivalu za samozrejmosť a až v prípade predvídaných udalostí príde na to, aká zodpovednosť a ťarcha padá na pleci … Viac Príspevok Pavel Pavlík z tímu Brutal Assault – Čo vidia návštevníci spoza pevnosti, sa zdá ako bezproblémový systém zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Od hiphopu k afrobeatu a vlastnému štýlu – Obongjayar

17.01.2020 11:43  Vychádzajúca hviezda londýnskej scény Steven Umoh alias Obongjayar. Z Nigérie sa usídlil v Londýne, v ktorom tvorí a vydáva originálne skladby v spojení soulu, afrobeatu, hiphopu a gospelu. Pred dvomi dňami vydal novú skladbu God’s Own Children. Steven Umoh aká Obongjayar vyrastal v Nigérii a&nb… Viac Príspevok Od hiphopu k afrobeatu a vlastnému štýlu – Obongjayar zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Reduta sa na chvíľu premení na opernú sálu

16.01.2020 17:08  Dnešný a zajtrajší večer v bratislavskej Redute s kompozíciami, na ktoré sme skôr zvyknutí skôr z javiska Slovenského národného divadla. Výber zborov operných diel Richarda Wagnera a Giuseppeho Verdiho doplní ouvertúra z jedinej opery Ludwiga van Beethovena. Richard Wagner a Giuseppe Verdi pat… Viac Príspevok Reduta sa na chvíľu premení na opernú sálu zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

In Memorial Lemmy Kilmister

14.01.2020 11:04 autor: Daniel Hevier ml. Oslava života frontmana kultových Motörhead. Príďte si pripiť whisky na počesť nezabudnuteľného Lemmyho Kilmistera – 15. februára v Randal Clube. Chrapľavý hlas s drsným pohľadom na svet, v ktorom Rock and Roll a Too Fast to Live boli na prvom mieste. Lemmy Kilmister patril k najvýraznejším fro… Viac Príspevok In Memorial Lemmy Kilmister zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Alash – rieka tečúca cez hlasivky nomádov

13.01.2020 12:39 autor: Daniel Hevier ml.; interpret: Alash; 28.11.2019; Palác Akropolis, Praha Svet je nádherné miesto, ktoré si stále stráži a uchováva svoje tajomstvá. Oplatí sa za ním vycestovať a objavovať ho. Ak však nemáte čas ani prostriedky, skúste to aspoň cez hudbu, ktorá k vám prehovára univerzálnym jazykom. Nepotrebuje tlmočníka, iba sprostredkovateľa. … Viac Príspevok Alash – rieka tečúca cez hlasivky nomádov zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Fågelle – veršovaný hluk ticha

12.01.2020 14:04 autor: Daniel Hevier ml.; interpreti: Fågelle; Obelisk of Light; 25.11.2019; České muzeum hudby, Praha Občas sa vám žiada ísť na koncert, kde vlastne neviete, čo máte očakávať. Iba vkročiť s tichou bázňou a oveľa hlučnejšou vravou svojich vnútorných predstáv. Do priestoru, o ktorom ste si tiež všeličo mysleli, … Viac Príspevok Fågelle – veršovaný hluk ticha zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Robert Henke skúma limity Commodore novými technológiami

12.01.2020 11:33  Robert Henke vytvoril scénu, na ktorej je päť identických počítačov Commodore, ktoré využívajú špeciálne vyrobený softwere tímom umelcov a technikov. Projekt CBM 8032 AV bude 29. januára prezentovať na berlínskom festivale CTM. Priekopník elektronickej hudby spojenej s audiovizuálnym umením. Vytvoril niekoľko diel kultové… Viac Príspevok Robert Henke skúma limity Commodore novými technológiami zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.