Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
Masážna podložka ako preventívny prostriedok proti defektom nôh u detí

17.05.2024 16:00 Vývoj nôh je dôležitou etapou v živote každého dieťaťa. V dnešnom svete, kde je príliš veľa rovných povrchov, však tento proces nemusí prebiehať prirodzene. A potom sa môžu vyvinúť ploché nohy. Ortopedická podložka môže pomôcť tomuto problému zabrániť. Čítané: (1)

ČR, Praha: Staré Mesto – tisíce príbehov mnohých storočí

17.05.2024 06:15 Staré Mesto pražské poznajú aspoň z fotiek skoro po celom svete. Najslávnejší je samozrejme Karlov most, ktorý spája Staré Mesto s Malou Stranou. Turistov však zaujíma aj pražský orloj, ktorý je pravdepodobne najzachovalejším stredovekým orlojom na svete, Týnsky chrám, Betlehemská kaplnka a ďalšie pamiatky. Vo vedľajších uličkách na vás dýchne história, nebudete vedieť, či sa máte skôr pozerať na priečelia domov, alebo hľadať sochy, ktoré podopierajú krovy, či čítať pamätné dosky.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Sergey Cheremisinov Čítané: (1)

Argentína, Patagónia – Puerto Madryn

17.05.2024 06:15 Prístav Puerto Madryn leží na útese, ktorý tvorí náhorná plošina, odkiaľ je nekonečný výhľad na Atlantický oceán. Jednou z hlavných atrakcií je pozorovanie veľrýb – pozor, každý rok len od júna do decembra. Práve vďaka okolitým útesom je pozorovanie veľrýb omnoho jednoduchšie. Čítané: (1)