Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana
Powell opakuje, že Fed sa so znižovaním sadzieb nemusí ponáhľať

30.03.2024 16:15 Predseda Federálneho rezervného systému Jerome Powell zopakoval, že americká centrálna banka sa neponáhľa so znižovaním úrokových sadzieb, keďže tvorcovia politiky čakajú na ďalšie dôkazy o spomalení inflácie. „Skutočnosť, že americká ekonomika rastie solídnym tempom a že trh práce je stále veľmi silný, nám dáva možnosť, aby sme si boli pred dôležitým rozhodnutím o znížení sadzieb The post Powell opakuje, že Fed sa so znižovaním sadzieb nemusí ponáhľať appeared first on Investičné Noviny.

Akcie Tesly pod tlakom. Od začiatku roka sa prepadli o takmer 30 %

29.03.2024 18:30 Kým akciový index S&P 500 od začiatku roka vzrástol o 10 %, akcie Tesly za rovnaké obdobie stratili 29,24 %. Zo včerajšieho obchodovania si odniesli pokles o 2,25 %, keď uzavreli na 175,79 USD. V tomto roku je Tesla zatiaľ titulom s najväčším percentuálnym poklesom v benchmarku S&P 500. Dôvodov, prečo akcie známeho výrobcu The post Akcie Tesly pod tlakom. Od začiatku roka sa prepadli o takmer 30 % appeared first on Investičné Noviny.

Finančný gigant prezrádza, čo si myslí o budúcnosti bitcoinu

28.03.2024 20:00 Generálny riaditeľ finačného obra BlackRock Larry Fink netají nadšenie z toho, že ich spotový ETF fond na bitcoin zažíva bezprecedentný rast a je najrýchlejšie rastúcim ETF vôbec. „Som veľmi optimistický, pokiaľ ide o dlhodobú životaschopnosť bitcoinu,“ uviedol Fink v relácii na Fox Business. „Prekvapilo ma, ako veľmi to rástlo. Teraz tvoríme trh, ktorý má The post Finančný gigant prezrádza, čo si myslí o budúcnosti bitcoinu appeared first on Investičné Noviny.

Buffettov indikátor bliká na červeno

27.03.2024 22:31 Koncom roka 2001, krátko po tom, ako spľasla dot-com bublina, prišiel známy investor Warren Buffett so zaujímavým barometrom. Ako v tom čase uviedol, ide pravdepodobne o najlepší ukazovateľ toho, na akých hodnotách sa nachádza akciový trh. O čo ide? Je to ukazovateľ, ktorý vyjadruje celkovú hodnotu amerického akciového trhu v pomere k hrubému domácemu produktu . Inak povedané, je The post Buffettov indikátor bliká na červeno appeared first on Investičné Noviny.

Japonský jen klesol na 34-ročné minimum

27.03.2024 11:00 Japonský jen dosiahol voči americkému doláru najnižšiu úroveň za posledných 34 rokov. Mena v stredu oslabila o 0,3 % na 151,97 jenov za dolár, čo je najnižšia úroveň od roku 1990. Japonský minister financií Shunichi Suzuki v reakcii na to vyhlásil, že úrady sú pripravené prijať potrebné opatrenia, ktoré by zastavili oslabovanie meny. „Nevylučujeme žiadne The post Japonský jen klesol na 34-ročné minimum appeared first on Investičné Noviny.

Akcie Amazon – aktuálna cena, história + ako ich nakúpiť

26.03.2024 22:30 Spoločnosť Amazon, ktorá sa pôvodne zaoberala predajom kníh na internete, je dnes globálnym technologickým obrom, ktorý zmenil spôsob, akým nakupujeme. Je až neuveriteľné, že spoločnosť, ktorú v roku 1994 Jeff Bezos rozbiehal vo svojej garáži, je dnes najväčším online predajcom na svete a hlavným hráčom v odvetviach ako cloud computing, zábava a umelá inteligencia. V The post Akcie Amazon – aktuálna cena, história + ako ich nakúpiť appeared first on Investičné Noviny.

Možné hrozby pre trh s čokoládou: Výpadky aj zvyšovanie cien

26.03.2024 22:30 Či už máte radi bielu alebo tmavú čokoládu, všetci si z času na čas radi doprajeme sladkú maškrtu. Blížiaca sa Veľká noc je zároveň jedným z najobľúbenejších čokoládových sviatočných období s rekordnými predajmi pre výrobcov. Kakao je už drahšie ako meď Situácia na tomto trhu je však napätá. Cena kakaa parabolicky rastie, pričom sa dostala The post Možné hrozby pre trh s čokoládou: Výpadky aj zvyšovanie cien appeared first on Investičné Noviny.

Bitcoin sa otriasol z predošlých prepadov a opäť prekonal úroveň 70 000 USD

26.03.2024 11:01 Kryptomeny vstúpili do nového týždňa silnou rally a dokázali sa tak otriasť z predošlých prepadov. Bitcoin v pondelok prekročil hranicu 70 000 USD a za posledných 24 hodín si pripísal viac ako 7 %. V čase publikovania tohto článku sa obchoduje na 70 599 USD. Rally sa rozšírila prakticky na všetky digitálne aktíva, pričom všetky The post Bitcoin sa otriasol z predošlých prepadov a opäť prekonal úroveň 70 000 USD appeared first on Investičné Noviny.

Aj napriek ekonomickému oživeniu dosiahla chudoba v Taliansku nové maximum

26.03.2024 00:45 V Taliansku rastie počet ľudí žijúcich v chudobe, pričom v roku 2023 to bola najvyššia úroveň za posledných 10 rokov. Deje sa tak aj napriek hospodárskemu oživeniu, ktoré prišlo po uvoľnení obmedzení súvisiacich s ochorením Covid-19. Počet osôb žijúcich v „absolútnej chudobe“, ktorí si nemohli kúpiť základné tovary a služby, sa zvýšil na 5,75 milióna, The post Aj napriek ekonomickému oživeniu dosiahla chudoba v Taliansku nové maximum appeared first on Investičné Noviny.

Podľa Goldman Sachs budú ceny komodít v tomto roku rásť. Toto má byť hlavný dôvod

25.03.2024 14:16 Podľa analytikov Goldman Sachs Group sa ceny komodít v tomto roku zvýšia, pretože centrálne banky v USA a Európe pristúpia k zníženiu úrokových sadzieb, čo pomôže podporiť priemyselný a spotrebiteľský dopyt. Analytici Samantha Dart a Daan Struyven vo svojom komentári z 24. marca uviedli, že v priebehu roka 2024 môže výkonnosť surovín dosiahnuť 15 %. The post Podľa Goldman Sachs budú ceny komodít v tomto roku rásť. Toto má byť hlavný dôvod appeared first on Investičné Noviny.

Čína blokuje používanie čipov Intel a AMD vo vládnych počítačoch

24.03.2024 18:15 Čína zaviedla usmernenia na postupné vyradenie amerických mikroprocesorov Intel a AMD z vládnych osobných počítačov a serverov. V nedeľu o tom informoval denník Financial Times. V správe sa uvádza, že smernica o obstarávaní sa snaží aj o vyradenie operačného systému Windows od spoločnosti Microsoft a databázového softvéru zahraničnej výroby a to v prospech domácich možností. The post Čína blokuje používanie čipov Intel a AMD vo vládnych počítačoch appeared first on Investičné Noviny.

Dolár valcuje ostatné meny. Rupia skĺzla na rekordné minimum

23.03.2024 21:00 Americký dolár posilnil voči košu hlavných mien na mesačné maximum. Relatívne silná americká ekonomika a vysoké úrokové sadzby priťahujú kapitál, čo podporuje dolár. Ten vzrástol voči všetkým menám G10 okrem japonského jenu. Federálny rezervný systém tento týždeň ponechal svoju hlavnú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni v pásme 5,25 % – 5,5 % a potvrdil, The post Dolár valcuje ostatné meny. Rupia skĺzla na rekordné minimum appeared first on Investičné Noviny.

Spoločnosť PepsiCo investuje vo Vietname ďalších 400 miliónov dolárov

22.03.2024 22:30 Americký výrobca potravín a nápojov PepsiCo sa zaviazal, že vo Vietname investuje ďalších 400 miliónov dolárov do výstavby dvoch nových závodov, ktoré budú využívať obnoviteľné zdroje energie. V piatok o tom informovala vietnamská vláda. Oznámenie prišlo v čase, keď delegácie viac ako 60 amerických firiem uskutočnili tento týždeň trojdňovú pracovnú návštevu Vietnamu. Jedna továreň na výrobu nápojov The post Spoločnosť PepsiCo investuje vo Vietname ďalších 400 miliónov dolárov appeared first on Investičné Noviny.

Reddit práve debutoval na burze. Akcie pridávajú 38 %

22.03.2024 01:15 Americká spoločnosť Reddit, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu platformu, vstúpila na burzu. V rámci prvotnej verejnej ponuky akcií , ktorá sa uskutočnila v stredu večer, Reddit stanovil emisnú cenu akcií na 34 USD za kus, čo celú spoločnosť oceňuje na približne 6,4 miliardy dolárov. S akciami sa začalo obchodovať dnes na burze v New Yorku The post Reddit práve debutoval na burze. Akcie pridávajú 38 % appeared first on Investičné Noviny.

Čo sú to ETF fondy a ako fungujú? Sprievodca pre rok 2024

21.03.2024 14:15 Ak sa aj vy zaujímate o to, čo sú to ETF fondy, potom čítajte ďalej, pretože v tomto príspevku vás s ETF zoznámime od A po Z. Dnes majú investori k dispozícii množstvo investičných nástrojov, od akcií, cez dlhopisy až po podielové fondy. Avšak čoraz populárnejšou voľbou, najmä medzi začínajúcimi investormi, sú ETF fondy. Čo The post Čo sú to ETF fondy a ako fungujú? Sprievodca pre rok 2024 appeared first on Investičné Noviny.