Rozšírené hľadanie
Štvrtok 16. Máj 2024 |
meniny má Svetozár
Booksmart

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Šprtky to chcú tiež Slovenská premiéra: 30. 5. 2019 Najlepšie kamošky a zároveň najlepšie študentky v triede Amy a Molly sú veľmi múdre, šikovné...a dosť neobľúbené. Myslia si, že život je ukrytý len v učebniciach a na svojich spolužiakov s horšími známkami sa pozerajú s neskrývaným dešpektom. Lenže deň pred ukončením štúdia si obe zrazu uvedomia krutú pravdu – 4 roky šprtania boli v podstate stratou času a ony si mohli užívať presne ako všetci ostatní. A tak sa rozhodnú, že poslednú noc na strednej škole si to všetko vynahradia a roztočia to ako sa patrí.

Manou – flieg‘ flink!

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Bleskový Manu Slovenská premiéra: 30. 5. 2019 Malý Manu je výborný letec a teší sa na skúšku z lietania, ktorú musí podstúpiť každá čajka, aby sa mohla s celým kŕdľom bezpečne vydať na zimu do južných krajín. Nešťastnou náhodou ale skončí ako zmoknutá sliepka v mori a musí si vypočuť posmešky od mladších čajok a výčitky od tých dospelých. Na morskú čajku je totiž nezvyčajne malý a nie je sa čo čudovať. V skutočnosti je Manu dážďovník, medzi čajky sa ako mláďa tak nejako omylom priplietol, získal si srdcia jedného páru a už s nimi zostal.

Rocketman

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Rocketman Slovenská premiéra: 30. 5. 2019

Di qiu zui hou de ye wan

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Posledné večery na Zemi Slovenská premiéra: 30. 5. 2019 Hypnotický romantizujúci neonoir najtalentovanejšieho súčasného čínskeho filmára Gana Biho je magickou meditáciou o priestore a čase i enigmatickou básňou o strate a bolesti, snom utkaným z nespoľahlivej pamäti, melancholicky rozostrenej prítomnosti a minulosti, ktorá možno dokonca ani nebola. Podmanivý rytmus a trúchlivá obrazotvornosť filmu o mužovi, ktorý hľadá svoju dávno stratenú lásku, pripomína ponurejšiu a abstraktnejšiu verziu raných filmov Wonga Kar-waia či vrcholných diel Andreja Tarkovského.

Godzilla: King of the Monsters

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Godzilla II: Kráľ monštier Slovenská premiéra: 30. 5. 2019 Po celosvetovom úspechu filmov Godzilla a Kong: Ostrov lebiek prichádza do kín ďalšia kapitola z Monsterverza: Godzilla II: Kráľ monštier. V novom akčnom dobrodružstve sa Godzilla postaví zoči voči najznámejším príšerám v histórii pop kultúry. Príbeh sleduje hrdinské úsilie členov kryptozoologickej agentúry Monarch odraziť útok gigantických tvorov, vrátane impozantnej Godzilly, ktorá čelí prerastenému motýľovi - Mothre, vtáčiemu Rodanovi, ale aj svojmu najväčšiemu nepriateľovi, ktorým je trojhlavý drak Kráľ Ghidorah.

Todos lo saben

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Všetci to vedia Slovenská premiéra: 23. 5. 2019 Krásna Laura, Španielka žijúca v Buenos Aires, prichádza so svojimi dvomi deťmi do rodnej krajiny na sestrinu svadbu. Bujarú oslavu v kraji slnkom zaliatych viníc však naruší zmiznutie jedného z hostí. Čoskoro sa ukáže, že pod povrchom tlejú staré krivdy a tajomstvá, ktoré mali zostať zabudnuté. Najslávnejší filmový pár súčasnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelujú v hlavných úlohách dávnych milencov, medzi ktorými to nikdy neprestalo iskriť.

Dolor y gloria

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Bolest a sláva Slovenská premiéra: 23. 5. 2019 Salvator Mallo je slávny filmový režisér. Počas svojej kariéry zažil mnoho úspechov. Teraz sa však jeho svet rúca. Salvator cíti len prázdnotu a nie je schopný ďalej tvoriť. Ak chce pokračovať, musí nájsť motív pre novú tvorbu, musí odhaliť príčinu svojho vyhorenia. V spomienkach sa vracia do detstva do 60. rokov, kedy s rodičmi emigroval do Valencie. Snaží sa rozpomenúť na spaľujúcu túžbu po svojej prvej láske, ktorú stretol v v Madride a na bolesť, ktorú mu priniesol rozchod. Vtedy cítil opojenie životom. Písanie sa mu stalo únikom, ale aj vyslobodením.

Aladin

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Aladin Slovenská premiéra: 23. 5. 2019

UglyDolls

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: UglyDolls Slovenská premiéra: 16. 5. 2019 Postavičky UglyDolls si žijú svoj bezstarostný život v mestečku Uglyville, kde je vítané všetko iné,zvláštne, a nikto nikoho neposudzuje podľa toho, ko vyzerá. Moxy však nie je spokojná, a preto nahovorí niekoľko svojich kamarátov, aby odišli z malého mesta a vydali sa hľadať „Veľký svet“, kde má každá hračka skutočného parťáka – ľudské dieťa. Objavia však niečo iné... Inštitút dokonalosti je zariadenie, v ktorom vychovávajú dokonalé hračky. Lenže vo väčšine prípadov je dokonalá iba fasáda, ktorá mnohých núti skrývať aj tie najmenšie chybičky krásy, ale vyhoveli prísnym kritériám.

Daddy Cool

31.05.2019 20:48  Slovenský názov: Daddy Cool Slovenská premiéra: 16. 5. 2019 Adriena odkopne jeho priateľka, pretože sa vôbec nespráva ako zrelý muž, ale skôr ako tínedžer. Bez zodpovednosti, bez ambícií, bez poriadnej práce, no i napriek tomu vždy v pohode. Keď sa spoznali, zábava bolo to najdôležitejšie. Časom ale všetci okolo dospeli... až na neho. Adrien zostal tvrdohlavým flákačom a teraz sa nestačí čudovať, keď naň ho jeho priateľka Maude srší hromy a blesky. Už by chcela mať rodinu, ale nejde mať deti s dieťaťom. Adrien si ale zachová chladnú hlavu a vymyslí senzačný plán, ako ukázať, že je dospelý a zodpovedný rovnako ako ostatní dospelí a zodpovední.

Nu mă atinge-mă

31.05.2019 19:08  Slovenský názov: Nedotýkaj sa ma Slovenská premiéra: 2. 5. 2019 Laura už roky pracuje v továrni na výrobu figurín. Pre problémy s vlastným prežívaním nazerá do intímneho života druhých a platí mladým mužom za navodenie ilúzie intimity. Tudorovi, hercovi, ktorý si zarába ako masér, sa páči žena, ktorá odmieta jeho snahy o kontakt. Začne ju prenasledovať a nachádza iné spôsoby, ako sa jej dotýkať – prostredníctvom vecí a miest, ktorých sa dotýkala ona. Laura jedného dňa medzi divákmi interaktívnej šou Paula a Tudora pocíti istú fascináciu. Postupne sa stáva tichým svedkom ich životov i osamelej túžby, ktorá rezonuje s jej vlastnou skúsenosťou. Reklamy: Vypnúť reklamy

The Beach Bum

31.05.2019 19:08  Slovenský názov: The Beach Bum Slovenská premiéra: 2. 5. 2019 Tak trochu ako keby sa Big Lebowski bratov Coenovcov posunul smerom ku Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavný hrdina vyzerá ako plážový povaľač, správa sa ako plážový povaľač a zo všetkého najviac to aj je plážový povaľač a vagabund. Večne je pod vplyvom čohokoľvek omamného, ​​čo je práve po ruke, a žije vo veľkom štýle mimo akýchkoľvek pravidiel. Životom prechádza podľa vlastne vytvorených pravidiel a hovorí si Moondog. K tomu je ale básnik a je až nechutne bohatý.

Obléhání města

31.05.2019 19:08  Slovenský názov: Obliehanie mesta Slovenská premiéra: 2. 5. 2019 Na kremnickom zlate vyrástlo viacero európskych stredovekých miest, samotná Kremnica bývala bohatá a niekoľkokrát ju obliehali, ale nikdy nedobyli. Nové metódy ukázali, že zlato je tu možné ťažiť aj dnes. Nachádza sa tu však rozptýlené na zlatý prach a získať ho sa dá len za zdrvujúcich podmienok pre život mesta a jeho obyvateľov. Niekoľkí z nich sa vzopreli, pridali sa ďalší a začal sa zdanlivo vopred prehratý boj s nadnárodnou korporáciou, ktorá má za sebou možno aj podporu dozorujúcich úradov. Protagonisti sa rozhodli urobiť ďalší krok a vystúpiť z aktivistickej roviny do vysokej politiky.

Minuscule 2 - Les Mandibules du bout du monde

31.05.2019 19:08  Slovenský názov: Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova Slovenská premiéra: 2. 5. 2019 Pred príchodom zimy si hmyzie rodinky musia spraviť zásoby na zimu. Preto keď padne prvá snehová vločka vyhlásia pohotovosť a spoločne sa vyberú hľadať zásoby do komory. Musia byť dobre pripravené, nakoľko zima trvá dlho a chrobáčie rodinky potrebujú prežiť toto dlhé zimné obdobie v teple a s plnými bruškami. Počas tejto „zásobovacej“ akcie - sa stane veľká nehoda. Jedna malá lienka nedopatrením spadne do krabice. A tá je odoslaná na ďalekú cestu, ktorej cieľom je krásny a farbami hrajúci ostrov Karibik. Chrobáčikovia nelenia a rozhodnú sa lienku zachrániť.

Mon inconnue

31.05.2019 19:08  Slovenský názov: Láska na druhý pohľad Slovenská premiéra: 2. 5. 2019 Keď sa Raphael a Olívia stretli mali obaja osemnásť rokov, bola to láska na prvý pohľad a začiatok veľkého milostného príbehu. Nezištne sa vzájomne podporujú pri naplňovaní svojich vášní, on je spisovateľ a ona klaviristka. Ako to vyzerá o desať rokov neskôr? Sú už manželmi, ale vášne a vzájomného porozumenia je medzi nimi už veľmi málo. Zatiaľ čo Raphael píše úspešné bestsellery, Olívia oželela vlastnú sólovú hudobnú kariéru, v ktorej ju jej manžel ohromený vlastným spisovateľským úspechom podporoval čoraz menej a menej. Jedného večera si Olívia prestane byť istá, či ju Raphael ešte miluje.