Rozšírené hľadanie
Nedeľa 16. Jún 2024 |
meniny má Blanka
Pestré Zimomravenie 2019 v Banskej Štiavnici otvorí prázdniny

28.02.2019 21:08 Najstarší zimný detský festival na Slovensku slávi desiate výročie. Zimomravenie je unikátnym podujatím, ktoré vzniklo v roku 2010 s cieľom skvalitnenia trávenia... Príspevok Pestré Zimomravenie 2019 v Banskej Štiavnici otvorí prázdniny zobrazený najskôr ZN.SK.

Prečo sa mäso na rezne musí klepať? Klepanie rezňov má dôvody

28.02.2019 00:07 Rezne sú pokladané za bežné jedlo, v ktorom sa na prvý pohľad nedá nič pokaziť. Opak je však pravdou. Nedokonalé rezne sú bežnou súčasťou jedálnička... Príspevok Prečo sa mäso na rezne musí klepať? Klepanie rezňov má dôvody zobrazený najskôr ZN.SK.

Tím Space Challenges a Viber a cestovanie do vesmíru

27.02.2019 13:36 Technológie nám umožňujú prístup k veciam, ktoré by inak boli príliš nákladné a prinášajú nám ich blízko doslova na jedno kliknutie. Spaceport Odyssey Príspevok Tím Space Challenges a Viber a cestovanie do vesmíru zobrazený najskôr ZN.SK.

Zaujímavosti a tajomstvá kníh: Tajomstvá jedného domu

27.02.2019 02:44 Zatiaľ najnovšie dielo slovenskej spisovateľky Zuzky Šulajovej, prichádza s novým žánrom. Po Džínsových denníkoch, románoch Ako z románu a Dievča... Príspevok Zaujímavosti a tajomstvá kníh: Tajomstvá jedného domu zobrazený najskôr ZN.SK.

Zaujímavosti a tajomstvá kníh: Denník zúfalého zamestnanca

27.02.2019 02:44 Denník zúfalého zamestnanca je novou eknihou, ktorá vychádza zo skutočného pôvodného denníka kolujúceho medzi zamestnancami jednej renomovanej firmy. Popisuje troch rôznych kolegov a ich príbehy... Príspevok Zaujímavosti a tajomstvá kníh: Denník zúfalého zamestnanca zobrazený najskôr ZN.SK.

Prečo sa ku káve podáva voda?

27.02.2019 02:44 Určite ste si všimli, že vo väčšine dobrých kaviarní vám čašník k objednanej káve prinesie aj menší či väčší pohár čistej vody. Prečo je to tak? Príspevok Prečo sa ku káve podáva voda? zobrazený najskôr ZN.SK.

Nicki Minaj a fiasko-koncert v Bratislave: jej tím skrátka nestíhal

25.02.2019 18:31 Koncert Nicki Minaj, na ktorý sa chystali ľudia z celého Slovenska, sa nakoniec nekonal. Veľká hudobná udalosť pre fanúšikov extravagantnej... Príspevok Nicki Minaj a fiasko-koncert v Bratislave: jej tím skrátka nestíhal zobrazený najskôr ZN.SK.

K osloveniam Mr. a Ms. pribudne Mx. Objavilo sa tretie pohlavie?

25.02.2019 08:01 Po novom sa v amerických leteckých spoločnostiach a ich rezervačných systémoch pri výbere pohlavia objavia dve nové možnosti. Príspevok K osloveniam Mr. a Ms. pribudne Mx. Objavilo sa tretie pohlavie? zobrazený najskôr ZN.SK.

Prečo sa hlásateľky počasia volajú rosničky a ako prezývka vznikla

25.02.2019 08:01 Celé roky počúvame pojem rosnička. Udomácnil sa u nás tak veľmi, že sa dnes už viac ako pojem hlásateľ počasia, povie len „rosnička“... Príspevok Prečo sa hlásateľky počasia volajú rosničky a ako prezývka vznikla zobrazený najskôr ZN.SK.

Vzácny a záhadný minerál Šungit s množstvom liečivých účinkov

24.02.2019 21:01 Liečivý kameň Šungit, zaujme nielen svojimi liečivými účinkami, všestranným využitím, ale navyše zaujímavou históriou. Je dokázané, že zvyšuje energiu. Príspevok Vzácny a záhadný minerál Šungit s množstvom liečivých účinkov zobrazený najskôr ZN.SK.

Tradícia zahaľovania zrkadiel: Prečo sa zakrývajú zrkadlá?

23.02.2019 13:02 V rôznych kultúrach po celom svete sú zrkadlá vnímané rôzne. Ešte aj dnes v modernej dobe je zrkadlo interiérovým doplnkom, pomocníkom, no zároveň symbolom... Príspevok Tradícia zahaľovania zrkadiel: Prečo sa zakrývajú zrkadlá? zobrazený najskôr ZN.SK.

Bratislavská hlavná stanica, špina a zombie ako dôvod zhnusenia

22.02.2019 05:32 Celé roky sa rieši bratislavská hlavná stanica ako veľký problém bez nejakého zásadného výsledku. Niektoré riešenia boli úsmevné. Nálepka na hrdzavom stĺpe Príspevok Bratislavská hlavná stanica, špina a zombie ako dôvod zhnusenia zobrazený najskôr ZN.SK.

Kedy sú jarné prázdniny pre západné, stredné a východné Slovensko

21.02.2019 19:00 Už od osemdesiatych rokov minulého storočia, za socializmu, sme mali rozdelené jarné prázdniny podľa regiónov a toto delenie nám v určitých menších zmenách zostáva dodnes. Príspevok Kedy sú jarné prázdniny pre západné, stredné a východné Slovensko zobrazený najskôr ZN.SK.

Mikrovlnná rúra vznikla úplnou náhodou. Prečo sa tanier točí?

20.02.2019 21:35 Mikrovlnné rúry dnes patria k jedným z najpoužívanejších spotrebičov. Určite nechýbajú v nejednej domácnosti, pretože sú skvelými pomocníkmi a hlavne... Príspevok Mikrovlnná rúra vznikla úplnou náhodou. Prečo sa tanier točí? zobrazený najskôr ZN.SK.

Seriál Komisár Maltese: Hon na mafiu od tvorcov seriálu Gomora

20.02.2019 00:09 Mafia, v súčasnosti najznámejšia kriminálna organizácia na svete, ktorej chápadlá siahajú aj na územie dnešného Slovenska. Jej rozmach do súčasnej podoby trval niekoľko... Príspevok Seriál Komisár Maltese: Hon na mafiu od tvorcov seriálu Gomora zobrazený najskôr ZN.SK.