Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián
Košický samosprávny kraj: Kooperačná burza o prepojení slovenského a maďarského priemyslu

31.10.2017 23:33 V pondelok 30. októbra 2017 sa v Košiciach uskutoční Slovenská kooperačná burza a odborná konferencia o rozvoji a potenciáli prepojení medzi slovenským a maďarským priemyslom.

Predseda NR SR Andrej Danko na pôde parlamentu prijal delegáciu skupiny priateľstva so Slovenskou re

31.10.2017 23:33 Predseda Národnej rady SR Andrej Danko 27. 10. na pôde parlamentu prijal delegáciu skupiny priateľstva so Slovenskou republikou v Rade federácie Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie. Ide o recipročnú aktivitu v nadväznosti na návštevu delegácie Skupiny priateľstva NR SR s Ruskou federáciou v Moskve a Volgogradskej oblasti v dňoch 10.-14. júla 2017.

Most-Híd: Inteligentná evidencia cudzincov v EU

31.10.2017 23:33 “Inteligentná evidencia cudzincov v EU je odpoveďou Únie na bezpečnostné hrozby terorizmu, migrácie a na nárast počtu cestujúcich. Prepojený systém vstupov a výstupov vďaka snahe Európskej ľudovej strany nebude záťažou ale zlepšením bezpečnosti pre občanov EÚ a vytvorí ozaj nepríjemnú prekážku pre ilegálnych migrantov a prevádzačov. Keď niekto prekročí limit povoleného pobytu, táto informácia sa automaticky dostane do tiež obnoveného Schengenského informačného systému a umožní napríklad policajtom aj pri bežnej cestnej kontrole odhaliť hľadané, ilegálne osoby.”– povedal József Nagy, poslanec Európskeho Parlamentu za Most-Híd .

SaS: Ďalšie obvinenie prokurátora Špirka je pomsta Roberta Kaliňáka

31.10.2017 23:33 Ďalšie obvinenie prokurátora špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka, ktorý dozoroval vyšetrovanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka v kauze daňového podvodníka Ladislava B., vysiela verejnosti jasný odkaz: Každý prokurátor, ktorý bude pristupovať k podozreniam voči Robertovi Kaliňákovi nestranne, musí rátať s tým, že mu budú policajti z NAKA znepríjemňovať život bez ohľadu na to, že sa profesionálne strápnia. Tvrdia to predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

SaS: Nedovoľme nezmyselné oklieštenie občianskych slobôd, ani v téme legálnej držby zbraní

31.10.2017 22:33 Strana Sloboda a Solidarita predstavila experta na legálnu držbu zbraní – predsedu združenia vlastníkov strelných zbraní Legis Telum Borisa Draškabu.

Záväzky prijaté 28 krajinami sú záväzkami všetkých krajín, hovorí hlavný vyjednávač EÚ pre brexit

31.10.2017 21:33 Rokovania s Britániou o vystúpení z EÚ sú absolútne jedinečné a ich výsledok bude mať rozsiahle hospodárske, sociálne a právne dôsledky. Hlavný vyjednávač EÚ pre tzv. brexit Michel Barnier to povedal v utorok po rokovaniach so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivanom Korčokom.

Kalousek chce blokovať proces zostavovania novej českej vlády

31.10.2017 20:32 Predseda českej opozičnej strany TOP 09 Miroslav Kalousek vytiahol v utorok do boja proti jednofarebnej vláde víťaza nedávnych parlamentných volieb, ktorým sa stalo hnutie ANO Andreja Babiša, píše spravodajský server Novinky.cz.

Je prejav Božej milosti, že u nás vládne kabinet vyznávajúci kresťanskú vieru, chváli sa Orbán

31.10.2017 19:33 Maďarsko potrebuje po období protikresťanských a internacionalistických vlád takú vládu, ktorá sa bude snažiť o napĺňanie kresťanských hodnôt. Pri príležitosti spomienkového zhromaždenia na pamiatku 500. výročia začiatku reformácie to podľa agentúry MTI povedal v utorok v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Medzi štandardnými politikmi nie je žiadny rozdiel. Ide im len o kšefty a teplé miesta. O eurofondy

31.10.2017 19:33 ROZHOVOR Prieskumy verejnej mienky, ktoré vysoko favorizujú jeho najsilnejšieho protikandidáta, berie s rezervou. Voliči ĽS Naše Slovensko sa totiž k ich voľbe v prieskumoch často nepriznávajú, najmä zamestnanci v štátnej a verejnej správe, ktorí sa boja, že by mohli prísť o prácu. V rozhovore pre TASR to tvrdí úradujúci predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba, ktorý sa vo voľbách do vyšších územných celkov 4. novembra bude znova uchádzať o tento post.

Výstavba diaľnic D1 a D3 sú prioritou. Pre mňa je to sväté, tvrdí Fico

31.10.2017 18:34 Výstavba diaľnic D1 a D3 je prioritou, ktorá je zakotvená v programovom vyhlásení vlády, preto vláda vyčlení v druhom polroku 2018 na dokumentáciu a prípravu dvoch zostávajúcich úsekov D3 zhruba 19 miliónov eur. Štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Viktor Stromček zároveň bude kontaktným bodom pre komunikáciu s petičnými výbormi za urýchlenie dostavby diaľnic D1 a D3 v regiónoch Liptova a Kysúc. Po rokovaní s petičnými výbormi o tom v utorok v Žiline informoval predseda vlády SR Robert Fico

Obdivujem drzosť premiéra. Neschopnosť ľudí zo Smeru urobila zo Žiliny a Ružomberka dopravné peklo,

31.10.2017 18:34 Neschopnosť ľudí zo strany Smer-SD urobila z oblasti Žiliny a Ružomberka lievik a dopravné peklo. Predseda KDH Alojz Hlina to povedal v utorok na tlačovej konferencii v Žiline v reakcii na vyjadrenie predsedu vlády SR a predsedu Smeru-SD Roberta Fica, že výstavba diaľnic D1 a D3 je prioritou zakotvenou v programovom vyhlásení vlády.

Mestu Martin zrušili nútenú správu, môže opäť nakladať s financiami. Hrnčiar sa tak nevzdá funkcie

31.10.2017 17:34 Podpredseda Národnej rady SR Andrej Hrnčiar sa nevzdá funkcie primátora mesta Martin, hoci tomu už zrušili nútenú správu. Hrnčiar ešte pred rokom a pol hovoril, že keď sa mesto dostane z nútenej správy, odstúpi. Zmenu rozhodnutia TASR potvrdil Hrnčiar s tým, že hoci teraz neodstúpi, v ďalších komunálnych voľbách už za primátora kandidovať nebude.

Andrej, nech sa Ti darí, povedal Zeman a poveril Babiša zostavením vlády

31.10.2017 16:35 Český prezident Miloš Zeman poveril v utorok v súlade s očakávaním rokovaniami o zostavení vlády lídra hnutia ANO Andreja Babiša. Informoval o tom spravodajský kanál verejnoprávnej Českej televízie ČT24.

Deklarácia o nezávislosti Katalánska je zrušená! Zasiahol ústavný súd

31.10.2017 16:35 Španielsky ústavný súd zrušil v utorok deklaráciu o nezávislosti Katalánska. Informovala o tom na svojej webovej stránke španielsky denník El País s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu súdu.

Kotlebovci majú v Prešovskom kraji dvoch kandidátov. Svedčí o tom VIDEO, upozorňuje Hlina. Som nestr

31.10.2017 16:35 Strana ĽS NS Mariana Kotlebu postavila v Prešovskom kraji až dvoch kandidátov na župana, hoci sa tvária, že jeden z nich je nezávislý. Upozorňuje na to predseda KDH Alojz Hlina, ktorý k tomu dokladá aj kompromitujúce video kandidáta Jána Garaja. Kotlebovci sa však obhajujú.