Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Nevydalo... Neďaleko Bratislavy zadržali českého prevádzača s rodinou z Afganistanu

31.03.2018 21:02 Českého prevádzača, ktorý sa pokúšal prepraviť v osobnom automobile z Maďarska cez Slovensko do Rakúska 50-ročnú ženu z Afganistanu a jej troch synov vo veku 5-12 rokov, odhalili a zadržali v uplynulých dňoch rakúski policajti.

Ťažko skúšaná krajina. V Jemene vzplanuli sklady s humanitárnou pomocou

31.03.2018 19:32 Ničivý požiar zasiahol v prístave Hudajda na západe Jemenu skladové priestory a zničil v nich humanitárnu zásielku, veľké množstvo potravín, rôzneho na dobročinné ciele určeného tovaru vrátane rádovo stoviek tisícok matracov i pohonných hmôt.

Údajného ruského hackera zadržali v Prahe, súdia ho v USA. Vinným sa byť necíti

31.03.2018 19:32 Údajný ruský hacker Jevgenij Nikulin na federálnom súde v Spojených štátoch, kde ho v noci na piatok letecky prepravili z Česka, uviedol, že z počítačových útokov na tri firmy sa necíti byť vinným. Informovala o tom agentúra AP.

Ak toto spravíte... Izrael sa Palestínčanom vyhráža, že pritvrdí

31.03.2018 18:01 Ak dôjde k ďalším protestom na hranici medzi Izraelom a pásmom Gazy, židovský štát pritvrdí svoju reakciu a zasiahne priamo militantné hnutia, ktoré považuje za pôvodcov súčasných nepokojov.

Putin môže týmto spôsobiť Američanom veľké problémy. Obvinenie, že Novičok môže pochádzať z Česka al

31.03.2018 16:31 ROZHOVOR „Poukazovanie na to, že látka, ktorou boli otrávení Skripaľ a jeho dcéra, môže pochádzať z českých, slovenských, švédskych alebo britských zdrojov, predstavuje klasickú propagandu, proti ktorej sme vzniesli oprávnený protest. V duchu celého prípadu je potom toto tvrdenie zrkadlovým recipročným obrazom obvinenia Ruska, ktoré je postavené na predpoklade, že jed pochádza z ruských laboratórií. Jediná možná odpoveď na to môže byť vyšetrovanie, ktoré zistí pôvod jedu a páchateľa,“ hovorí bývalý český veľvyslanec v Rusku a na Ukrajine Jaroslav Bašta.

Patrí k nám islam? Nepatrí? Spor o jeho úlohe v Nemecku sa vyostruje

31.03.2018 16:31 Verbálny spor predstaviteľov nemeckých strán únie CDU/CSU o úlohe islamu a postoji k moslimom v spolkovej republike sa v ostatných dňoch vyostruje.

Tajné služby USA sa údajne snažia naverbovať vyhosťovaných ruských diplomatov

31.03.2018 15:01 Ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov tvrdí, že americké tajné služby v posledných dňoch výrazne zintenzívnili svoje snahy, ktorých cieľom je naverbovať na spoluprácu ruských diplomatov, a to najmä tých, ktorí budú vyhostení v súvislosti s kauzou Skripaľ. Informovala o tom v sobotu agentúra Interfax.

Klausová končí ako veľvyslankyňa ČR na Slovensku

31.03.2018 15:01 Livia Klausová na vlastnú žiadosť končí svoje pôsobenie ako veľvyslankyňa ČR na Slovensku. Podľa sobotnej správy spravodajského servera iDNES.cz to potvrdila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí ČR Michaela Lagronová.

Keby zavraždili Kuciaka za Radičovej alebo Dzurindu, viem si predstaviť, aký politický kapitál by z

31.03.2018 13:31 Koaliční lídri Robert Fico a Béla Bugár zrejme nedospejú k spoločnému názoru na to, či na Slovensku organizovali členovia mimovládnych organizácií pokus o prevrat koordinovaný s hlavou štátu. „Podľa mňa bude Béla Bugár aj naďalej hovoriť to svoje, že podľa jeho názoru o prevrat nešlo a Robert Fico, keď sa mu to bude hodiť, že o prevrat išlo," povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko, podľa ktorého by však táto téma nemala vzbudzovať v koalícii väčšie napätia.

V Izraeli to vrie. Protesty skončili krviprelievaním

31.03.2018 13:31 Najmenej 15 mŕtvych a vyše 1400 zranených si vyžiadali potýčky medzi palestínskymi demonštrantami a izraelskou armádou, ku ktorým došlo v piatok v pohraničnej oblasti medzi Izraelom a pásmom Gazy. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva v Gaze.

Oko za oko, zub za zub? USA vysťahovali svoj generálny konzulát v Petrohrade

31.03.2018 13:31 Generálny konzulát USA v Petrohrade v sobotu ukončil svoju činnosť. Stalo sa tak na základe rozhodnutia ruského ministerstva zahraničných vecí, ktoré reagovalo na zatvorenie ruského generálneho konzulátu v americkom meste Seattle, informovala v sobotu agentúra Interfax.

Viete, čo z toho USA majú? Nič! Trump dáva od Sýrie ruky preč

31.03.2018 12:01 Biely dom nariadil zmraziť vyše 200 miliónov dolárov vyčlenených na obnovu vojnou zničenej Sýrie. O zmrazení prostriedkov vo fonde na rekonštrukciu Sýrie informoval v piatok denník Wall Street Journal.

Šándor: Porovnávať Putina s Hitlerom, to je fakt sila. Zvláštne, že sa nikto nepýta na istú vec týka

31.03.2018 10:33 ROZHOVOR „Treba si položiť otázku: Komu by to prospelo? Nedáva vôbec žiadny zmysel, aby ruské oficiálne miesta takto reagovali,“ hovorí k pokusu o vraždu agenta Skripaľa a jeho dcéry český brigádny generál v zálohe, teraz bezpečnostný poradca Andor Šándor. Ruská stopa sa síce ponúka, ale mali by sme podľa neho pracovať na základe nejakých dôkazov. „Tvrdenie Borisa Johnsona, že na to dal Putin osobne príkaz... Johnson pri tom osobne bol? Alebo majú odposluch Putinovej kancelárie? Ako sa to dozvedel? Myslím si, že je to ťažká nechutná rana mimo vyhlásiť, že Putin zneužije majstrovstvá sveta vo futbale na propagáciu svojej krajiny ako Hitler olympiádu v roku 1936. Prirovnávať to k Hitlerovi, to je fakt sila,“ dodáva v rozhovore pre Parlamentné listy.

Čo ste to robili s našim lietadlom? Spor Ruska a Británie sa znova vyostril

31.03.2018 10:33 Ruské ministerstvo zahraničných vecí v piatok uviedlo, že britská polícia na londýnskom letisku Heathrow v piatok prehľadala lietadlo patriace ruskej štátnej leteckej spoločnosti Aeroflot. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na ruský rezort diplomacie. Podľa britských médií londýnska Metropolitná polícia tieto správy dôrazne poprela.

Katolíci počas dňa spomínajú na mŕtveho Krista, večer slávia Veľkonočnú vigíliu

31.03.2018 10:33 Katolícki veriaci na Bielu sobotu počas dňa spomínajú na mŕtveho Krista, prichádzajú do kostolov k modlitbám a poklone pri Božom hrobe alebo pri sv. Kríži. Vo večerných hodinách sa však už radujú zo slávenia jeho zmŕtvychvstania.