Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav
Žiadni moslimovia! Čo sa všetci zbláznili? Rozohnil sa Fico. A došlo aj na medikov

31.01.2020 23:30 Predseda Smeru – SD Robert Fico vyhlásil, že nechce na Slovensku žiadnu ucelenú moslimskú komunitu a nechce, aby "títo ľudia" menili charakter štátu. Povedal to v piatok v Banskej Bystrici ako reakciu na slová predsedu strany Za ľudí Andreja Kisku. Ten v televízii hovoril o povinnosti Slovenska ako úspešnej krajiny pomôcť "niekoľkým stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím".

Fico: Nebláznime! Kosák a kladivo sú spojené s oslobodením Československa. A rozumie aj mužskému poc

31.01.2020 19:30 Predseda Smeru-SD Robert Fico kritizuje začatie trestného stíhania za extrémistické trestné činy v súvislosti so statusom poslanca Národnej rady SR Ľuboša Blahu . Podľa Fica sú symboly kosáka a kladiva spojené s oslobodzovaním Československa a Slovenska.

Utečenecké deti? Rozoberte si ich, vyzvala nás znovu EÚ

31.01.2020 13:08 Je tu ďalšia výzva z EÚ. Tentoraz od eurokomisárky pre vnútorné záležitosti Ylvy Johanssonovej. To, ako pomáha Európska komisia Grécku, vraj nestačí, aj keď grécka vláda dostane viac ako 2 miliardy eur. Vyzvala členské štáty, aby si prevzali nesprevádzané deti. A aby sa konečne zhodli na znení paktu o migrácii a azyle. A migračná kríza? Teraz už vraj žiadna nie je.

V Číne čakajú na transport do Európy dvaja Slováci: Podozrenie na koronavírus

31.01.2020 13:08 V Číne čakajú na prevoz do Európy dvaja slovenskí občania SR, u ktorých by mohol byť potvrdený koronavírus. V piatok o tom informoval predseda vlády SR Peter Pellegrini .

PRIESKUM: Prečo sa Slováci nechcú vrátiť zo zahraničia domov

31.01.2020 11:31 Najvýznamnejším dôvodom, ktorý Slovákov odrádza od návratu zo zahraničia, sú nízke mzdy v pomere k životným nákladom. Vyplýva to z dotazníkového prieskumu realizovaného v roku 2019 na podujatiach "Work in Slovakia – Good Idea" v Londýne a Dubline, o ktorom tento týždeň informovala Americká obchodná komora v SR a IT Asociácia Slovenska .

Harabin: Slovensko riadi lúza. Lipšic ostáva so Zsuzsovou nepovšimnutý, Danko je etalón takmer úchyl

31.01.2020 01:01 ROZHOVOR Štefan Harabin svoj vstup do politiky neľutuje a po voľbách sa vidí so stranou Vlasť v parlamente. Súčasné dianie okolo Danka a Zsuzsovej ho rozčuľuje. Danka podľa neho mohli pokojne vydierať. Harabin sa tiež pýta, prečo Lipšic zastupuje na súde poškodených v procese so ženou, s ktorou mal vzťah. Na čo sa ale hlavne nemôže pozerať? „Vidím, ako ľudia plačú. Nemajú peniaze, zbytočne zomierajú. Pritom peniaze sú, len rozkradnuté,” hovorí v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk Harabin.

Drgonec: Prestávam chápať. Ťažko nájsť verejný záujem na nahrávke Danko a Zsuzsová. Čudne rozhoduje

30.01.2020 18:08 ROZHOVOR Emeritný sudca Ústavného súdu Ján Drgonec je expert na ústavné právo. Nad súčasným dianím, keď padajú, respektíve sa posúvajú hranice súkromia, občas medituje. „Je to ťažké... Na jednej strane väčšinu nijako nevzrušuje pocit prekročenia hraníc súkromia, čo je dôležité, a na druhej strane, keď si povieme, že takto nie – tak sa k ničomu nedostaneme,” analyzuje pre ParlamentnéListy.sk Drgonec. Čo vôbec nechápe – je odlišný postup Súdnej rady proti dvom sudkyniam z Kočnerovej Threemy.

´Gretina mládež´ na Slovensku ide nútiť politikov k akcii

30.01.2020 16:15 Švédska aktivistka Greta Thunbergová má svojich obdivovateľov aj na Slovensku. V Bratislave alebo v Košiciach mladí stredoškoláci tiež karhajú miestnych politikov, aby začali konať a predstavili konkrétne kroky na riešenie klimatickej krízy.

FOTO Po Kotlebovi už aj Blaha. NAKA stíha poslanca. Dôvod? Zverejnená fotografia

30.01.2020 13:06 Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal trestné stíhanie pre extrémistické trestné činy v súvislosti so statusom poslanca Národnej rady SR Ľuboša Blahu . Na sociálnej sieti na to upozornil poslanec NR SR Ondrej Dostál . Blaha sa mal v decembri chváliť fotkou s červenou hviezdou, v ktorej je kosák a kladivo. Pre TASR uviedol, že ho na to oprávňuje rozsudok Európskeho súdu pre ľudské práva .

Tvrdá reakcia ministra spravodlivosti: Gál zdvíha varovný prst

30.01.2020 11:34 Každý, kto porušuje zákon, a to vrátane sudcov, musí rátať s tým, že sa ich činnosť v určitom momente dostane pod drobnohľad príslušných orgánov. Uviedol to minister spravodlivosti Gábor Gál v reakcii na raziu NAKA u viacerých bratislavských sudcov. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Zuzana Drobová.

Politický marketér Wolf: Do volieb nás čakajú ešte vedrá špiny, nie preteky v kreativite. Prezradil,

30.01.2020 10:03 ROZHOVOR Predvolebná kampaň je v plnom prúde. Kto ju zvláda z pohľadu experta na politický marketing Karola Wolfa najlepšie? Kto naopak úplne zlyháva? A aká je jeho prognóza, čo nás ešte vo februári do parlamentných volieb čaká? „Vedrá špiny, nie preteky v kreativite,” vyhlásil Wolf pre ParlamentnéListy.sk.

NAKA udrela: Zasahujú v dome Trnku aj Kočnera, tým sa to nekončí

30.01.2020 10:03 AKTUALIZOVANÉ Národná kriminálna agentúra zasahuje vo štvrtok ráno v dome bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v Hamuliakove, ako aj v dome Mariana Kočnera na bratislavskej Kolibe a v budovách jeho firiem na Trenčianskej ulici v Bratislave. Informujú o tom portál TV Markíza TVnoviny.sk, ako aj portál TV Joj Noviny.sk

NAKA udrela: Zasahujú v dome Trnku aj Kočnera, tým to nekončí

30.01.2020 08:40 Národná kriminálna agentúra zasahuje vo štvrtok ráno v dome bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v Hamuliakove, ako aj v dome Mariana K. na bratislavskej Kolibe a v budovách jeho firiem na Trenčianskej ulici v Bratislave. Informujú o tom portál TV Markíza TVnoviny.sk, ako aj portál TV Joj Noviny.sk

Hrnko: Komunikácia Danka so Zsuzsovou nie je investigatíva, ale spravodajská hra. S Kočnerom teraz h

30.01.2020 00:11 ROZHOVOR Podpredseda SNS Anton Hrnko má na súčasné dianie v politike jasný pohľad. Nahrávka predsedu SNS a predsedu NR SR Andreja Danka je podľa neho čisto osobná záležitosť a neskončila sa až pri kontaktoch sexuálneho charakteru ako s Danielom Lipšicom. V rozhovore pre ParlamentnéListy.sk Hrnko uviedol, že Kočnera vždy považoval za podozrivého. „Tí, s ktorými Kočner začínal hrať, teraz hrajú s ním,” hovorí Hrnko.

Koniec blokády. Autodopravcovia doštrajkovali po zákroku polície

29.01.2020 22:46 Únia autodopravcov Slovenska ukončila blokádu hraničných priechodov, zostáva však v pohotovosti. „Na jednotlivých hraničných prechodoch sme protestné zhromaždenia museli ukončiť po zákroku polície," vyhlásilo združenie v stredu večer na sociálnej sieti.