Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Urbancová odchádza do dôchodku. Najvyšší súd povedie jeho najstarší sudca

31.03.2020 21:00 Sudkyňa a podpredsedníčka Najvyššieho súdu SR Jarmila Urbancová odchádza do dôchodku. Jej žiadosť podpísala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková . Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Zuzana Drobová. Urbancová odchádza z justície potom, čo ju zadržala a obvinila Národná kriminálna agentúra pre podplácanie v kauze Technopol Servis.

Prvá obeť COVID-19? Pacienta s koronavírusom prepustili z bojnickej nemocnice. Zomrel na obojstranný

31.03.2020 20:00 Pacient, pozitívne testovaný na nový koronavírus, ktorý bol prepustený z pľúcneho oddelenia bojnickej nemocnice a v domácom prostredí skolaboval, zomrel na obojstranný zápal pľúc. Po utorkovom rokovaní vlády to v súvislosti s výsledkami pitvy zosnulého uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí .

Výbuch bytovky v Prešove: Troch obvinených budú stíhať na slobode

31.03.2020 17:00 Traja živnostníci obvinení v súvislosti s minuloročným výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v Prešove budú stíhaní na slobode. V utorok o tom rozhodol Krajský súd v Prešove, ktorý sa zaoberal sťažnosťou prokurátora v súvislosti s rozhodnutím Okresného súdu v Prešove zo začiatku marca.

Fico už nemá ochranku. Mikulec mu ju zrušil

31.03.2020 15:37 Expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico skonštatoval, že bolo nevyhnutné ukončiť jeho spoluprácu s úradom pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. Zdôraznil, že nechce byť pod kontrolou nového premiéra Igora Matoviča .

Rúška sú nezmysel, tvrdí WHO. Nerozumiem. Asi sa boja, že ich bude nedostatok, reaguje slovenský vir

31.03.2020 14:30 „Neexistuje dôkaz o tom, že by rúška na tvár nosené ľuďmi na verejnosti mali pozitívny vplyv v boji proti šíreniu nákazy nového koronavírusu,” vyhlásil to v pondelok na tlačovej konferencii v Ženeve šéf núdzových operácií Svetovej zdravotníckej organizácie Mike Ryan. Slovenský virológ Boris Klempa nechápavo krúti hlavou. „Ja si myslím, že to je také vyjadrenie preto, lebo sa boja, že tých rúšok nebude dosť a aby z toho nebol nejaký problém,” vyhlásil Klempa pre ParlamentnéListy.sk.

Hriechy USA neprekážajú, Rusko a Čínu popľujete aj za pomoc, smeje sa Jan Keller

31.03.2020 13:00 Český sociológ a bývalý europoslanec Jan Keller sa v stĺpčeku v Práve sťažuje, že „Moskve priťaží aj pomoc Taliansku a na Čínu možno pľuvať v istých kruhoch úplne hygienicky“. A dúfa, že súčasná kríza poskytne aj príležitosť na prehodnotenie stereotypov.

Na Slovensku pribudlo ďalších 27 prípadov ochorenia COVID-19

31.03.2020 11:40 Na Slovensku pribudlo počas pondelka 27 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 363. Oznámil to premiér Igor Matovič s tým, že počas pondelka bolo vyšetrených celkovo 688 vzoriek.

Rozdajme ľuďom peniaze? Dočasne. A ekonomika sa uzdraví? Typické Potemkinove dediny. Markéta Šichtař

31.03.2020 00:32 INVENTÚRA MARKÉTY ŠICHTAŘOVEJ „Keď vezmeme tým, ktorí sú schopní nepriazeň ustáť, a prerozdelíme to tým, ktorí nepriazeň ustáť nemohli – potešíme síce jedných, ale nevytvoríme tým ani jednu korunu bohatstva navyše,“ uvádza Markéta Šichtařová. Pri pohľade na opatrenia v čase koronavírusovej krízy sa pýta, ako sa má uzdraviť ekonomika, v ktorej sa berie výpalné od tých, ktorí dokážu vytvárať, živia sa z neho úradníci, ktorí výpalné spravujú, a to, čo zostane, sa hrnie k tým, ktorí vytvárať nedokážu. Organizmus, ktorého vitalita sa cielene ničí, sa nemôže uzdraviť. „Nenechajte si nahovoriť, že existuje dar od štátu, ktorý si sami nezaplatíte,“ podotýka.

Advokát si mal objednať jeho diskreditáciu. Grendel podal na Repáka podnet komore: Nech vysvetľuje

30.03.2020 22:31 Poslanec Národnej rady SR Gábor Grendel podal Slovenskej advokátskej komore podnet na advokáta Dušana Repáka z dôvodu, že si mal u Mariana Kočnera objednať jeho diskreditáciu pred komunálnymi voľbami v roku 2018. Grendel o tom informoval na sociálnej sieti.

Vrchol koronavírusovej pandémie očakávame v polovici júla. Závisí to však aj od našej disciplíny, uv

30.03.2020 18:33 Vrchol pandémie nového koronavírusu sa na Slovensku očakáva o 110 dní. Pľúcnu ventiláciu vtedy bude potrebovať približne 1000 ľudí a okolo 7000 ľudí bude hospitalizovaných so závažnejšími príznakmi ochorenia COVID-19. Na tlačovej konferencii to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí s tým, že takýto vývoj sa očakáva vtedy, ak budú platiť súčasné opatrenia na zníženie šírenia nákazy.

Bratislava kúpila rúška drahšie ako kritizovaná Správa štátnych hmotných rezerv. Tvrdí analýza TIS

30.03.2020 14:00 Primátor hlavného mesta Matúš Vallo deklaruje, že magistrát urobil zodpovedné rozhodnutie a v danom čase uprednostnil záujem ochrany zdravia všetkých pred cenou za rúško.

Beňová: Matovič dokazuje, že nebol pripravený na funkciu premiéra. Super, že Rusko a Čína pomáhajú E

30.03.2020 09:02 Europoslankyňa Monika Beňová je presvedčená, že Igor Matovič nebol pripravený na funkciu premiéra. „Teraz to dokazuje,” uviedla v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk. Rozoberá aj situáciu, že Talianom v kríze pomáha Rusko a Čína. „Je to super,” reaguje Beňová s tým, že pandémia zrejme prerozdelí medzinárodné vzťahy.

Oddnes štát otvoril ďalšie prevádzky: optiky, STK, zahradkárstva... Pozrite si zoznam

30.03.2020 08:02 Štát povolil od dnešného pondelka otvoriť na Slovensku ďalšie prevádzky. Sú medzi nimi napríklad očné optiky, stanice technickej a emisnej kontroly , záhradkárstva či stavebniny. Rozhodol o tom ústredný krízový štáb pod podmienkou dodržania prísnych hygienických nariadení. Tie sa musia zaviesť aj v doteraz otvorených prevádzkach, ako sú predajne s potravinami či drogériou. Informoval o tom v sobotu premiér Igor Matovič a neskôr vo svojom opatrení aj Úrad verejného zdravotníctva SR.

Ako s 13. dôchodkami? Ak bude kríza trvať dlhšie, štát na ne zrejme nebude mať

30.03.2020 00:32 Predseda parlamentu Boris Kollár podporuje vyplácanie 13. dôchodku. Podotýka však, že je to istý nadštandard a ak by kríza okolo nového koronavírusu trvala dlhšie, v štátnej pokladnici na to nebudú peniaze. Vyhlásil to v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s tým, že štát musí teraz v prvom rade pomáhať zvládnuť krízu firmám, podnikateľom i zamestnancom. Bývalý vicepremiér pre investície a informatizáciu a súčasný parlamentný poslanec Richard Raši vyhlásil, že Smer-SD bude trvať na tom, aby seniori dostali 13. dôchodok.

Predsedovi ÚVO aj jeho manželke potvrdili pozitívne testy na COVID-19

29.03.2020 21:17 Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák a jeho manželka boli v nedeľu pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková s tým, že predseda o tejto situácii už informoval mailom všetkých zamestnancov úradu, zostáva v karanténe a dodržiava pokyny príslušných úradov.