Rozšírené hľadanie
Sobota 18. Máj 2024 |
meniny má Viola
Cloudové služby využíva iba tretina zamestnancov

17.05.2024 12:45 Významnejší nástup sa ešte len čaká. Na Slovensku využíva nejakú formu cloudového riešenia necelá tretina zamestnancov. Pritom cloudy za bezpečné považuje 8 z 10 používateľov. Podľa IT odborníkov sa firmy ešte neodhodlali na prechod do cloudu, aj napriek tomu, že tieto služby dokážu šetriť veľa finančných prostriedkov a času. Až 62% slovenských používateľov informačných a The post Cloudové služby využíva iba tretina zamestnancov appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Aplikácie sľubujúce rýchle pôžičky špehujú a vydierajú

17.05.2024 12:45 Škodlivé aplikácie na pôžičky sa zameriavajú najmä na potenciálnych dlžníkov v juhovýchodnej Ázii, Afrike a Latinskej Amerike. Výskumníci zaznamenali alarmujúci nárast podvodných Android aplikácií na pôžičky, ktoré sa prezentujú ako legitímne služby a sľubujú rýchly a jednoduchý prístup k finančným prostriedkom. Napriek na prvý pohľad atraktívnej ponuke sú tieto aplikácie s klamlivými popismi v skutočnosti The post Aplikácie sľubujúce rýchle pôžičky špehujú a vydierajú appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Dve arabské krajiny sa chcú stať lídrami v oblasti AI

17.05.2024 12:45 Spojené arabské emiráty a Saudská Arábia investujú do tisícov čipov. Primárnym cieľom stať sa globálnymi mocnosťami v oblasti umelej inteligencie. Saudská Arábia a SAE sú len dve z krajín, ktoré sa zapojili do pretekov v zbrojení v oblasti umelej inteligencie a nakúpili tisíce čipov NVIDIA vrátane H100 s cieľom stať sa globálnymi lídrami v The post Dve arabské krajiny sa chcú stať lídrami v oblasti AI appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Spôsob ako sa alkohol pri pití nedostane do krvi?

17.05.2024 12:45 Gél požitý pred, počas alebo krátko po konzumácii alkoholu premieňa alkohol na neškodnú kyselinu octovú. Ak si občas radi dáte s priateľmi pohárik, ale nechcete sa opiť, potom je nový gél možno práve to, čo hľadáte. Látka, ktorá sa dá prehltnúť, vraj pomáha zabrániť tomu, aby sa alkohol dostal do krvného obehu a poškodil pečeň. The post Spôsob ako sa alkohol pri pití nedostane do krvi? appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Čaká nás digitálne euro. Čo vieme o CBDC?

17.05.2024 12:45 Európska centrálna banka a národné centrálne banky eurozóny už niekoľko rokov pracujú na projekte digitálneho eura. Tento projekt má za cieľ vytvoriť digitálnu verziu eura, ktorá by mohla byť používaná na každodenné transakcie rovnako ako hotovosť. Digitálne euro by malo priniesť niekoľko výhod, vrátane rýchlejších a lacnejších platieb, ale zároveň aj množstvo nevýhod. Napríklad The post Čaká nás digitálne euro. Čo vieme o CBDC? appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Môže byť elektrický hausbót na solárny pohon domovom?

17.05.2024 12:45 Nápad na solárne poháňaný elektrický hausbót má niečo neodolateľne zábavné. Alibaba predáva zaujímavý hausbót, ktorý sa môže pochváliť takmer úplne skleneným obalom. Vďaka tomu poskytuje otvorený výhľad na okolie a zabraňuje pocitu stiesnenosti. Centrálny priestor kombinuje obývaciu miestnosť s kuchynským kútom, pričom z obývačky sa vstupuje na priestrannú verandu, ideálnu na relaxáciu či plávanie. Na The post Môže byť elektrický hausbót na solárny pohon domovom? appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Aké manuály používajú podvodníci na online bazároch?

17.05.2024 12:45 Útočníci sú organizovaní v rusky hovoriacej Telegram skupine. Výskumníci odhalili v rámci analýzy škodlivého nástroja Telekopye šablóny phishingových správ napodobňujúcich komunikáciu legitímnych služieb, ktoré Slováci vo veľkom využívajú na doručovanie a predaj tovaru. Medzi šablónami sú správy vydávajúce sa za Slovenskú poštu, Packetu, DPD či Bazoš. Ide o falošné doklady o zaplatení, ktorými sa internetoví The post Aké manuály používajú podvodníci na online bazároch? appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Nadzvukové lietadlo bez krídel z Londýna do New Yorku?

17.05.2024 12:45 Vďaka bezkrídlovej konštrukcii je o 50% efektívnejšie ako „tradičné“ lietadlo. Toto je koncept nadzvukového lietadla, ktoré by mohlo letieť z New Yorku do Londýna za menej ako päť hodín. Kľúčom k tomu všetkému je jeho jedinečná konštrukcia bez krídel. Sky OV je koncept bezkrídlového lietadla, ktorý navrhol Oscar Viñals, ten istý človek, ktorý stojí za The post Nadzvukové lietadlo bez krídel z Londýna do New Yorku? appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Recenzia: AOC Agon Pro AG276QZD

17.05.2024 02:30 OLED technológia predstavuje v posledných rokoch ten najkvalitnejší spôsob zobrazovania medzi špičkovými televízormi vďaka živým farbám a vysokému kontrastu. Nedávno sa technológia dostala aj do herných monitorov a spôsobuje revolúciu. Vývoj videotechniky je skôr evolúciou ako revolúciou. S každou novou generáciou displejov dochádza k postupným malým vylepšeniam. Občas však dôjde k väčšiemu skoku ako práve teraz pri OLED. The post Recenzia: AOC Agon Pro AG276QZD appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Po útoku na premiéra sa zvýšila toxicita online prostredia o 60%

17.05.2024 02:30 Pokus o usmrtenie slovenského premiéra Roberta Fica, ktorý sa uskutočnil 15.5.2024 v Handlovej, vyvolal bezprostredne po útoku v online priestore ďalšiu vlnu nenávisti a toxicity. Toxicita komentárov pod príspevkami médií a verejných inštitúcií sa zvýšila až o 60% oproti doteraz najhoršiemu dňu v histórií sledovania ich profilov. Informuje o tom slovenský startup elv.ai, ktorý sa The post Po útoku na premiéra sa zvýšila toxicita online prostredia o 60% appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)

Recenzia: Be quiet! Pure Base 500DX

17.05.2024 02:30 Otestovali sme zaujímavú a kompaktnú PC skrinku v netradičnej bielej farbe, model Be quiet! Pure Base 500DX vo veľkosti „Midi Tower“. Okrem štýlového dizajnu ponúka zaujímavé možnosti. Predná strana má dva veľké pásy sieťky, za ktorými sú prachové filtre pre lepšie zachytávanie prachu a nečistôt. Doplnené sú dvomi pásmi RGB podsvietenia, ktoré sú takmer po celej dĺžke The post Recenzia: Be quiet! Pure Base 500DX appeared first on DigitalPortal.sk. Čítané: (1)