Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta
Je úspech generatívnej AI jedinečný, alebo nie?

31.05.2024 19:30 Môžu sa v roku 2024 objaviť nové odvetvia, ktoré podobný úspech zopakujú? Oblasť technológií sa neustále vyvíja a nové odvetvia môžu rýchlo vznikať. Priestorová výpočtová technika je široký pojem, ktorý zahŕňa technológie ako rozšírená realita , virtuálna realita a zmiešaná realita . Tieto technológie majú potenciál revolučne zmeniť spôsob, akým komunikujeme s okolitým svetom, The post Je úspech generatívnej AI jedinečný, alebo nie? appeared first on DigitalPortal.sk.

Thunderbolt by mohol vyriešiť neporiadok v štandarde USB

31.05.2024 19:30 Ideálnemu stavu bránia nutnosť podpory výrobcov, potreba certifikácie a finančné náklady. Konektor USB-C je synonymom pre rýchle nabíjanie elektroniky a rýchly prenos dát, nie vždy však tomu musí tak byť. USB-C, resp. USB Type-C je v podstate len tvar konektora. Dôležité je vedieť aj rozhranie, kam patria USB 2.0, USB 3.1 ale aj Thunderbolt. Konektor The post Thunderbolt by mohol vyriešiť neporiadok v štandarde USB appeared first on DigitalPortal.sk.

Ako nastaviť rozdielne zvonenie pre dve SIM karty?

31.05.2024 19:30 Dual SIM smartfóny sú obľúbené pre svoju flexibilitu a schopnosť spravovať dve telefónne čísla naraz. To je užitočné pre oddelenie pracovného a súkromného života alebo pri cestovaní do zahraničia. Jednou z výhod, ktorú ponúkajú, je možnosť nastaviť rozdielne zvonenia pre každú kartu, čo uľahčuje rozpoznanie, na ktoré číslo používateľovi niekto volá. Otvorte aplikáciu Nastavenia vo The post Ako nastaviť rozdielne zvonenie pre dve SIM karty? appeared first on DigitalPortal.sk.

Prvý let hypersonického dronu na vodíkový pohon

30.05.2024 14:00 Destinus pracuje na hypersonickom lietadle, ktoré bude poháňané vodíkom bez emisií. Ekologický a hypersonický znie ako protiklady, ale švajčiarsky letecký startup urobil prvý krok k ich spojeniu po skúšobnom lete prototypu bezpilotného lietadla. „Úspešný let s vodíkovým prídavným spaľovaním demonštruje potenciál vysokovýkonných pohonných systémov, ktoré sú vysoko účinné a znižujú emisie uhlíka,“ The post Prvý let hypersonického dronu na vodíkový pohon appeared first on DigitalPortal.sk.

Revolučná batéria sa nabíja a vyrába pitnú vodu

30.05.2024 14:00 Výskumníci vytvorili novú batériu, ktorá počas nabíjania vytvára pitnú vodu. Vďaka tomu umožňuje, aby bola morská voda bezpečná na pitie a aby sa z nej vyrábal aj grafén, jedinečný materiál, ktorý sa dá využiť vo viacerých priemyselných odvetviach. Prietoková batéria so slanou vodou využíva chémiu na rozdelenie chloridu sodného na sodík a chlór počas nabíjania The post Revolučná batéria sa nabíja a vyrába pitnú vodu appeared first on DigitalPortal.sk.

Tipy a triky: Čo robiť so starým telefónom?

30.05.2024 14:00 V dnešnej dobe rýchleho technologického pokroku mnohí vymieňajú staré telefóny za nové až príliš často. Avšak, staré smartfóny nemusia skončiť v šuplíku alebo v odpadkoch. Existuje niekoľko spôsobov, ako ich možno využiť a získať z nich rôzne výhody. Ak starý telefón ešte stále funguje, možno ho predávať alebo darovať. Mnohé online platformy a bazáre ponúkajú The post Tipy a triky: Čo robiť so starým telefónom? appeared first on DigitalPortal.sk.

Elektrický tanker prevezie cez oceán čistú energiu

29.05.2024 18:15 Keďže svet smeruje k udržateľnej budúcnosti, niektoré regióny majú dostatok obnoviteľnej energie, zatiaľ čo iné sú v geografickej nevýhode. Japonský startup PowerX prišiel s riešením tohto problému v podobe prvého elektrického tankera na batérie na svete, ktorý je určený na prepravu čistej energie po mori. Firma má ambiciózne plány zmeniť spôsob, akým svet využíva a The post Elektrický tanker prevezie cez oceán čistú energiu appeared first on DigitalPortal.sk.

Moderný drevený dom, ktorý odolá aj lesným požiarom

29.05.2024 18:15 Záujem o udržateľné a ekologické spôsoby bývania sa zvyšuje, čo sa prejavuje aj v architektonických projektoch. Veľmi zaujímavý príklad takéhoto projektu nesie názov Octothorpe House. Dom je postavený v oblasti, ktorá je často postihovaná požiarmi, a jeho konštrukcia bol navrhnutá tak, aby odolala týmto extrémnym podmienkam. Je zaujímavý nielen svojou schopnosťou odolať požiarom, ale aj The post Moderný drevený dom, ktorý odolá aj lesným požiarom appeared first on DigitalPortal.sk.

Zničí umelá inteligencia Google vyhľadávanie?

29.05.2024 18:15 Bill Gates tvrdí, že umelá inteligencia by mohla zničiť vyhľadávač Google a Amazon, ako ich poznáme. Spoluzakladateľ Microsoftu verí, že budúca špičková spoločnosť v oblasti umelej inteligencie pravdepodobne vytvorí osobného digitálneho agenta, ktorý bude môcť vykonávať určité úlohy za ľudí. Táto technológia bude taká hlboká, že by mohla radikálne zmeniť správanie používateľov. Tento zatiaľ nevyvinutý The post Zničí umelá inteligencia Google vyhľadávanie? appeared first on DigitalPortal.sk.

Muži platia oveľa častejšie mobilmi ako ženy

28.05.2024 22:30 Takisto dominujú aj v nákupoch na internete. Moderné spôsoby platenia pri nakupovaní využívajú na Slovensku omnoho častejšie muži ako ženy. Zatiaľ čo mobilom alebo inteligentnými hodinkami platí až 20% mužov, u žien je to len 11%. Ako ďalej vyplýva z údajov, muži z celkového objemu transakcií platobnou kartou urobia až štvrtinu na internete, v prípade The post Muži platia oveľa častejšie mobilmi ako ženy appeared first on DigitalPortal.sk.

Unikla veľká databáza krimizáznamov v USA

28.05.2024 22:30 Databáza obsahuje približne 70 miliónov riadkov dát. Kybernetický zločinec vystupujúci pod menami EquationCorp a USDoD zverejnil obrovskú databázu obsahujúcu záznamy o trestnej činnosti miliónov Američanov. Uniknutá databáza údajne obsahuje celé mená, dátumy narodenia, známe prezývky, adresy, dátumy zatknutia a odsúdenia, tresty a mnoho ďalšieho. Dátumy sa údajne pohybujú od roku 2020 do roku 2024 a The post Unikla veľká databáza krimizáznamov v USA appeared first on DigitalPortal.sk.

Vieme, aké funkcie ponúkne iOS 18!

28.05.2024 22:30 Nový set funkcií založených na AI sa interne označuje „Project Greymatter“. Konferencia WWDC s ohláseným začiatkom 10. júna sa nezadržateľne blíži, a postupne unikajú informácie o zmenách v pripravovanom iOS 18 propagovanom ako „jedna z najväčších revízií v histórii iOS“. Najzaujímavejšie novinky sa týkajú súčasného AI boomu, kde Apple so svojimi operačnými systémami v súčasnosti The post Vieme, aké funkcie ponúkne iOS 18! appeared first on DigitalPortal.sk.

Smart prsteň od Samsungu bude vyžadovať predplatné

28.05.2024 22:30 Novinka bola prvýkrát oficiálne predstavená na tohtoročnom januárovom Unpacked evente. Smart prsteň má byť rozšírenie pre Galaxy smartfóny a hodinky od tej istej spoločnosti. Ponúka viac zdravotných funkcií, ako je meranie srdcového tepu, frekvenciu dýchania, snímanie pohybov počas spánku. K dispozícii je taktiež aj nie celkom bežnú funkcia na detegovanie spánkového apnoe, The post Smart prsteň od Samsungu bude vyžadovať predplatné appeared first on DigitalPortal.sk.

O2 vylepšuje ponuku obľúbených denných dát

28.05.2024 22:30 Operátor od 1. júla sprehľadňuje a zjednodušuje ponuku denných dátových balíčkov, ktoré zákazníci využívajú k existujúcim programom. Po novom ruší doterajšie dva balíčky s objemom 700MB alebo 1,5GB dát na deň a nahrádza ich jediným balíčkom s neobmedzeným množstvom dát v cene 1,4 eur/deň. Balíčky denných dát sú u zákazníkov programov Fér, Voľnosť a Moja The post O2 vylepšuje ponuku obľúbených denných dát appeared first on DigitalPortal.sk.

Tipy pre Shazam v systéme iOS

28.05.2024 22:30 Aplikácia Shazam priniesla pre svoju dedikovanú aplikáciu podporu Live Activities. Prinášame niekoľko tipov pre službu. Shazam je populárna aplikácia na identifikáciu práve hraných pesničiek, napríklad v rádiu. Určite sa každému z nás stalo, že sme počuli nejakú pesničku, ktorá sa nám páčila, ale nepoznali sme jej názov. Jeden zo spôsobov, ako získať jej názov a The post Tipy pre Shazam v systéme iOS appeared first on DigitalPortal.sk.