Rozšírené hľadanie
Utorok 21. Máj 2024 |
meniny má Zina
Odpudzovače na kuny, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu

28.02.2024 02:01 Kuny borovicové sú pomenované podľa svojho biotopu, keďže uprednostňujú život v lesnatých oblastiach a väčšinu času trávia v borovicových lesoch, čo je jasné už podľa samotného názvu. Žijú tiež v krovinách, skalnatých svahoch, ihličnatých plantážach a skalných útesoch. Sú považované za akéhosi špecialistu na biotopy a uprednostňujú biotopy s uzavretými korunami stromov na zabezpečenie ochrany pred predátormi prichádzajúcimi zhora. Štruktúra ich kostí a svalov je skutočne ohromná, keďže majú silné končatiny. To znamená, že môžu bez problémov behať, skákať a liezť medzi stromami. Dokážu ľahko liezť medzi konáre a vyliezť po stranách stromov, aby si vytvorili brloh v dutine. Ako je The post Odpudzovače na kuny, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu first appeared on Časopis Home.sk.

Poškodený masívny nábytok – poradíme vám, ako ho opraviť

28.02.2024 02:01 Masívny drevený nábytok prináša do interiéru osobitý šarm a estetiku, ale časom môže vykazovať známky opotrebenia. Dôležité je, aby ste nezanedbali opravu prasklín, do ktorých sa môže dostať vlhkosť alebo škodcovia. Na rad prichádza oprava. Pomocou správnych nástrojov a materiálu zvládnete opravu aj sami. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako postupovať pri oprave masívneho nábytku. Chráňte masívny nábytok – prevencia zabráni poškodeniu Aplikácia olejov a voskov je najlepším a najjednoduchším spôsobom, ako chrániť drevený nábytok. Oleje, ako napríklad ľanový alebo teakový, prenikajú do dreva a poskytujú mu hlbokú výživu a ochranu. Vosky, napríklad špeciálny včelí vosk, vytvárajú na povrchu nábytku bariéru, ktorá The post Poškodený masívny nábytok – poradíme vám, ako ho opraviť first appeared on Časopis Home.sk.

Aké rozmery by mal mať koterec pre psa?

23.02.2024 13:16 Koterec pre psa poskytuje vášmu psovi bezpečnosť v exteriéri a zároveň chráni vášho domáceho miláčika pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Aby vášmu psovi poskytol pohodlné miesto na pobyt alebo odpočinok, musí mať rozmery zodpovedajúce veľkosti vášho domáceho zvieraťa. Aký veľký koterec pre psa by ste si mali objednať? Zistite odporúčané rozmery. Aké rozmery by mal mať koterec pre malého psa? Najmenšie plemená psov nepotrebujú veľa priestoru, a preto koterec nemusí byť príliš veľký. Koterce pre takýchto psov môžu mať rozmery 3x2 m. Na uľahčenie starostlivosti o zviera by mal byť vybraný model vybavený otočnými miskami. Do koterca so strieškou sa oplati The post Aké rozmery by mal mať koterec pre psa? first appeared on Časopis Home.sk.

Čistý vzduch pre lepšiu pohodu a zdravie

18.02.2024 02:45 Vedeli ste, že podľa niektorých zahraničných štúdií môže vzduch v interiéri obsahovať až päťkrát viac nečistôt a dráždivých častíc ako ten vonku? Ak máte doma alergikov, malé deti alebo domáce zvieratá, možno je čas zvážiť kúpu účinnej čističky vzduchu. Čistý a svieži vzduch, ktorý dýchame, má totiž nesporný vplyv nielen na našu pohodu, ale aj na naše sústredenie a zdravie. Ak uvažujete o kúpe čističky vzduchu, musíte si vyberať rozumne. Rozhodli ste sa totiž urobiť niečo pre svoje zdravie. Prvá vec, ktorú by ste mali pri výbere čističky vzduchu zvážiť, je objem vzduchu v m3 za hodinu, ktorý je schopná The post Čistý vzduch pre lepšiu pohodu a zdravie first appeared on Časopis Home.sk.

Z miestnosti do miestnosti bez vŕzgania: Najčastejšie chyby pri výbere interiérových dverí

14.02.2024 07:45 Dvere sa často vnímajú len ako funkčné prvky miestnosti, ktoré nám umožňujú prechádzať medzi jednotlivými miestnosťami. Ich význam v kontexte interiérového dizajnu však často zanedbávame. No práve dvere majú silný vplyv na atmosféru a celkový vzhľad interiéru. Dvere ako súčasť celku Jedným z najčastejších omylov pri výbere dverí do interiéru je rozhodnutie na základe ich vzhľadu, bez ohľadu na to, ako sa hodia k štýlu a kompozícii miestnosti. Mali by sa vnímať ako integrálna súčasť celkového dizajnu, nie ako samostatné prvky. Dvere by mali harmonizovať s ostatnými prvky interiéru – s podlahou, nábytkom, farbou stien a inými dekoračnými prvkami. Výber The post Z miestnosti do miestnosti bez vŕzgania: Najčastejšie chyby pri výbere interiérových dverí first appeared on Časopis Home.sk.

Škandinávsky minimalizmus s prestížnymi oceneniami za dizajn

13.02.2024 20:45 Február 2024 – Už viac ako 70 rokov sú domáce spotrebiče škandinávskej značky ASKO synonymom toho najlepšieho, čo si môžete kúpiť. Okrem luxusu ponúkajú dokonalé remeselné spracovanie a špičkové technológie profesionálnych prevádzok. A tiež nadčasovú krásu a radosť z každej činnosti, s ktorou vám budú pomáhať. Inteligentné a odolné spotrebiče sú stelesnením dokonalého súladu formy a funkcie a sú navrhnuté tak, aby inšpirovali a obohacovali život. Niet preto divu, že získavajú jedno prestížne ocenenie za druhým. Môžete ich vidieť v dizajnových showroomoch v Bratislave a Prahe. Už od 50. rokov, keď sa značka ASKO zrodila vo švédskom meste Vara ako výrobca malých The post Škandinávsky minimalizmus s prestížnymi oceneniami za dizajn first appeared on Časopis Home.sk.

5 dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre inteligentné vykurovanie domácnosti

03.02.2024 08:30 Inteligentné vykurovanie domácností sa stáva čoraz populárnejšou voľbou pre moderných majiteľov domov. Táto inovatívna technológia prináša niekoľko výhod, ktoré výrazne zlepšujú vaše pohodlie, zvyšujú efektívnosť domácnosti a starajú sa o úsporu energie. Zhromaždili sme päť dôvodov, prečo by ste sa mali rozhodnúť pre inteligentné vykurovanie. Väčšia úspora energie Inteligentné vykurovacie systémy využívajú pokročilé senzory a algoritmy na optimalizáciu teploty v jednotlivých miestnostiach. Týmto spôsobom sa minimalizuje plytvanie energiou na zohrievanie prázdnych miestností a zabezpečuje sa efektívne vykurovanie iba vtedy, keď je to potrebné. To vedie k zníženiu nákladov na vykurovanie a k ochrane životného prostredia. Pohodlné riadenie na diaľku Inteligentné vykurovacie systémy The post 5 dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre inteligentné vykurovanie domácnosti first appeared on Časopis Home.sk.