Rozšírené hľadanie
Utorok 21. Máj 2024 |
meniny má Zina
Vláknina a zdravie srdca: Vplyv na hladinu cholesterolu a kardiovaskulárne ochorenia

28.02.2024 08:00 Prečo je zdravie srdca tak dôležité? Srdcové ochorenia sú hlavnou príčinou úmrtia na celom svete. Vysoká hladina cholesterolu môže prispieť k ukladaniu tukových častíc na stenách ciev, čo vedie k ich zúženiu a tvorbe krvných zrazenín. Tým môže vzniknúť riziko srdcového infarktu alebo mŕtvice. Správna výživa, bohatá na vlákninu, je teda jedným z prostriedkov, ako The post Vláknina a zdravie srdca: Vplyv na hladinu cholesterolu a kardiovaskulárne ochorenia first appeared on Vaše zdravie priorita | VZP.sk. The post Vláknina a zdravie srdca: Vplyv na hladinu cholesterolu a kardiovaskulárne ochorenia appeared first on Vaše zdravie priorita | VZP.sk.

Bio kozmetika: Balzam nielen pre telo

18.02.2024 06:15 Argumentov, prečo uprednostniť bio kozmetiku pred bežnými prípravkami je mnoho. Neškodí, ani nezaťažuje našu pleť… V čom ďalšom tkvie skutočná a nespochybniteľná hodnota bio kozmetických produktov a prečo im dať zelenú? Argumenty, prečo bio kozmetika Bio kozmetika má množstvo plusov, tými najväčšími rozhodne sú, že jej šetrné zloženie bez parabénov je pre naše telo The post Bio kozmetika: Balzam nielen pre telo first appeared on Vaše zdravie priorita | VZP.sk. The post Bio kozmetika: Balzam nielen pre telo appeared first on Vaše zdravie priorita | VZP.sk.

Brusnice: Ako sa využívajú v tradičnej medicíne?

16.02.2024 04:16 Účinky brusníc na organizmus Infekcie močových ciest Brusnice sa používajú vo forme čaju alebo šťavy na liečbu a prevenciu infekcií močových ciest. Brusnica obsahuje proantokyanidíny, ktoré zabraňujú prichyteniu baktérií, najčastejšieho pôvodcu týchto infekcií, k stenám močových ciest. Okrem toho sú brusnice známe svojou schopnosťou podporovať tvorbu moču a jeho vylučovanie, čo môže zlepšiť celkovú funkciu The post Brusnice: Ako sa využívajú v tradičnej medicíne? first appeared on Vaše zdravie priorita | VZP.sk. The post Brusnice: Ako sa využívajú v tradičnej medicíne? appeared first on Vaše zdravie priorita | VZP.sk.

Plastika nosa nie je len o estetike

09.02.2024 10:00 Plastická chirurgia je často spájaná len s estetickými úpravami, no vedeli ste, že veľké množstvo zákrokov sa vykonáva aj kvôli zdravotnému hľadisku? Plastiku nosa, tiež známu ako rhinoplastika, si ľudia okrem dôvodu estetickému dávajú vykonať aj z funkčných dôvodov, ktoré ovplyvňujú ich kvalitu života. Rhinoplastika predstavuje chirurgický zákrok, ktorý sa zameriava buď len na špičku The post Plastika nosa nie je len o estetike first appeared on Vaše zdravie priorita | VZP.sk. The post Plastika nosa nie je len o estetike appeared first on Vaše zdravie priorita | VZP.sk.