Rozšírené hľadanie
Pondelok 6. Máj 2024 |
meniny má Hermína
Reštart sezóny v štyridsiatkach bude odlišný. Vyjadrenia favoritov pred Strade Bianche

31.07.2020 22:03 Už zajtra štartuje prvý závod World Tour – Strade Bianche. Talianska jednodňovka prilákala takmer všetky veľké klasikárske mená sveta. Ich forma však bude veľkou lotériou, keďže sa nejazdilo viac ako tri mesiace. Navyše, výsledok ovplyvní aj počasie. Pôvodne jarná záležitosť sa presunula na stred leta, predpoveď v Toskánsku predpokladá dokonca 37 °C. Organizátori preto presunuli … Continued The post Reštart sezóny v štyridsiatkach bude odlišný. Vyjadrenia favoritov pred Strade Bianche appeared first on Cyklonews.sk.

Nový rekord v Everestingu stanovil írsky amatér

31.07.2020 13:02 Ešte pred troma týždňami stanovil Alberto Contador nový rekord v brutálnej výzve Everesting. 30. júla bol však prekonaný. Írsky cyklista Ronan McLaughlin dosiahol výškové metre Mt. Everestu najrýchlejšie. Čas 7 hodín, 4 minúty a 41 sekúnd bol uznaný skupinou Hells 500, ktorá stojí za výzvou, kde má cyklista vystúpiť do výšky himalájskeho štítu jazdou iba na … Continued The post Nový rekord v Everestingu stanovil írsky amatér appeared first on Cyklonews.sk.

Peter Sagan: „Teším sa, že budem späť na talianskych cestách“

31.07.2020 02:04 Peter Sagan dodržuje svoj sľub a mieri na Giro d’Italia. To síce začína až 3. októbra, no dnes sa oficiálne odhalila trasa talianskej Grand Tour. Pri tejto príležitosti pripravili organizátori sériu rozhovorov. Jednou z hlavných hviezd blížiaceho sa Gira je Slovák, ktorý na najväčšie talianske preteky zamieri vôbec prvý krát v kariére. A to … Continued The post Peter Sagan: „Teším sa, že budem späť na talianskych cestách“ appeared first on Cyklonews.sk.

Trasa Giro d’Italia 2020 predstavená

30.07.2020 18:32 Dnes sa nám odhalilo všetkých 21 etáp Giro d’Italia. To začína 3. októbra na Sicílii a ukončí sa 25. októbra v Miláne. Opäť pôjde o vyváženú trasu, kde sa objavia tri časovky, viaceré príležitosti pre rovinatých šprintérov, klasikárov a, najmä, vrchárov v náročných alpských etapách. Talianska Grand Tour tento rok musela improvizovať, keďže štart v … Continued The post Trasa Giro d’Italia 2020 predstavená appeared first on Cyklonews.sk.

Tím AG2R po dlhých rokoch mení meno, novým sponzorom je Citroën

30.07.2020 16:31 Spoločnosť Citroën prichádza do cyklistiky. Tím AG2R La Mondiale sa od januára 2021 bude volať AG2R Citroën Team. Doterajší názov niesla francúzska stajňa nemenne od roku 2008. Novinka sa oznámila vo štvrtok v tlačovej správe. Tím manažéra Vincenta Lavenua dodal, že podrobnosti ako dĺžka sponzorského kontraktu alebo nový dizajn dresov bude ohlásený v predvečer Tour de … Continued The post Tím AG2R po dlhých rokoch mení meno, novým sponzorom je Citroën appeared first on Cyklonews.sk.

Max Schachmann podpísal dlhodobý kontrakt s Bora – hansgrohe

30.07.2020 12:30 Úradujúci nemecký šampión Maximilian Schachmann  podpísal s tímom Bora – hansgrohe novú zmluvu. Podľa nej ostane v nemeckom tíme ďalšie štyri sezóny. Okrem momentálne najlepšieho nemeckého jazdca si tím Petra Sagana udržal Lukasa Pöstelbergera  a Cesare Benedettiho  . Ešte v júni 26-ročný Schachmann potvrdil, že rokuje s viacerými tímami o prestupe. Napokon ale zvíťazila symbióza v tíme, ktorý sa … Continued The post Max Schachmann podpísal dlhodobý kontrakt s Bora – hansgrohe appeared first on Cyklonews.sk.

Fabian Cancellara – Kráľ časoviek a náročných klasík

30.07.2020 09:45 V posledných 15 rokoch patril medzi najvýraznejšie postavy svetového pelotónu. V klasikách a časovkách naháňal strach všetkým súperom. Švajčiar Fabian Cancellara. Detstvo v talianskej rodine a športový multitalent Fabian Cancellara sa narodil 18. marca 1981 v malom mestečku Wohlen bei Bern. Obaja rodičia, otec Donato a matka Rosa, sú etnickí Taliani. Ich syn exceloval v … Continued The post Fabian Cancellara – Kráľ časoviek a náročných klasík appeared first on Cyklonews.sk.

Vynútené novinky na Miláno – San Remo: úplne nová trasa a zmenšené tímy

29.07.2020 18:30 V bezprecedentnej cyklistickej sezóne sa schyľuje k bezprecedentnému monumentu Miláno – San Remo. Najdlhšia klasika roka opúšťa staré známe pobrežie Ligúrskeho mora a mieri do vnútrozemia. Navyše, každý tím bude mať počas nekonečných pretekov k dispozícii iba šesť jazdcov. Bude to úplne iné Miláno – San Remo? Dozvieme sa 8. augusta. Riaditeľ Mauro Vegni dostal … Continued The post Vynútené novinky na Miláno – San Remo: úplne nová trasa a zmenšené tímy appeared first on Cyklonews.sk.

Max Schachmann podpísal dlhodobý kontrakt s Bora – hansgrohe

29.07.2020 16:30 Úradujúci nemecký šampión Maximilian Schachmann  podpísal s tímom Bora – hansgrohe novú zmluvu. Podľa nej ostane v nemeckom tíme ďalšie štyri sezóny. Okrem momentálne najlepšieho nemeckého jazdca si tím Petra Sagana udržal Lukasa Pöstelbergera  a Cesare Benedettiho  . Ešte v júni 26-ročný Schachmann potvrdil, že rokuje s viacerými tímami o prestupe. Napokon ale zvíťazila symbióza v tíme, ktorý sa … Continued The post Max Schachmann podpísal dlhodobý kontrakt s Bora – hansgrohe appeared first on Cyklonews.sk.

Trojica z UAE Team opustila Burgos po kontakte s Covid-19

29.07.2020 14:30 Na momentálne prebiehajúcich pretekoch Vuelta a Burgos došlo k nepríjemnej situácii s koronavírusom. Traja jazdci UAE Team Emirates museli závod opustiť po tom, čo sa stretli s osobou, u ktorej bol potvrdený výskyt ochorenia Covid-19. Sebastian Molano, Cristian Muñoz a Camilo Ardila ešte včera absolvovali prvú etapu, ale v stredu sa na štart už nepostavili. Kolumbičania … Continued The post Trojica z UAE Team opustila Burgos po kontakte s Covid-19 appeared first on Cyklonews.sk.

UCI World Tour kalendár pre rok 2021 je vonku

29.07.2020 14:30 Medzinárodná cyklistická únia UCI dnes vydala nový kalendár World Tour pretekov pre rok 2021. Najväčšou zmenou je posun Tour de France o týždeň skôr ako bolo zvykom. Dôvodom je Olympiáda, ktorá by kolidovala s termínom. Nový dátum štartu je naplánovaný na 26. júna 2021. Koniec bude 18. júla a mužské preteky s hromadným štartom pod … Continued The post UCI World Tour kalendár pre rok 2021 je vonku appeared first on Cyklonews.sk.

Strade Bianche preview: Toskánsko ako nikdy predtým

29.07.2020 12:32 Od polovice marca sa začalo útrpne dlhé čakanie na ďalšie preteky a celkový návrat do normálneho života. Na to druhé si ešte musíme počkať, no pocit starých dobrých čias môže vrátiť návrat World Tour pretekov. Strade Bianche 2020 ponúknu nevídaný štart novej sezóny, veď ide o jedny z najkrajších pretekov kalendára. Tento rok s motivovanými, … Continued The post Strade Bianche preview: Toskánsko ako nikdy predtým appeared first on Cyklonews.sk.

Po Rumunsku viacerí bez talianskych jednodňoviek, cyklistika sa zatiaľ neprispôsobila pandémii

27.07.2020 12:38 Minulý týždeň sa na cesty vrátili medzinárodné preteky pod hlavičkou UCI. Sibiu Tour prilákalo dve World Tour tímy – Bora – hansgrohe a Israel Start-Up Nation. Rumunský podnik ukázal, ako približne môžu vyzerať preteky v čase celosvetovej pandémie. Výsledky zatiaľ nie sú uspokojujúce. Na ďalších pretekoch, tentokrát ženských, muselo v Španielsku odstúpiť 10 z 26 … Continued The post Po Rumunsku viacerí bez talianskych jednodňoviek, cyklistika sa zatiaľ neprispôsobila pandémii appeared first on Cyklonews.sk.

Sibiu Tour: Rumunský úvod sezóny patril Bore

26.07.2020 22:06 V dňoch od 23. do 26. júla sa konali prvé preteky pod hlavičkou UCI po vynútenej prestávke s World Tour tímami. Rumunská Sibiu Tour kategórie 2.1. mala na štartovej listine dva celky z najvyššej divízie, a to Bora – hansgrohe a Israel Start-Up Nation. Ešte pred štartom svoju účasť zrušil Pro tím Alpecin-Fenix a závod tak … Continued The post Sibiu Tour: Rumunský úvod sezóny patril Bore appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia začne na Sicílii. Prológ, šprint a výstup na Etnu

24.07.2020 13:39 Pozmenená trasa Giro d’Italia sa začína formovať. Organizátor RCS Sport na čele s Maurom Vegnim museli po odstúpení Maďarska z prvých etáp improvizovať. Grande Partenza, čiže „Veľký štart“ Giro d’Italia sa uskutoční na Sicílii. Začína sa 3. októbra a na talianskom ostrove sa budú konať štyri etapy. V sobotu sa uskutoční prvá etapa. Bude to individuálna … Continued The post Giro d’Italia začne na Sicílii. Prológ, šprint a výstup na Etnu appeared first on Cyklonews.sk.