Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav
Ochráni nás káva pred Alzheimerom či Parkinsonom?

30.06.2021 18:15 Dôvodov, prečo piť kávu je skutočne veľa. V dnešnej dobe je to obľúbený nápoj, ktorý máte možnosť zakúpiť v rôznych podobách. Aké účinky má káva a dokáže nás ochrániť pred vznikom závažných ochorení? Pitie kávy obľubuje množstvo ľudí. Či už ju pijete raz do dňa alebo častejšie, s určitosťou vám prinesie rôzne priaznivé účinky na The post Ochráni nás káva pred Alzheimerom či Parkinsonom? first appeared on Golem.sk.

Vonkajšie žalúzie

30.06.2021 18:15 Rekordné a doslova až ´tropické teploty´, ktoré stále viac sužujú aj naše územie, nútia už aj našich krajanov, rozmýšľať nad ochranou svojho príbytku pred týmito extrémami. Kedysi to možno nebolo potrebné riešiť, no dnes a v budúcnosti, to už kvôli celosvetovému otepľovaniu bude zrejme nevyhnutnosťou. Vplyvom veľkých klimatických zmien narastajú teploty aj tam, kde to The post Vonkajšie žalúzie appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Vonkajšie žalúzie ako komfort domácnosti

30.06.2021 18:15 V oblasti ochrany pred slnečným žiarením v lete, či silným dažďom v zime, predstavujú vonkajšie žalúzie v súčasnosti známy pojem. Je dôležité, aby ste týmto prírodným prvkom neboli priamo vystavení a zároveň si užívali svoj obývací priestor. Aké sú vlastne výhody vonkajších žalúzií a ako postupovať pri ich správnom výbere? Slovo žalúzia má pôvod vo francúzštine z výrazu „Jalousie“, čo znamená žiarlivosť . V minulosti ich vývoj sprevádzali rôzne druhy ovládania a takisto aj materiál, z ktorého boli vyrobené . Postupom času sa ich kvalita výrazne zlepšila a priniesla aj nemalý počet možností. Výhody v praxi Vonkajšie žalúzie vo všeobecnosti ponúkajú rôzne pozitíva. Vďaka ľubovoľnej regulácií dopadu svetla do miestnosti, si môžete domácnosť osvetliť alebo zatieniť. Zároveň poskytujú ochranu pred slnkom, nežiadúcim teplom či dažďom počas všetkých ročných období. Žalúzie zabezpečia ochranu Vášho súkromia, izoláciu od hluku, pričom hliníkový materiál znemožní prístup neželaným návštevám. Estetika a teda celkový dizajn tiež zohráva nemalú úlohu. Správny výber Výber žalúzií môže byť ťažké rozhodnutie. V prvom rade treba zabezpečiť, aby rozmery vašich žalúzií presne zapadli tam, kde budú umiestnené. Rolu zohrávajú aj ďalšie špecifikácie. Účel Zodpovedanie na otázku, pre aký účel vonkajšie tienenie potrebujete, napríklad pre skvalitnenie Vášho súkromia, ochranu pred priamym nežiadúcim žiarením, alebo ako istú formu zabezpečenia pred krádežou, vám značne pomôže zúžiť výber pri nákupe. Kvalitný materiál a údržba Je potrebné overiť si kvalitu materiálu. Najvhodnejším kandidátom je hliník, pretože ponúka rezistenciu voči nepriaznivému počasiu, znižuje náklady na energie a má ako zvukové, tak aj izolačné vlastnosti. Samozrejmosťou pri nákupe je vybrať žalúzie, ktoré si vyžadujú minimálnu údržbu. Uistite sa, že ste si prečítali špecifikácie o danom produkte a rozhodli sa pre tie s najmenšou údržbou. Manuálne alebo motoricky? Možnosti ovládania fungujú buď na manuálnom princípe, od ktorého sa síce v dnešnej dobe upúšťa, ale je cenovo výhodnejšie. Ovláda sa kľukou. Motorický spôsob ovládania ponúka pohodlnejšiu alternatívu, kedy prísun svetla do miestnosti môžete regulovať buď s motorom na vypínač, alebo s motorom na diaľkové ovládanie. Nepodceňujte dizajn Kvalita, či účel žalúzií je samozrejme dôležitý, ale nezabúdajte, že práve dizajn vytvorí atmosféru a príjemné prostredie Vášho domu. Preto sa treba nachvíľu pozastaviť aj pri výbere tohto aspektu. Vonkajšie žalúzie ponúkajú komfort a rôzne výhody do domácnosti. Nie je to len vonkajší kryt, ale dôležitá súčasť infraštruktúry každej budovy. The post Vonkajšie žalúzie ako komfort domácnosti first appeared on MILOTA.

Správnym výberom okien si zabezpečíte komfort na dlhé roky

30.06.2021 09:45 Rovnako ako výber vhodných interiérových a exteriérových dverí, je výber okien nesmierne dôležitý, obzvlášť ak uprednostňujete investíciu na dlhé roky dopredu. Súčasná ponuka na trhu je skutočne široká, čo nám môže výber na jednej strane zľahčovať, keďže máme možnosť výberu rôznych cenových kategórií, dizajnov či prevedenia; avšak na druhej strane je ťažšie zorientovať sa v bohatej ponuke, Príspevok Správnym výberom okien si zabezpečíte komfort na dlhé roky zobrazený najskôr Staviteľ.sk.

Cisco CCNP

30.06.2021 09:45 Profesionálny IT kurz vám poskytne dobrý technický základ pre nadväzujúce online Cisco školenia vo všetkých technologických oblastiach. Certifikované IT školenie... The post Cisco CCNP first appeared on Internetový magazín dt.sk.

Ako si pripraviť lahodnú kávu v pohodlí domova

30.06.2021 09:45 Omamná vôňa, stúpajúca para, dotyk lahodnej kávy na perách. Tieto pocity sa nedajú nahradiť ničím iným na svete. Zarytí kávičkári... The post Ako si pripraviť lahodnú kávu v pohodlí domova first appeared on Internetový magazín dt.sk.

Čo si všímať pri výbere interiérových farieb?

30.06.2021 09:45 Aj vy ste sa rozhodli svojpomocne vymaľovať interiér vášho domu? Pravidelne sa staráte o drevo, ktoré ošetrujete špeciálnymi nátermi a olejmi určenými práve na tento typ materiálu? Máte kovový plot, ktorý taktiež vyžaduje pravidelnú a dôkladnú údržbu za pomoci farieb na kov? V tom prípade nezabúdajte na kvalitné produkty, ktoré vám uľahčia prácu a zároveň dodajú jednotlivým prvkom vo vašej The post Čo si všímať pri výbere interiérových farieb? appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Matrace na nutný odpočinok v posteli

30.06.2021 09:45 Zmohla vás choroba natoľko, že ste sa ocitli na nemocničnom lôžku? Našťastie, z jedných problémov ste sa dostali, ale teraz sa vám ozývajú preležané miesta na tele. Pokiaľ je to len dočasné, na stuhnuté a stiahnuté svaly si v rámci možností vyberajte z obľúbených športov. Ale čo ak ide o starších ľudí, pre ktorých je pobyt na lôžku veľmi dlhodobou záležitosťou? Pozor, ani z tej najväčšej lásky nevyberajte matrac pre svojich rodičov a starkých bez odporúčaní ich lekárov. Často sa stáva, že im chceme spríjemniť odpočinok na buď príliš mäkkom, alebo veľmi tvrdom matraci. Čím sú špecifické matrace pre seniorov? Ak to vzhľadom na ich zdravotný stav nie je odporúčané, vyhnite sa bežným modelom a zamerajte sa na špeciálne matrace pre seniorov. Keďže seniorov trápi viacero zdravotných problémov, musíme prihliadať na zdravotný a hygienický štandard matracu komplexne. V spánku sa ich telo najlepšie regeneruje, no ak je ho veľa, hrozia nepríjemné preležaniny. Teda už aj tak dosť vysilené telo má zápasiť s ďalším problémom? Nie, ak seniorom zabezpečíme antidekubitné matrace: Sú prešité viscoelastickou penou Poťah obsahuje častice striebra pre silné antibakteriálne účinky Priedušná pena umožňuje odvádzať vzduch a udržiavať optimálnu teplotu tela Pre neprerušovaný spánok obsahujú matrace pre seniorov výťažky z bylín – pre aromatické, upokojujúce pôsobenie Sú navrhnuté tak, aby vyhovovali pri oslabenom pohybovom aparáte, zhoršenej mobilite, pri nadmernom potení a presakovaní matraca ostatnými telesnými tekutinami. Nemusíte byť seniorom, aby ste si dlhodobo užívali svoju posteľ Aj vy si po príchode detí domov užívate dlhé ukecané noci, a to všetci v jednej posteli? Samozrejme, že vstávate celí dolámaní, ale pre tú atmosféru to zato stálo! Zopakovali by ste si tento rodinný rituál? Aj stokrát, ale ani na jednej strane lôžka by už nesmeli chýbať matrace materasso s extrémnou výdržou a také „nezničiteľné“ – odteraz nás môže byť v posteli aj tucet?! The post Matrace na nutný odpočinok v posteli first appeared on MILOTA.

Viete, ktoré vitamíny chýbajú väčšine ľudí?

30.06.2021 09:45 Vitamíny získavame predovšetkým zo stravy. Niekedy však nie je možné nášmu telu dodať prostredníctvom jedla toľko vitamínov, koľko momentálne potrebuje. Nedostatok jednotlivých druhov vitamínov sa prejavuje rôznymi zdravotnými komplikáciami. Medzi najviac absentujúce vitamíny v ľudskom tele patria vitamíny B a D. Čo všetko v tele dokáže ovplyvniť vitamín B Vitamín B potrebuje ľudské telo, aby malo dostatok energie, pre správne fungovanie imunitného systému a pre psychickú pohodu. Do skupiny vitamínov B patrí viacero poddruhov. Okrem podskupiny B12 si telo nevie uložiť béčka do zásoby. Vitamíny radu B sa rozpúšťajú vo vode, a preto pri ich užívaní nehrozí predávkovanie. Nedostatok tohto vitamínu u ľudí sa prejavil až posledné roky, kedy pribúdajú priaznivci vegánstva a vegetariánstva. Pre bežného človeka by mala stačiť rozmanitá strava, aby béčko do tela doplnil. Najviac vitamínu B sa nachádza v strukovinách, v hydinovom mäse, mliečnych výrobkoch a v pečienke. Čo konkrétne vám hrozí pri nedostatku béčiek? Málo vitamínu B12 sa u ľudí prejaví chudokrvnosťou, únavou a neurologickými poruchami. B9 by si mali dopriať hlavne tehotné ženy, pretože vplýva na vývoj plodu. Vitamín B7 sa stará o kvalitu vlasoch a nechtov. B6 je dôležitý pre športovcov, podieľa sa na metabolizme aminokyselín. Vitamín B5 užívajte pri nespavosti a podráždenosti. Nedostatok B3 vitamínu spôsobuje zhoršenie stavu pleti a poruchy trávenia. Ak v tele absentuje vitamín B1, môžete trpieť depresiou, úzkosťou a podráždenosťou. V prípade, že telu chýba B2 budete mať problémy so zrakom a pleťou. Dopĺňajte vitamín D počas celého roka O vitamíne D sa v posledných mesiacoch veľmi diskutovalo kvôli jeho schopnosti zvyšovať obranyschopnosť tela voči koronavírusom. Vitamín D získava telo zo slnečného žiarenia. Jeho tvorbe v tele však bráni, keď sa natriete ochrannými faktormi. Neznamená to, že by ste sa mali denne vypekať niekoľko hodín na slnku. Stačí, keď počas slnečného dňa vybehnete na krátku prechádzku. Vitamín D sa dokáže vytvoriť pôsobením slnka na malé časti pokožky. Preto bude dostačujúce, keď budete mať odhalené napríklad ruky. Čiastočne dokážete vitamín D získať z vajec, hríbov, morských rýb a mliečnych výrobkov. V zimnom období pri nedostatku slnečných dní je potrebné tento vitamín telu dopriať prostredníctvom výživových doplnkov. Ak vám bude vitamín D chýbať, pocítite jeho nedostatok na kvalite zubov, kostí a budete mať problémy s črevami. Vitamín D totiž pomáha pri vstrebávaní vápnika a horčíka. Okrem toho má vitamín D ešte jednu veľmi dôležitú úlohu – podporuje imunitný systém. Vďaka vitamínu D dokážete odolávať vírusovým chorobám a iným závažným ochoreniam. Nedostatkom vitamínu D trpí vyše 30 % populácie. Nezaraďte sa medzi týchto ľudí a doprajte si vitamín D počas celého roka vo forme doplnkov stravy z internetového obchodu naureus, ktorý sa stará o vašu krásu zvonka a zdravie zvnútra. The post Viete, ktoré vitamíny chýbajú väčšine ľudí? first appeared on MILOTA.

Výhody a nevýhody koženého interiéru v aute

30.06.2021 09:45 Určite každý človek, ktorý má v aute kožený interiér potvrdí, že vyzerá skvelo a efektne. Koža je stále v móde v rôznych farebných prevedeniach. Samozrejme na trhu je dnes dostať aj mnoho typov kože, lacnejšie aj drahšie varianty. Pravá surová koža vždy pôsobí inak ako jej umelá napodobenina. Aj v automobilovom priemysle sa rozšírila takzvaná eko koža, a teda koža umelá. Je určená pre tých, ktorí si chcú dopriať pocit luxusu, ale zároveň nie sú morálne stotožnení s pravou kožou zo zvierat. Každopádne, na výber máte toho naozaj veľa, je to len na vás. Aké sú teda výhody koženého interiéru? Ako sme si už povedali, vášmu autu koža pridá na kráse. Interiér jednoducho pôsobí štýlovejšie. Veľa ľudí sa však obáva jeho údržby, ale tento mýtus je už vyvrátený. Vedeli ste, že čistenie koženej sedačky je v porovnaní s tou textilnou jednoduchšie ? Sedadlá z kože majú pri správnej starostlivosti dlhšiu životnosť ako tie látkové. Koža nesaje vodu ani pot a mastnota z nej ide dole ľahšie. Samozrejme, ak je kvalitne naimpregnovaná. Platí to na kožu pravú aj umelú. Iste, občas sa stane, že na koži uvidíte nejakú šmuhu či škrabanec, aj tieto veci sa však dajú hravo vyriešiť. Čistenie kože v aute nechajte však radšej na profesionálov. Samotné čistenie nie je náročné, ak sú použité prípravky na to určené. Samozrejme údržba kože si vyžaduje iné väčšie vedomosti, a ktorý prípravok je vhodný pre váš interiér to posúdi odborník. Iste, na trhu je mnoho prípravkov aj na domáce použitie, ak však nemáte skúsenosti určite prenechajte čistenie a impregnáciu interiéru vášho auta na ľudí, ktorí sa tomu denne venujú.  Môžete si viac uškodiť ako pomôcť, a to predsa nechcete. A čo nevýhody? Nie je ich veľa, ale treba ich spomenúť. Ako iné materiály, aj koža podlieha starnutiu a opotrebovaniu. Hlavne ak je vystavená dennému používaniu. Stáva sa to aj pri správnom čistení a impregnácii. Časom sa renovácii bohužiaľ nevyhnete. Renovácia kože v aute je o čosi náročnejšia ako jej čistenie. Tu sa už naozaj odporúča zveriť sa do rúk odborníkov. Na renováciu sa používa mnoho profesionálnych prípravkov, ktoré ako laik ani nemusíte zohnať, či vedieť správne použiť. Odborník vám pri renovácii namieša odtieň totožný tomu, ktorý je vo vašom interiéri. Renovácia si vyžaduje niekoľko postupov, a ani jeden sa nesmie vynechať. Renovácia je samozrejme aj časovo a finančne náročnejšia ako samotné čistenie. Zároveň vám však predĺži životnosť koženého interiéru a pridá na hodnote vášho auta. Medzi ďalšie možné nevýhody kože v aute patrí aj to, že nie je odolná voči všetkému. Môže sa ľahko poškriabať, a škrabance zostanú viditeľné. Treba si dávať pozor na dlhé nechty či ostré šperky. Toto platí hlavne pre tenšie a umelé typy kože. Aj priame vystavenie slnečným lúčom môže spôsobiť šarapatu. Koža vysychá a praská. Preto je správna impregnácia taká dôležitá. Niektorí ľudia sa pri koži sťažujú na nepríjemné pocity pri dotyku s telom. V lete sa koža na slnku môže prehriať, a sedenie na horúcej sedačke nie je nič príjemné. V zime si treba zvyknúť na väčšie chladenie. Preto sa kožený interiér neodporúča ľudom so zdravotnými problémami. Veľa motoristov však nedá na kožu dopustiť. Pri správnej starostlivosti jej výhody prevyšujú možné nevýhody. Tento materiál sa vám odvďačí dlhou životnosťou a odolnosťou, a v neposlednom rade aj štýlovosťou, čo pridá na hodnote celému vozidlu.   The post Výhody a nevýhody koženého interiéru v aute first appeared on MILOTA.

Idete si kupovať prilbu na motorku? Z týchto typov si môžete vybrať

30.06.2021 09:45 Jazdiť na motorke znamená pre každého začínajúceho motorkára výber kombinézy, prípadne chráničov a motorkárskej prilby. Bez ochrannej prilby žiadny zodpovedný jazdec nevyrazí na cesty. Zároveň vie, že jej výber musí prispôsobiť nielen pohodliu, ale aj funkčnosti. Z hľadiska funkčnosti i dizajnu je naozaj z čoho vyberať. Športové integrálne prilby Športové prilby sú určené pre profesionálnych jazdcov. Tí dobre vedia, že potrebujú kvalitné moto bundy s integrovanými chráničmi a naozaj odolnú prilbu. Športové prilby sú vyrábané s najvyšším ohľadom na bezpečnosť, keďže pri závodoch nie sú pády a kolízie ničím nezvyčajným. Tieto prilby sú pevné zvonku i zvnútra, aby perfektne sedeli na hlave. Nie sú určené na bežné jazdenie, keďže nedokážu poskytnúť komfort, ale len funkčnosť. Cestné integrálne prilby Názov týchto prílb napovedá o tom, na čo sú určené. Práve cestné integrálne prilby sú najlepšou voľbou pre moto nadšencov. Na jednej strane sú cestné prilby bezpečné a na druhej pohodlné. Na hlave sedia perfektne i počas dlhej jazdy, nehrozí v nich potenie alebo zahmlievanie krytu. Upúta aj ich vzhľad, ktorý je značne aerodynamický. Cena cestných prílb sa odvíja od materiálu, z ktorého sú vyrobené. Medzi najlacnejšie patria plastové modely. Otvorené prilby Prilby na motorku s prívlastkom otvorené sú v mnohom podobné cestným. Rozdiel je v tom, že nemajú ochranu brady. Tento typ vyhovuje jazdcom, ktorí majú radi maximálny komfort. Pocit pohodlia je vykúpený nižšou bezpečnosťou pri páde. Niektoré z otvorených prílb nemajú ani predný kryt, a preto si k nim musíte dokúpiť okuliare. Otvorené prilby nie sú vhodné pre motorkárov, ktorí jazdia príliš rýchlo. Naopak sú ako stvorené pre majiteľov malých motocyklov. Výklopné prilby Výklopné prilby sú vhodné na jazdenie v lete, kedy túžite občas po čerstvom vzduchu. Jednoducho vyklopíte prednú časť a môžete si užívať slnko či vietor v tvári. Sú dostatočne bezpečné a aj veľmi pohodlné. Pri ich kúpe si overte homologizáciu na naše cesty a aj váhu výklopného systému, ktorý môže spôsobovať problémy. Motokrosové prilby Prilby určené pre motokrosových jazdcov sú skonštruované s ohľadom na najvyššiu ochranu celej hlavy. Majú spevnenú časť pod bradou a predné sklo chrániace nielen pred slnkom, ale aj pred odlietavajúcim bahnom či kameňmi. Pred kamienkami vás ochránia kvalitné moto rukavice, na ktoré by ste nemali zabudnúť pri kúpe oblečenia a doplnkov. Prilby na štvorkolky Dostávame sa k poslednému typu prílb, ktoré sú určené na štvorkolky. V pevnosti a po dizajnovej stránke sa najviac podobajú motokrosovým prilbám. Tieto prilby nikdy nemajú predný kryt. Pre jazdcov sú však k dispozícii rôzne modely ochranných okuliarov. Prilby na štvorkolky neprekvapí žiadny pád vďaka veľmi pevnej konštrukcii. Kliknutím na e-shop inSPORTline môžete porovnať jednotlivé typy prílb po cenovej i vizuálnej stránke. The post Idete si kupovať prilbu na motorku? Z týchto typov si môžete vybrať first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Rebrík ako spoľahlivý a pevný základ na práce okolo domu

30.06.2021 09:45 Zima svojím vyčíňaním vôbec nešetrila strechu na vašom dome a ani okenice na menšej prístavbe? Na každú prácu vo výške sa musíme zabezpečiť… The post Rebrík ako spoľahlivý a pevný základ na práce okolo domu appeared first on Postav dom / Hobby magazín.

Pravidlá bezpečnej jazdy na štvorkolke

30.06.2021 09:45 So štvorkolkami sa jazdí predovšetkým v ťažkom teréne po výmoľoch a jamách. Jazda býva riadne nebezpečná, plná skokov a driftovania vo vysokej rýchlosti. Ničím… The post Pravidlá bezpečnej jazdy na štvorkolke appeared first on Magazín Village.

Domov bez obáv o bezpečnosť. Bezpečnostné vložky do dverí

30.06.2021 09:45 Pri výstavbe domu sa mnohí ľudia zamerajú predovšetkým na stavebné prvky, ktoré sú na prvý pohľad najviac vidieť. Práve z tohto dôvodu sa veľmi málo pozornosti venuje detailom, akým je napríklad vložka do dverí. Vložka do dverí je na prvý pohľad maličkosť a v závere dôležitý prvok bezpečnosti vášho bývania. Na bezpečnosti sa neoplatí šetriť Vložky do dverí sú rovnako dôležité ako dvere samotné. Väčšine ľudí sa takou maličkosťou akou je vložka nechce zaoberať a často bez premýšľania siahnu po prvej možnosti. Tento postup je nesprávny. V ponuke špecializovaných predajcov nájdete v zásade dva typy vložiek do dverí – stavebné a bezpečnostné vložky. Stavebná vložka do dverí The post Domov bez obáv o bezpečnosť. Bezpečnostné vložky do dverí first appeared on Časopis Home.sk.

Aký je rozdiel medzi lacným a drahým tyčovým vysávačom?

30.06.2021 09:45 Výber vysávača by sme mohli porovnávať s výberom auta. V prípade, že si kúpite lacnejšie vozidlo za pár stoviek eur, alebo špičkový technologický výrobok za desaťtisíce, s najväčšou pravdepodobnosťou vás obe auta dovezú z bodu A do bodu B, úplne rovnakým spôsobom. Avšak kvalita zážitku z jazdy a pohodlie, ktoré vám jednotlivé autá ponúkajú sa určite diametrálne odlišujú. S vysávačmi je to v podstate rovnaké. Môžete si kúpiť lacný tyčový vysávač v hodnote niekoľko desiatok eur, s ktorým bez problémov vysajete celý byt a svoj účel tým vlastne splní. To bude platiť ale do tej doby, než ho začnete porovnávať The post Aký je rozdiel medzi lacným a drahým tyčovým vysávačom? first appeared on Časopis Home.sk.