Rozšírené hľadanie
Štvrtok 16. Máj 2024 |
meniny má Svetozár
Zariaďte si udržateľný šatník a zredukujte čas pri vyberaní outfitov!

31.03.2022 20:00 Za najviac udržateľný šatník sa považuje ten, ktorý máte práve teraz doma. Či už ho máte plný a praská vám vo švíkoch alebo je zložený len z pár kúskov, vždy sa za najudržateľnejšiu verziu považujú tie veci, ktoré ste si už kúpili. Ak ale chcete, aby váš šatník bol naozaj udržateľný a jednoducho kombinovateľný, máme pre vás pár tipov! Ktoré kúsky patria do udržateľného šatníka? Udržateľný šatník je akýkoľvek šatník, ktorý obsahuje oblečenie, ktoré pravidelne využívate. Práve o tom je celý koncept udržateľnosti. Veci, ktoré ste si kúpili – v sekáči, vo fast fashion alebo aj od udržateľných značiek – ale hlavne, ktoré pravidelne nosíte. Preto ak sa chcete správať uvedomelo tak sa snažte predovšetkým nosiť to čo máte doma. Môžete pritom využívať vašu kreativitu a rôzne veci kombinovať do kreatívnych outfitov. Medzi konkrétne kúsky, ktoré môžete v rámci udržateľnosti nakupovať patria najmä minimalistické basic kúsky. Medzi takéto kúsky patria napríklad jednofarebné tričká, tielka, neutrálne košele, klasické padnúce džínsy, či čierne alebo béžové nohavice. Pre každého však basic kúsok môže znamenať niečo iné a závisí to predovšetkým od vášho štýlu. Takéto basic kúsky potom môžete skvelo obohatiť doplnkami vo forme hodiniek, či šperkov, ktoré nájdete napríklad na Alza. Ak chcete nakupovať ešte udržateľnejšie, môžete si vybrať produkty od udržateľných značiek. Sú to značky, ktoré pri výrobe dbajú na životné prostredie, ale tiež aj na podmienky ľudí vo výrobnom reťazci. Pri oblečení je totiž častá detská práca alebo zlé pracovné podmienky pre šičky. Vo všeobecnosti je však predovšetkým potrebné každý nákup zvážiť a nakupovať len to čo naozaj potrebujeme – vtedy môžeme hovoriť o udržateľnosti a uvedomelosti. Ako triediť šatník? Udržateľnosť šatníka spočíva aj v tom, že viete čím všetkým disponujete. Vďaka tomu viete kúsky aj omnoho lepšie kombinovať do širokého spektra outfitov. Znalosť množstva vášho oblečenia vás tiež chráni pred nákupom zbytočných prvkov do vášho šatníka. Pravidelné triedenie by malo spočívať v tom, že si všetky veci vyhodíte na jednu kopu. Do šatníka späť vložíte len veci, ktoré vám prinášajú radosť a naozaj často ich nosíte. Takto sa môžete zbaviť kúskov, do ktorých „raz schudnete“, či „budete raz dosť odvážne“. Vytriedené veci si môžete takto prestriedať s kamoškami, aby ste ich nevyhadzovali. Vždy sa, ale snažte naplniť potenciál vášho oblečenia a nevyhadzujte veci, ktoré sú stále dobré a pekné na nosenie. The post Zariaďte si udržateľný šatník a zredukujte čas pri vyberaní outfitov! first appeared on MILOTA.

Ako sa zabaviť počas dlhých večerov

31.03.2022 20:00 Ste na dovolenke s priateľmi, rodinou alebo trávite spoločný čas doma, ale neviete čo robiť? Aby ste sa zabavili, nemusíte sledovať televíziu. Existuje kopec aktivít, s ktorými vám čas rýchlo ubehne. S dobrou partiou si s istotou užijete každú jednu z nich. Stará dobrá klasika – spoločenské hry Je jedno koľko máte rokov a s kým voľný čas trávite. Spoločenské hry bezpochyby vždy pomôžu zabiť nudu. So starými klasikami ako je Človeče, nehnevaj sa alebo Meno, mesto, zviera, vec nič nepokazíte. Rovnako si to užijú deti aj dospelí. Ak máte kreatívneho ducha, kľudne si vymyslíte vlastnú hru. Inšpirovať vás môžu predmety, hoci i situácie naokolo. Nemusíte sa však držať starých hier, dnes existuje množstvo ďalších. Na výber máte z vedomostných, hádacích, logických hier a mnoho ďalších. Každý si nájde to, čo mu najviac sadne. Navyše zakúpiť si viete aj cestovné verzie niektorých hier. Ide teda o zmenšenú verziu danej hry alebo je prispôsobená na hru bez hracích figúrok. Potešenie pre uši Neexistuje snáď nikto, kto by nemal rád hudbu. Počúvame ju denodenne, či už v aute po ceste do práce alebo doma pri varení. Vie nám spríjemniť bežné činnosti, tak prečo ju nevyužiť aj pri zábave s blízkymi? Nemusí byť vo forme populárnych skladieb, ktoré prehrávate z mobilu. Sami môžete na nejaký hudobný nástroj zahrať alebo jednoducho len spoločne spievať. Jedným z obľúbených nástrojov je ústna harmonika. Hranie na nej nie je nijako zložité a svojou veľkosťou je ideálna aj na cesty. Aj keby ste na nej nevedeli hrať, s priateľmi sa určite dobre nasmejete. Ak ste hudobne zdatnejší, siahnuť môžete po ukulele. Taktiež nezaberie priveľa miesta a môžete ho so sebou vziať kdekoľvek. Pečenie je zábava Nemusíte byť žiaden cukrár či pekár na to, aby ste si niečo chutné upiekli. Možno sa viac zabavia tí, ktorí nikdy nepiekli, ale užijú si to aj skúsenejší. Piecť môžete so svojimi deťmi, priateľmi, jednoducho s kýmkoľvek. Tí, čo ovládajú základy pečenia, sa môžu pustiť do komplikovanejších receptov. Alebo môžete vyskúšať rôzne techniky zdobenia. Poprípade, ak máte odvahu, vymyslite si vlastný recept podľa vlastných chutí. Na konci môžete zostať milo prekvapení. The post Ako sa zabaviť počas dlhých večerov first appeared on MILOTA.

Najlepšia asistentka pre virtuálny event? Vyskúšajte umelú inteligenciu

31.03.2022 20:00 Zaisťujete event a chcete na ňom mať asistentku, ktorá je neustále k dispozícií, vždy v dobrej nálade a pozná odpoveď na každú… The post Najlepšia asistentka pre virtuálny event? Vyskúšajte umelú inteligenciu appeared first on Pokrok.sk.

Máte doma mačičku? Potešíte ju škrabadlom!

31.03.2022 20:00 Máte doma pradúce klbko, ktoré večne všade lezie? Máte poškriabaný nábytok alebo potrhanú pohovku? Kúpte jej škrabadlo pre mačky. Mačky sú prítulné, každú chvíľu sa k vám prídu túliť a maznať. Pradú pri tom a vy si hovoríte, akého máte doma mačacieho anjelika. Lenže potom sa na chvíľu vzdialite, mačka sa vyšplhá až na luster, prechádza The post Máte doma mačičku? Potešíte ju škrabadlom! first appeared on Familia.sk.

Splňte si konečne sen o vlastnom nafukovacom člne s lodným motorom!

31.03.2022 20:00 Zakaždým, keď idete okolo obchodu so športovými potrebami, spočinie váš zrak na krásnom nafukovacom člne, na ktorom by ste v lete s rodinou alebo priateľmi skúmali zátoky rybníkov? Je na čase splniť si sen a ten čln si zaobstarať. Odmenou vám bude aktívne strávená dovolenka a plno nových zážitkov. O člne snívajú nielen malí, ale The post Splňte si konečne sen o vlastnom nafukovacom člne s lodným motorom! appeared first on people.sk.

Plánujete si zaobstarať 4-nohého priateľa? Na toto nezabudnite

31.03.2022 20:00 Príchod nového člena do rodiny je vždy veľká radosť. No zároveň to znamená väčšie výdavky a väčšia starostlivosť s tým spojená. Hlavne ak ide o dieťa alebo práve domáce zvieratko. Kŕmenie, venčenie, návšteva veterinára a podobne. Spoločne sa pozrime na to, čo musíte mať, keď si chcete zaobstarať najlepšieho priateľa človeka - psa. Nie je jedlo, ako jedlo Najesť sa zo zdravého jedla za 15€ alebo vo fastfoode za 10€? Zdravšia strava je vždy o niečo drahšia, než to nezdravé. Rovnako sa to týka aj krmiva pre psov. Lacné granule často neobsahujú všetky potrebné hodnoty, ktoré psík potrebuje. Jeho telo tak The post Plánujete si zaobstarať 4-nohého priateľa? Na toto nezabudnite appeared first on Magazín SEN.

Výbava správneho a moderného kutila

31.03.2022 20:00 Dokázať si opraviť veci sám nie je len cenovo výhodnejšie. Je to hlavne skvelý pocit, že ste to zvládli sami. Avšak pozor, nikdy nie je hanba riadiť sa návodmi. Práve tak sa človek učí. Lepšie, ako na vlastných chybách, ktoré vás môžu v konečnom dôsledku vyjsť draho. Byť kutilom taktiež neznamená, že musíte byť mužom. Vo svete je kopec žien, ktoré dokážu opraviť umývadlo, záchod či namaľovať stenu. Čo by kutilovi nemalo chýbať? S vŕtačkou opatrne S každým nástrojom sa niečo dá pokaziť. S vrtákom to takisto inak nie je. Stačí zvoliť väčší vrták, pridlhý alebo do zlého materiálu. Preto The post Výbava správneho a moderného kutila appeared first on Magazín SEN.

Ako si vybrať správnu klimatizáciu do domu? Tu je zopár tipov ako si uľahčiť výber.

31.03.2022 20:00 Výber vhodnej klimatizácie do rodinného domu môže byť pre vás naozaj ťažkým orieškom. Horúce dni sú tu čo nevidieť a z webových stránok na vás pozerá obrovská ponuka klimatizačných jednotiek. Chcete si to uľahčiť? Pozrite sa spolu s nami, na čo si pri kúpe novej klimatizácie dávať pozor. Dôležitý je spôsob umiestnenia Skôr než sa Príspevok Ako si vybrať správnu klimatizáciu do domu? Tu je zopár tipov ako si uľahčiť výber. zobrazený najskôr Staviteľ.sk.

Prečo je dobré ísť na prechádzku s bábätkom?

31.03.2022 20:00 Ste pripravená vstať a začať chodiť s dieťaťom vonku? Krátko po narodení dieťaťa vám lekár pravdepodobne odporučí chôdzu ako prvé cvičenie. Chôdza je skvelá, pretože vaše tempo môže byť také rýchle alebo pomalé, ako si prajete a môžete kráčať tak dlho, koľko chcete. A to najlepšie: Môžete cvičiť, keď je dieťa s vami! Bábätká si naozaj ... Príspevok Prečo je dobré ísť na prechádzku s bábätkom? zobrazený najskôr Pisem.sk.

Ako získať kreatívne nápady a ktoré aktivity vám pomôžu nabrať dávku inšpirácie?

31.03.2022 20:00 Kreatívne nápady sú základom pre tvorbu zaujímavých a inšpiratívnych výsledkov. Kreativita je však nevyhnutná aj počas nášho bežného prežívania. Či už v práci alebo doma nám kreativita hravo uľahčí bežné úlohy a môžeme tak ušetriť čas alebo vyvinúť omnoho lepší a účinnejší spôsob riešenia. Kde čerpať kreativitu a inšpiráciu? Aktivity na načerpanie kreativity a inšpirácie Ak ... Príspevok Ako získať kreatívne nápady a ktoré aktivity vám pomôžu nabrať dávku inšpirácie? zobrazený najskôr Pisem.sk.

Ako si zlepšiť svoje podnikanie a vyniknúť v predaji cez internet?

31.03.2022 10:30 Mnohí podnikatelia na Slovensku si už dnes uvedomujú, že predaj v kamenných obchodoch na vysoké obraty nestačí. Ak si chcú vybudovať svoju komunitu stálych zákazníkov, je potrebné sa obrátiť aj do zákutí internetu, na ktorom surfuje denne veľké množstvo ľudí. Práve preto by ste aj vy mali mať svoj web, na ktorom môžete prezentovať seba, The post Ako si zlepšiť svoje podnikanie a vyniknúť v predaji cez internet? first appeared on Fanpage.sk.

Ako vybrať vhodnú trampolínu pre deti?

31.03.2022 10:30 Skákanie na trampolíne už zďaleka nie je len len aktivitou školských telocviční a posilňovní, ale svoje využitie nájde už aj v dnešných domácich priestoroch. Okrem poriadnej zábavy si skákaním deti môžu zlepšiť kondíciu, posilniť svalstvo, vybiť prebytočnú energiu a vylepšiť koordináciu pohybov. Uvažujete aj vy o jej obstaraní? Na, čo dbať pri jej výbere? Pred kúpou trampolíny Ešte predtým, ako sa vyberiete do obchodu vybrať konkrétny model a a vzhľad, je dôležité premyslieť si niekoľko faktov: kto bude trampolínu používať aký účel bude mať trampolína kam ju umiestnite akú veľkosť a nosnosť by mala mať Tieto základné informácie by vás The post Ako vybrať vhodnú trampolínu pre deti? first appeared on Časopis Home.sk.

Ktoré európske destinácie by ste si mali dať do svojho zoznamu?

31.03.2022 10:30 Nie nadarmo sa hovorí, že cestovanie je jediná vec, ktorá vás obohatí, i keď na ňu miniete vlastné peniaze. Je to tak. Niekedy je to drahšie, inokedy lacnejšie, ale vždy platí, že keď vyjdete zo svojej komfortnej zóny a odídete do zahraničia, či už na chvíľu, na pár mesiacov alebo na rok či niekoľko rokov, The post Ktoré európske destinácie by ste si mali dať do svojho zoznamu? appeared first on Infostránka.sk.

Poznáte výhody all in one platobných terminálov?

31.03.2022 10:30 Ak podnikáte, jednou z vašich povinností je zabezpečiť ako budete evidovať tržby. Túto povinnosť upravuje zákon č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice. Poďme sa pozrieť, ako vám môžu uľahčiť život all in one platobné terminály. Čo sú to all in one platobné terminály? All in one platobné terminály zahŕňajú eKasu, platobný terminál The post Poznáte výhody all in one platobných terminálov? appeared first on bankar.sk.

Chelsea je víťazom letného prestupového obdobia

31.03.2022 10:30 Letné prestupové obdobie vo svete futbalu síce ešte neskončilo, ale už teraz môžeme pokojne vyhlásiť pomyselného víťaza transferového boja. Je ním londýnska… The post Chelsea je víťazom letného prestupového obdobia appeared first on Hattrick.sk.