Rozšírené hľadanie
Streda 29. Máj 2024 |
meniny má Vilma
Lobby bar v kúpeľoch Brusno

26.05.2024 17:00 Idylka v srdci Horehronia: Kúpele Brusno, situované v idylickom a pokojnom údolí krásnej prírody Horehronia v nadmorskej výške 424 metrov, poskytujú perfektné miesto pre relax a zdravotný pobyt. Tieto kúpele sú známe svojimi liečivými prameňmi a širokou ponukou služieb zameraných na liečbu ochorení srdca, obličiek, nervového systému a pohybového aparátu. Hostia môžu využiť aj prírodné The post Lobby bar v kúpeľoch Brusno appeared first on salkakavy.sk.

Café Maestro vo Valaskej

26.05.2024 17:00 Región Horehronia: Valaská je malebná obec situovaná v srdci Slovenska patriaca do okresu Brezno v Banskobystrickom kraji. Je obklopená nádhernými lesmi a zelenými kopcami regiónu Horehronie. Počas našej cesty cez malebnú obec Valaská v srdci Slovenska, kde sa čas zdá byť zachytený medzi zelenými kopcami a tradičnou architektúrou, prišiel čas na obedovú pauzu. Našli sme The post Café Maestro vo Valaskej appeared first on salkakavy.sk.

Kúria na Táloch – Tále

26.05.2024 17:00 Aktivity v Táloch: Tále, obklopené zeleňou Nízkych Tatier a v srdci Horehronia, predstavujú idylické miesto pre relaxáciu a odpočinok. Pri návšteve Tálov môžete zažiť neopakovateľnú atmosféru chatovej oblasti, ktorá láka k turistike, lyžovaniu či jednoducho k relaxu v lone prírody. Tále sú známe aj pre golfistov, pretože tu nájdete krásne golfové ihrisko, ktoré ladí s The post Kúria na Táloch – Tále appeared first on salkakavy.sk.

Banícka krčma v Španej Doline

26.05.2024 17:00 Banícka krčma: Navštívili sme Španiu Dolinu a jej unikátnu Banícku krčmu. Jedná sa o tradičnú miestnu krčmičku, ktorá sa nachádza vo vnútri historickej budovy. Banícka krčma je klasická dedinská krčma s hlbokou históriou a dušou, kde môžete počas rôznych kultúrnych podujatí relaxovať, ochutnať tradičné jedlá a baviť sa pri poslúchaní ľudovej hudby. Usadili sme sa The post Banícka krčma v Španej Doline appeared first on salkakavy.sk.

Maria Loreto Castle v Klagenfurt am Wörthersee

26.05.2024 17:00 Očarujúci deň na zámku Maria Loretto: Dávnejšie sme sa vydali na návštevu mestečka Klagenfurt, ktoré je známe svojou historickou krásou a kultúrnym bohatstvom. Toto hlavné mesto rakúskeho Korutánska, ležiace pri rieke Glan, je plné zákutí, ktoré stojí za to objaviť. Po príjemnej prechádzke jeho starobylými ulicami, ktoré sú dokonalou zmesou historickej architektúry a moderného života, The post Maria Loreto Castle v Klagenfurt am Wörthersee appeared first on salkakavy.sk.

Sladký život v Slovenskej Ľupči

26.05.2024 07:00 Sladký život v srdci obce: Dávnejšie sme cestovali do Slovenskej Ľupče, obce na Slovensku, situovanej v krásnej prírode Banskobystrického kraja. Pred návštevou hradu Ľupča sme si dali pauzu v kaviarni Sladký život, ktorá sa nachádza na adrese Czambelova 316/6, v samotnom srdci obce. Táto kaviareň je známa svojou priateľskou atmosférou a dobrou kávou. Dizajnové črty The post Sladký život v Slovenskej Ľupči appeared first on salkakavy.sk.

Káva na Ľupčianskom hrade

26.05.2024 07:00 História Ľupčianskeho hradu: Dávnejšie sme mali príležitosť navštíviť Ľupčiansky hrad, ktorý sa vypína nad obcou Slovenská Ľupča v malebnom regióne Horehronie blízko Banskej Bystrice. Tento hrad má dlhú a fascinujúcu históriu, ktorá siaha až do polovice 13. storočia. Pravdepodobne bol postavený na mieste pôvodného hradiska. Prvým majiteľom a zakladateľom bol uhorský kráľ Belo IV. Počas The post Káva na Ľupčianskom hrade appeared first on salkakavy.sk.

Kaviareň u Regrútov v Brusne

26.05.2024 07:00 Poznajte Brusno: V srdci Slovenska, obklopené zelenými kopcami, leží malebné kúpeľné mestečko Brusno. Miesto, ktoré svojou idylickou atmosférou osloví každého návštevníka. V tomto meste sme našli Kaviareň u Regrútov. Kaviareň sa nachádza na adrese Železničná 104. V tejto peknej a útulnej kaviarničke sme si vypili šálku lahodného cappuccina. Interiér plný štýlu a pohodlia Kaviareň u The post Kaviareň u Regrútov v Brusne appeared first on salkakavy.sk.

Bar Prior v Piešťanoch

25.05.2024 20:15 Návšteva obchodného domu z roku 1983: Zbehli sme na nákup do obchodné centra Prior, ktorý slúži obyvateľom Piešťan už od roku 1983. Toto centrum ponúka širokú škálu obchodov od potravín cez odevy až po elektroniku, čo z neho robí vhodné miesto pre rôznorodé nákupy. Keď sme chceli po nakupovaní odísť, všimli sme si sedieť kamaráta The post Bar Prior v Piešťanoch appeared first on salkakavy.sk.

Leroy Bar & Café v Banskej Bystrici

25.05.2024 20:15 História v srdci Banskej Bystrice: Banská Bystrica, známa svojím bohatým historickým dedičstvom a kultúrnym životom, je ako magnet pre turistov. Taktiež sme sa niekoľko dní zdržali v tomto významnom a oku lahodiacom slovenskom meste. V nočných uliciach Banskej Bystrice sme našli príjemnú kaviareň Leroy Bar Café. Je to podnik, ktorý sa môže pochváliť umiestnením The post Leroy Bar Café v Banskej Bystrici appeared first on salkakavy.sk.

Koliba Vydrovo v Čiernom Balogu

19.05.2024 16:45 Historická cesta vláčikom Vydrovskou dolinou Historickým vláčikom sme zavítali do Vydrovskej doliny. Je to údolie dlhé asi 4 km v pohorí Veporských vrchov. Dolinou prechádza potok Vydrovo a veľký úsek v nej obsadzuje trať Čiernohronskej železnice. Z Čiernohronskej železnice sa cesta na historickom vlaku vinie úzkokoľajnou traťou obklopenou zeleným hájom. Tento romantický spôsob cestovania je The post Koliba Vydrovo v Čiernom Balogu appeared first on salkakavy.sk.

Pražiareň kávy Classic Coffee v Piešťanoch

19.05.2024 16:45 Oáza kávy v srdci Piešťan Už od roku 1993 pôsobí v Piešťanoch malý klenot medzi kaviarňami, ktorý je známy svojou rodinnou atmosférou a exkluzívnym prístupom k príprave kávy. Pražiareň kávy Classic Coffee je nielen miestom pre milovníkov kávy, ale aj útočiskom pre tých, ktorí si potrpia na čerstvosť a kvalitu. Poďme spolu navštíviť túto kaviareň, The post Pražiareň kávy Classic Coffee v Piešťanoch appeared first on salkakavy.sk.

DEPO Café v Telgárte

19.05.2024 06:15 Odkaz na železničnú históriu: DEPO Café v Telgárte je jedinečná kaviareň situovaná v historickom vagóne. Je to kaviareň, ktorá svojím interiérom vzdáva hold železničnej histórii a ponúka príjemné prostredie. Nachádza sa v obci Telgárt, v srdci Horehronia, oblasti známej pre nádhernú prírodu a bohatú históriu, kde dominuje pohľad na impozantný Chmarošský viadukt – najznámejší a The post DEPO Café v Telgárte appeared first on salkakavy.sk.

Staničná reštaurácia Lampáreň v Čiernom Balogu

19.05.2024 06:15 Zastávka na ceste železničnou históriou Čiernohronská železnica je historická lesná železnica nachádzajúca sa v Čiernom Balogu. Je skvostom, ktorý vás prenesie späť do čias, keď sa na týchto koľajniciach vozilo drevo z hlbokých lesov. Počas našej návštevy sme mali možnosť prejsť sa touto malebnou traťou a vychutnať si pôvabné scenérie, ktoré región ponúka. Po skončení The post Staničná reštaurácia Lampáreň v Čiernom Balogu appeared first on salkakavy.sk.

Reštaurácia Pelle – Dedinky

18.05.2024 21:00 Zastávka v srdci Slovenského raja Na ceste späť z Dobšinskej ľadovej jaskyne, ktorá je sama o sebe fascinujúcim prírodným divom, sme sa rozhodli pre malé odbočenie do Dediniek. Táto pokojná obec sa nachádza v srdci Košického kraja a je známa predovšetkým vďaka malebnej vodnej nádrži Palcmanská Maša. Jazero je obklopené zelenými lesmi a kopcami Slovenského The post Reštaurácia Pelle – Dedinky appeared first on salkakavy.sk.

Následujúci mesiac