Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
Ako dlho ešte Slovensko nebude pripravené chrániť ľudské práva všetkých?

17.05.2024 20:01 PR SPRÁVA | Na spoločnej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila dnes 17. mája o 10.00 hod. vo Foajé na Štefánikovej 16 v Bratislave, organizácie pôsobiace v oblasti ochrany ľudských práv kvír ľudí predstavili výzvu na rovnosť a ochranu práv všetkých.

Presuňme migračné konanie mimo Európu, vyzvali štáty EÚ. Na Slovensku sa k téme nemá kto vyjadriť

17.05.2024 20:01 Pätnásť členských štátov Únie požaduje sprísnenie azylovej politiky, aby sa uľahčilo premiestňovanie migrantov bez dokladov do tretích krajín. Portál EURACTIV Slovensko sa snažil stanovisko vlády k téme zistiť od niekoľkých úradov.

Atentáty priniesli koniec amerického sna aj švédskej nevinnosti

17.05.2024 20:01 K politickým vraždám často dochádza v autoritárskych krajinách a ešte častejšie v diktatúrach. Keď zvoleného politika zastrelia v demokratickej krajine, otvorí to v spoločnosti rany, ktoré sa liečia veľmi ťažko. Georgi Gotev je senior editor EURACTIV.com a vydavateľ EURACTIV.bg. Pracoval v...

Tusk dostal po atentáte na Fica vyhrážky smrťou, čelia im aj ďalší európski lídri

17.05.2024 20:01 Poľský spravodajský web Wp.pl napísal, že po atentáte posilnili ochranu Donalda Tuska. Vyhrážky smrťou už dostali aj ďalší európski aj slovenskí politici. Michal Šimečka z PS už kvôli tomu podal trestné oznámenie. 

Európske štáty aj Slovensko odkazujú Komisii: Chceme tepelné čerpadlá

17.05.2024 10:16 Pätnásť členských štátov žiada Európsku komisiu, aby ukázala, ako chce podporiť zavádzanie tepelných čerpadiel do domácností aj do systémov diaľkového vykurovania. Hoci iniciatívu podporila aj slovenská vláda, domácnosti na Slovensku momentálne nemôžu čerpať eurofondy na ich kúpu.

Rusko podporuje čínsky mierový plán. Vidno, že Peking konfliktu rozumie, tvrdí Putin

17.05.2024 00:32 Ruský prezident Vladimir Putin pred stretnutím so svojím čínskym náprotivkom vyhlásil, že sa mu pozdáva čínsky plán urovnania vojny. So Si Ťin-pchingom sa dohodli na ďalšom upevnení bilaterálnych vzťahov. 

Regulačný úrad: Nový poplatok neznamená koniec zelených zdrojov na Slovensku

17.05.2024 00:32 Zvýšenie poplatku za pripojenie do siete podľa výrobcov zelenej elektriny, mimovládok, ale aj generálneho riaditeľa Slovenských elektrární Branislava Strýčka „zabije akýkoľvek nový projekt v solárnej či veternej energetike". ÚRSO však tvrdí, že výrobcovia majú stále dostatočný stimul zelené zdroje rozvíjať.

Únia sa dohodla na sankciách voči ruským propagandistickým médiám

17.05.2024 00:32 Štyri ruské štátne médiá budú pridané na sankčný zoznam Európskej únie. Ruské ministerstvo zahraničných vecí sa ako odpoveď vyhráža európskym novinárom. Ďalšie návrhy sankčného balíka by sa mali zamerať na obchod s ruským skvapalneným plynom.

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 14:30 Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko, lebo nás posunie na najtemnejšie miesta na mape.

Pellegrini po atentáte na premiéra vyzval na pozastavenie kampane. Strelcovi hrozí doživotie

16.05.2024 14:30 Správa o atentáte na slovenského premiéra sa objavila na titulkách najväčších svetových denníkov. Strelca už obvinili z úkladnej vraždy. Budúci prezident Peter Pellegrini vyzval na upokojenie situácie a pozastavenie alebo utlmenie kampane k eurovoľbám. 

Obchod Temu používa manipulatívne praktiky a porušuje európske právo

16.05.2024 14:30 Sedemnásť spotrebiteľských organizácií naprieč Európou žaluje jednu z najpopulárnejších internetových platforiem, lebo neinformuje o kvalite produktov a zavádza o cenách. K Európanom sa tak môžu dostať napríklad šaty či hračky s obsahom škodlivých chemikálií. 

Guľka naposledy zasiahla premiéra EÚ pred 38 rokmi. Útok na Roberta Fica je za poslednú dobu najvážnejší

15.05.2024 18:00 Švédsky predseda vlády Olof Palme, ktorý bol ľavicovým politikom, streľbu v roku 1986 neprežil. Iba desať dní dozadu bol zbitý nemecký europoslanec, v roku 2019 zase bodným ranám podľahol starosta Gdanska.

Zhrozenie, odsúdenie, podlý útok. Pozrite si reakcie na streľbu Fica z európskych inštitúcií

15.05.2024 18:00 Ako prvá sa k útoku vyjadrila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen. Postupne sa k nej pridala aj predsedníčka europarlamentu a predseda Európskej rady. Všetci traja odsudzujú tento násilný čin.

Ursula von der Leyen ostro odsúdila útok na Roberta Fica

15.05.2024 18:00 Predsedníčka Európskej komisie označila útok na premiéra Roberta Fica za „podlý". Ide o prvú reakciu na streľbu v Handlovej od predného predstaviteľa inštitúcií Európskej únie.

Európsky štít demokracie: Von der Leyen sľubuje ochranu pred zahraničnými zásahmi

15.05.2024 18:00 Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen sľúbila vybudovať nové európske kapacity a „štruktúry“ na boj proti zahraničnému zasahovaniu v rámci svojej predvolebnej kampane. Krajiny EÚ sa zároveň snažia prehodnotiť existujúce nástroje s cieľom maximalizovať ich účinnosť.

Následujúci mesiac