Rozšírené hľadanie
Utorok 14. Máj 2024 |
meniny má Bonifác
Volkswagen Golf oslavuje 50 rokov: Prvý kus bol oficiálne vyrobený 29.3.1974. Ktorá generácia je vaša najobľúbenejšia?

31.03.2024 17:00 Nástupca obľúbeného modelu Beetle sa „narodil“ 29. marca 1974 a od toho času je „žijúcou“ legendou značky. Tak teda, všetko najlepšie, Golf! Najpredávanejšie auto Volkswagenu všetkých čias a najpopulárnejšie auto v Európe oslávilo v piatok 50 rokov. 29. marca 1974 sa totiž začala sériová výroba Golfu Mk1 v závode vo Wolfsburgu v Nemecku. Odvtedy sa predalo The post Volkswagen Golf oslavuje 50 rokov: Prvý kus bol oficiálne vyrobený 29.3.1974. Ktorá generácia je vaša najobľúbenejšia? first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Panasonic a Mazda sa dohodli na dodávkach cylindrických batérií typu 4680 pre elektromobily

30.03.2024 14:46 Obe spoločnosti po dlhých rokovaniach úspešne uzavreli dohodu o dodávkach cylindrických lítium-iónových batérií pre elektromobily. Rokovania sa tiahli viac ako 9 mesiacov.   Mazda Motor Corporation a Panasonic Energy po približne deviatich mesiacoch diskusií zameraných na vybudovanie strednodobého až dlhodobého partnerstva pre dodávky valcových automobilových lítium-iónových batérií dosiahli dohodu. V praxi to znamená, že Mazda bude už The post Panasonic a Mazda sa dohodli na dodávkach cylindrických batérií typu 4680 pre elektromobily first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Mercedes G450d: Géčko dostalo nový naftový motor s príchuťou elektriky

29.03.2024 12:15 Nové géčko je v zásade takmer nezmenené a prináša iba niekoľko noviniek, nakoľko už onedlho bude predstavený čisto elektrický derivát tejto legendy. Najzásadnejšou zmenou v inovovanej verzii, ktorá je stále verná spaľovacím motorom, je nový naftový agregát s označením G450d, ktorý nahradí verziu G400d. S ohľadom na nezmyselné európske nastavenia s pohľadu budúcnosti spaľovacích motorov sa tejto novinke extrémne teším. Aké The post Mercedes G450d: Géčko dostalo nový naftový motor s príchuťou elektriky first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Európsky obľúbenec Hyundai TUCSON dostane viacero vylepšení

27.03.2024 22:31 Hyundai Tucson debutoval už v roku 2004 a za dvadsať rokov si získal srdcia mnohých európskych vodičov. Len v roku 2023 sa z tohto kompaktného SUV v Európe zaregistrovalo 158 056 kusov. Do marca 2024 sa v závode Hyundai Motor Manufacturing Czech vyrobilo pre Európu už 746 836 kusov súčasnej štvrtej generácie Tucsonu, ktorá sa vyváža do The post Európsky obľúbenec Hyundai TUCSON dostane viacero vylepšení first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Na toto nezabudnite pri starostlivosti o auto. Môžete ušetriť nemalé peniaze

26.03.2024 06:15 Ako vyplýva z dát spoločnosti Shell na Slovensku, tretina vodičov, ktorá si zakúpi umývací program, neumýva podvozok svojho auta. Zanedbanie starostlivosti o podvozok pritom môže ohroziť jeho technický stav a správne fungovanie. Najmä počas zimných mesiacov a zo začiatku jari je na cestách množstvo chemických nečistôt, ktoré negatívne ovplyvňujú stav karosérie. A to nielen laku, The post Na toto nezabudnite pri starostlivosti o auto. Môžete ušetriť nemalé peniaze first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

CEO Xiaomi prvý raz prehovoril o cenách elektromobilu SU7

25.03.2024 17:15 Xiaomi SU7 má byť cenovo dostupný, no aj prémiový elektromobil na čínskom trhu. Situácia okolo elektromobilu s označením Xiaomi SU7 sa pomerne rýchlo vyvíja. Prvý elektromobil z dielne výrobcu, ktorý sa sústreďuje najmä na smartfóny či nositeľnú elektroniku, bude už o pár dní predstavený. Xiaomi si na odhalenie elektromobilu a jeho uvedenie do predaja vybralo The post CEO Xiaomi prvý raz prehovoril o cenách elektromobilu SU7 first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

ISUZU D-MAX BEV: Nový elektrický pick-up doplní spaľovacie náprotivky už v roku 2025

24.03.2024 16:15 Čisto elektrická novinka bude oficiálne predstavená na 45. medzinárodnom autosalóne v Thajskom Bangkoku a do Európy sa dostane začiatkom roku 2025. Prvý elektrický model spoločnosti bude z pohľadu dizajnu veľmi podobný aktuálnym verziám, avšak pribudnú rôzne technológie spojené predovšetkým s elektrickým pohonom. Aktuálne je známych iba niekoľko parametrov, no už tie v dostatočnej miere vypovedajú o tom, The post ISUZU D-MAX BEV: Nový elektrický pick-up doplní spaľovacie náprotivky už v roku 2025 first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

CARAVAN BIKE TRAVEL 2024: Milovníci karavanov, vanlifu a kempovania tento víkend smerujú do Nitry

23.03.2024 13:45 A odporúčame to aj vám! Tento rok sa koná tretí ročník výstavy CARAVAN BIKE TRAVEL 2024, ktorá je zameraná na všetko čo súvisí s cestovaním karavanmi, obytnými dodávkami, expedičnými autami, ale aj bežnými autami. Samozrejme, nechýbajú ani bicyklové novinky a zaujímavý sprievodný program, vrátane prezentácie jednotlivých regiónov Slovenska. Ja som výstavu navštívil v prvý deň oficiálneho otvorenia, teda v piatok The post CARAVAN BIKE TRAVEL 2024: Milovníci karavanov, vanlifu a kempovania tento víkend smerujú do Nitry first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Neue Klasse vo verzii SAV: BMW Vision Neue Klasse X

22.03.2024 11:15 BMW Vision Neue Klasse X prináša do segmentu Sports Activity Vehicles estetiku, technológiu, udržateľnosť a filozofiu Neue Klasse. Prvý plne elektrický derivát novej konštrukcie sa začne sériovo vyrábať v závode v Debrecíne  v roku 2025. Neue Klasse je oveľa viac než len vozidlo, alebo špecifický koncept. Ide o nový pohľad na značku BMW – a zároveň The post Neue Klasse vo verzii SAV: BMW Vision Neue Klasse X first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Oplatí sa priplatiť si za pneumatiky? A kedy vlastne vymeniť gumy?

22.03.2024 11:15 Čo vlastne dosiahnete, ak si kúpite prémiové pneumatiky? Zvýšite si úroveň bezpečnosti a pôžitok z jazdy a navyše pri jazde ušetríte. Pre vodičov je teraz vhodný čas zamyslieť sa nad výberom správnych pneumatík na bezpečnú, pohodlnú a úspornú letnú jazdu. Veľké prezúvanie zo zimných na letné pneumatiky začína práve okolo veľkej noci. Na trhu je The post Oplatí sa priplatiť si za pneumatiky? A kedy vlastne vymeniť gumy? first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Xiaomi SU7 na videu: Poznáme aj ceny elektromobilu

21.03.2024 22:30 Xiaomi SU7 sa bude predávať v štyroch verziách. Napätie okolo prvého elektromobilu od Xiaomi postupne stúpa. Už o pár dní totiž má prísť k jemu oficiálnemu predstaveniu, s ktorým sa bude spájať aj odhalenie cien. My už však teraz máme informácie v predstihu, nakoľko unikli na internete. Okrem toho sa môžeme pozrieť aj do interiéru The post Xiaomi SU7 na videu: Poznáme aj ceny elektromobilu first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Nastáva správny čas na letné pneumatiky. Oplatí sa kúpiť prémiové a ako je to s celoročkami?

19.03.2024 18:45 Goodyear na tlačovej konferencii predstavil ponuku svojich prémiových letných pneumatík Eagle F1 Asymmetric 6. Ponuku rozširuje o 95 nových položiek a to predovšetkým v sortimente 19-palcových a väčších pneumatík. Európsky automobilový trh sa vyvíja smerom k vyššiemu zastúpeniu modelov SUV a prechod na elektromobily, resp. hybridné pohonné jednotky. Goodyear predpovedá na trhu SUV v rokoch 2022 The post Nastáva správny čas na letné pneumatiky. Oplatí sa kúpiť prémiové a ako je to s celoročkami? first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Subaru Crosstrek e‑BOXER 2.0i Premium MY23

17.03.2024 18:45 Subaru predstavuje špeciálnu kategóriu vozidiel. Je to značka, ktorá je aj o pohybe v teréne a umožňuje zažiť dobrodružstvo. Auto pre dobrodružstvo Do tohto vozidla môžete pokojne naložiť väčší výstroj a užívať si obľúbené aktivity. Crosstrek to pohodlne zvládne vďaka variabilnému batožinovému priestoru, ktorý môžete ľahko upraviť podľa požiadaviek. Po otvorení dverí batožinového priestoru vám The post Subaru Crosstrek e‑BOXER 2.0i Premium MY23 first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Na slovenských cestách začnú platiť od apríla veľké zmeny

14.03.2024 17:16 Od 1. apríla 2024 vstupujú do platnosti zmeny v dopravnom značení na Slovensku. Aké nové pravidlá a značky čakajú vodičov? S nástupom apríla 2024 prichádzajú významné zmeny v dopravnom značení na Slovensku. Tieto zmeny sú dôležité pre každého vodiča a vyžadujú si pozornosť, aby sa predišlo pokutám a zabezpečila bezpečnosť na cestách. Poďme sa na The post Na slovenských cestách začnú platiť od apríla veľké zmeny first appeared on Auto Moto TOUCHIT.

Rolls-Royce predstavuje elektromobil Spectre

14.03.2024 05:00 Model Spectre stojí na počiatku úplne novej kapitoly histórie spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars, pričom táto luxusná automobilka vstupuje do oblasti elektromobilov. Model Spectre bol ohlásený ešte v roku 2021 a odvtedy prešiel náročným a dôkladným testovacím programom, v rámci ktorého najazdili prototypy viac ako 2,5 milióna kilometrov. Konštruktéri strávili viac ako 50 000 hodín na mieste vodiča, aby The post Rolls-Royce predstavuje elektromobil Spectre first appeared on Auto Moto TOUCHIT.