Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav
Zopakujú si Američania potupu vo Vietname? Vývoj afganskej vojny to naznačuje

31.07.2019 21:10 Názor | Stovky miliárd dolárov vo vojenských nákladoch. Desiatky tisíc mŕtvych a zranených civilistov. Viac ako dve tisícky zabitých amerických vojakov. Osemnásť rokov trvajúca vojna, ktorá okrem zdevastovania afganskej infraštruktúry nepriniesla výraznejší pokrok v boji s militantmi. Aj takto vyzerá bilancia afganskej vojny v číslach.

Lenivý úradník? Zisťovali, či je zamestnanec štátu väčší „péenkár“ v práci

31.07.2019 20:01 Zamestnanci štátu často musia čeliť stereotypným označeniam ako napríklad, že sú neochotní či demotivovaní. Objavuje sa aj obvinenie, že štátni zamestnanci sú väčší absentéri v práci. Často tieto nálepky nemajú oporu v realite a sú súčasťou mýtov. Ekonómovia sa pozreli na to, či viac v práci absentujú zamestnanci štátu, alebo súkromného sektora.

Trump: Obchodná dohoda s Čínou možno až po budúcoročných voľbách

31.07.2019 20:01 Nové vyjednávania o americko-čínskej obchodnej dohode, ktoré boli dnes ukončené, nepriniesli výraznejší pokrok v zlepšovaní vzájomných vzťahov medzi oboma krajinami. Americký prezident Donald Trump na margo rokovaní v čínskom Šanghaji, ktoré opäť skončili bez úspechu, vyhlásil, že nová obchodná dohoda medzi krajinami môže vzniknúť až po jeho odchode z funkcie v roku 2020.

Pozrite si najnovšie reklamy: Vyber si svoju energiu/Semtex, Zatočte s umývaním riadu/Jar

31.07.2019 20:01 

Vysoká stávka Porsche na elektromobilitu sa vypláca. Nový model prepisuje tabuľky

31.07.2019 20:01 O netradičnom modeli sa začalo hovoriť už koncom minulého roka a zdalo sa to ako vtip. Elektrické auto od historicky azda najznámejšej športovej automobilovej značky bolo rozhodne raritou. Dnes je však zrejmé, že najväčší dôvod na úsmev má samotná automobilka. Na stole má už teraz viac ako 30-tisíc záväzných objednávok. A záujem rastie.

Luxusná spomienka na škandál. Sídlo drogového dílera ide do aukcie

31.07.2019 20:01 Čen-li Jie Gona, čínsko-mexického obchodníka, zadržali ešte v roku 2007. V jeho sídle našli pri razii dve tony bankoviek v celkovej hodnote 206 miliónov dolárov. Čen-li Jie Gon vlastnil v Mexiku farmaceutickú spoločnosť Unimed Pharm Chem. Tú kartely mali využívať na výrobu metamfetamínu. Proces sprevádzali komplikácie a svedkovia nechceli vypovedať. Podnikateľ sedí vo väzení v americkej Virgínii a čaká na vydanie do Mexika. Federálna vláda v pondelok vyhlásila, že sa 11. augusta uskutoční aukcia sídla v hodnote 5 miliónov dolárov. Nazrite do hniezda nerestí aj vy.

Päť vecí, ktoré treba vedieť o procese s Kočnerom a Ruskom

31.07.2019 20:01 Podnikateľovi z mafiánskych zoznamov Marianovi Kočnerovi a niekdajšiemu šéfovi televízie Markíza Pavlovi Ruskovi hrozí 12 až 20 rokov za mrežami. Sú obžalovaní z falšovania zmeniek a marenia spravodlivosti. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa zatiaľ pojednávalo šesťkrát, ďalšie pojednávania sú naplánované až do konca roka.

Dangl rozširuje spoluprácu s RTVS, zrecykluje formát Vo štvorici po Slovensku

31.07.2019 18:05 RTVS zaradí od septembra do vysielania novú cestovateľskú šou S úsmevom po Slovensku. Pre verejnoprávnu televízie bude reláciu dodávať produkčná spoločnosť Noemo, ktorá patrí Danovi Danglovi a jeho manželke Beáte.

DHL okresáva zastúpenie na Slovensku. Časť kuriérov prepustí

31.07.2019 16:32 DHL Parcel Slovensko poskytuje prepravné služby v segmente B2B, B2C a on-line nakupovania. Na Slovensku sa jej však ani po štyroch rokoch od odčlenenia od ostatných divízií DHL nepodarilo zarobiť. Definitívne zatvorenie slovenských prevádzok divízie nemeckého logistického gigantu Deutsche Post DHL Group prebehne na konci januára 2020.

ITV získala vyše stovku formátov. Kúpila izraelskú Armoza Formats

31.07.2019 16:32 Na poli televíznych produkčných spoločností sa udial zaujímavý obchod. Britská ITV Studios rozširuje svoje portfólio, do ktorého pridá vyše sto formátov od izraelskej spoločnosti Armoza Formats, ktorá spolupracuje s mnohými televíziami vrátane HBO, BBC a RTL, no formáty už predala aj na Slovensko.

Radičová vypovedala v prípade kupovania poslancov pri voľbe prokurátora Trnku

31.07.2019 16:32 Expremiérka Iveta Radičová vypovedala v stredu na Národnej kriminálnej agentúre v súvislosti s podozrením z kupovania hlasov poslancov pri voľbe generálneho prokurátora z roku 2010. Hovorila o motíve, ktorý bol za situáciou v Národnej rade SR, o vtedajších rokovaniach, o možnosti pádu vlády či vyhrážkach o jej zavraždení. Povedala to novinárom po vypočúvaní s tým, že nemá dôkazy o kupovaní hlasov poslancov.

Na Kolibe vyrastá Vila Bellova. Prinesie 12 bytov

31.07.2019 15:00 Ponuka bývania na kolibe bude o čosi širšia. Spoločnosť Bell Invest začala s predajom bytov v projekte Vila Bellova. Tá na trh prinesie 12 bytových jednotiek. S dokončením celého projektu sa počíta už tento rok.

Ako sa u nás vyvíjala minimálna mzda. Po novom bude najvyššia medzi susedmi

31.07.2019 15:00 Minimálna mzda na Slovensku má narásť na 580 eur zo súčasných 520 euro, navrhuje ministerstvo práce a sociálnych vecí. Slovenská minimálna mzda sa tak priblíži cieľu Róberta Fica, ktorý pred niekoľkými dňami avizoval cieľ minimálnej mzdy na úrovni 60 percent priemernej mzdy. Minimálna mzda na Slovensku tak bude najvyššia spomedzi krajín V4, no slovenská priemerná mzda je najnižšia spomedzi týchto krajín.

Investigatívnemu novinárovi hrozí brazílsky prezident väzením

31.07.2019 15:00 Brazílski novinári, umelci a politici sa zhromaždili v utorok v Riu de Janeiro s cieľom vyjadriť podporu americkému novinárovi Glennovi Greenwaldovi, ktorému brazílsky prezident Jair Bolsonaro pohrozil uväznením za to, že zverejnil odpočúvané telefonické rozhovory ministra spravodlivosti Sérgia Mora z obdobia, keď pôsobil ako sudca a prokurátor.

SNS chce rozšíriť rekreačné poukazy, navrhuje ich pre všetkých zamestnancov

31.07.2019 15:00 Slovenská národná strana podala do Národnej rady SR návrh novely zákona, podľa ktorej by nárok na rekreačné poukazy mali mať všetci zamestnanci. V súčasnosti sa povinnosť preplácať časť nákladov na rekreáciu svojim zamestnancom vzťahuje iba na podniky s viac ako 50 zamestnancami.