Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
Z Fondu pre spravodlivú transformáciu budú môcť čerpať Trenčín a Košice

28.02.2020 18:09 Európska komisia tento týždeň zverejnila predbežný zoznam stovky regiónov, ktoré budú oprávnené požiadať o financie zo 7,5-miliardového klimatického fondu. Na Slovensku sa okrem uhoľného regiónu horná Nitra budú týkať aj okolia cementární a oceliarne.

Dopyt po plastoch bude v budúcnosti ešte väčší, myslí si expert na recykláciu

28.02.2020 13:38 Nie je možné, aby sme prestali baliť potraviny do plastových obalov, pretože za ne nemáme ekologickejšiu náhradu. Plasty nie sú len nevyhnutné zlo ale aj skvelý vynález, avšak len v prípade, že sa ho naučíme zodpovedne recyklovať, myslí si holandský expert na recykláciu plastov.

Spravodajské služby v Únii vytvorili sieť. Slovensko sa nezapojilo, no projekt „podporuje“

28.02.2020 13:38 Až 21 krajín Európskej únie, vrátane Maďarska, Čiech aj Rakúska, sa zapája do novovznikajúcej „špionážnej“ siete. Slovensko zatiaľ rokuje o konkrétnych formách spolupráce do budúcna.

Tureckí pohraničiari dostali rozkaz nebrániť Sýrčanom pri prechode hranicami

28.02.2020 12:11 Po intenzívnych bojoch v Idlibe sa Ankara nevedela dovolať podpory Západu. Ten však Turkov varoval, že ich aktivity v Sýrii sa nezaobídu bez následkov. Po správach o rozkaze pre pohraničnú stráž však razom počúva Únia aj NATO.

Slovenskí dodávatelia elektriny sa nezhodujú, ako riešiť nekalé praktiky vo svojom odvetví

28.02.2020 09:37 Všetci dodávatelia elektrickej energie, ktorí odpovedali v ankete EURACTIV.sk, sa vyjadrili, že sa s nekalými praktikami stretávajú. Majú však rozdielne názory na to, čo je hlavným problémom a ako ho treba riešiť.

Už tretina poľských obcí sa vyhlásila za „zóny bez LGBT“

27.02.2020 17:33 Takmer stovka poľských obcí s viac ako dvanástimi miliónmi obyvateľov sa považuje za „zónu bez LGBT“. Mestské zastupiteľstvá prijímajú rozhodnutia o ochrane mládeže „pred skazenosťou a sexuálnou indoktrináciou". Na diskriminačné praktiky upozorňujú medzinárodné inštitúcie aj inštitúcie EÚ, no zatiaľ bezvýsledne.

Z Farmy na stôl: Nová potravinová stratégia EÚ zabúda na nadmernú spotrebu mäsa

27.02.2020 17:33 Pripravovaná potravinová stratégia EÚ má obmedziť používanie pesticídov, hnojív a antibiotík v poľnohospodárstve. Podľa európskych mimovládok by však mala vytvárať aj podmienky na to, aby ľudia prešli na zdravšiu vegetariánsku stravu.

Pomáha spotrebiteľom s účtami za energie: Podomový predaj treba zakázať

27.02.2020 12:03 Ľudia s najnižšími príjmami paradoxne platia za energie najviac, hovorí PETRA ČAKOVSKÁ zo Spoločnosti ochrany spotrebiteľov. Nemajú totiž peniaze na zateplenie domov a zároveň sú najčastejšie vystavení klamlivým praktikám podomových predajcov. Tie štát podľa jej skúseností takmer nerieši.

EASO: Čoraz viac žiadateľov o azyl prichádza do EÚ legálne

27.02.2020 09:03 Čoraz vyšší počet žiadateľov o azyl prichádza do Európskej únie legálne, a to z krajín, ktoré majú s EÚ uzatvorené dohody o bezvízovom cestovaní.

Ivan Štefanec: Regióny by v eurofondoch mali mať väčšie, no nie posledné slovo

26.02.2020 20:30 Podľa europsolanca IVANA ŚTEFANCA nie je dobrý nápad škrtať prostriedky v centrálne riadených programoch ako Erasmus+, či Horizont Európa v záujme zachovania čo najvyššej úrovne eurofondov v rozpočte EÚ po roku 2020. 

Výzva pre politikov a političky ku komunikácii témy migrácia nielen v kampani

26.02.2020 17:02 PR SPRÁVA | Liga za ľudské práva, Slovenská katolícka charita a ďalšie organizácie vyzvali politikov a političky, aby sa pričinili k tomu, že sa migrácia stane témou verejnej politiky, ako každá iná, bez mýtov a nafúknutých emócií.

Slovensko nevyužilo dobré časy na reformy a konsolidáciu verejných financií

26.02.2020 17:02 Problémom Slovenska podľa správy Európskej komisie o krajine nie je nekvalitná legislatíva, ale implementácia opatrení. Krajine odporúča tiež zamerať sa na lepšie využívanie eurofondov v kľúčových oblastiach pre budúci rast. 

Eurokomisárka pre zdravie: Koronavírus nepredstavuje dôvod na paniku

26.02.2020 15:32 Šírenie nákazy koronavírusom v Európe je znepokojujúce, ale nie je dôvodom na paniku. Vyhlásila to v stredu v Ríme eurokomisárka pre zdravie Stella Kyriakides. Krajiny EÚ spolu v súčasnosti evidujú viac ako 400 nakazených a tri úmrtia.

Na dobrú transformáciu hornej Nitry musíme využiť najbližšie roky

26.02.2020 11:01 PR SPRÁVA | V Prievidzi diskutovali politici zo všetkých úrovní štátnej správy spolu s expertmi o tom, ako prejsť od akčného plánu vedeného občanmi k ​​projektom vedeným občanmi. Účasť na podujatí svedčí o záujme miestnych o premenu na čistejší región.

Experti o eurofondoch na Slovensku: Pri čerpaní zlyháva systém aj ľudský faktor

25.02.2020 20:05 Problémy s nedostatočnými personálnymi kapacitami pri čerpaní eurofondov nemajú iba samosprávy. Odborníci poukazujú aj na neuspokojivé odborné znalosti a praktické skúsenosti ministerských úradníkov, ktorí o eurofondoch rozhodujú.