Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Lúčnica sa vracia do Tatier, vieme kde ju nájdete

31.07.2017 21:07 Lúčnica sa po 30 rokoch vracia do Tatier. Počas nasledujúceho týždňa bude súbor tancovať a spievať od Kriváňa až po Hrebienok. Vystúpi aj pod skokanskými mostíkmi. My sme boli lúčničiarov vypraviť na vlak z bratislavskej Hlavnej stanice.

Posledný júl patrí Svetovému dňu strážcov prírody

31.07.2017 21:07 Posledný júlový deň patrí na celom svete Svetovému dňu strážcov prírody. Jeho cieľom je pripomenúť nezastupiteľnú úlohu profesionálnych aj dobrovoľných strážcov pri ochrane životného prostredia, či pri záchrane ohrozených rastlín a živočíchov. Tento deň je aj spomienkou na strážcov, ktorých zabili pri výkone povolania zvieratá, pytliaci či pašeráci zvierat.

V severnej časti diaľnice D1 rátajte s obmedzeniami

31.07.2017 21:07 Severná časť diaľnice D1 v časti od Prešova po Široké je od soboty prejazdná len v jednom smere. Obmedzenia súvisia s dokončením nových jazdných pruhov na začiatku diaľnice za Prešovom. Viacerí vodiči boli nepríjemne prekvapení. O uzavretej diaľnici totiž nevedeli a s obchádzkou nepočítali.

31. júl patrí Svetovému dňu strážcov prírody

31.07.2017 20:06 Posledný júlový deň patrí na celom svete Svetovému dňu strážcov prírody. Jeho cieľom je pripomenúť nezastupiteľnú úlohu profesionálnych aj dobrovoľných strážcov pri ochrane životného prostredia, či pri záchrane ohrozených rastlín a živočíchov. Tento deň je aj spomienkou na strážcov, ktorých zabili pri výkone povolania zvieratá, pytliaci či pašeráci zvierat.

V severnej časti D1 sa pripravte na obmedzenia

31.07.2017 20:06 Severná časť diaľnice D1 v časti od Prešova po Široké je od soboty prejazdná len v jednom smere. Obmedzenia súvisia s dokončením nových jazdných pruhov na začiatku diaľnice za Prešovom. Viacerí vodiči zostali dnes ráno nepríjemne prekvapení. O uzavretej diaľnici totiž nevedeli a s obchádzkou nepočítali.

Bez asfaltu aj bez chodníkov, aj to je realita niektorých obcí

31.07.2017 18:07 Jedna z ulíc v obci Ľubica v Kežmarskom okrese ešte stále nemá asfaltový povrch, hoci na nej ľudia bývajú už viac ako 30 rokov. Prašných ciest pritom dnes už v slovenských obciach veľa niet. Ešte viac prekvapuje, ak majú cestu ako spred storočia v obci, ktorá nedostatkom financií určite netrpí.

Pod Tatrami bolo vyhlásené zvýšené nebezpečenstvo požiaru

31.07.2017 18:07 Pred rizikom ohňa dôrazne varujú aj hasiči pod Tatrami. Na území okresu Poprad vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

OĽaNO nechce len Plavčanovu hlavu, SNS má prísť o ministerstvo

31.07.2017 16:08 Kritériá na hodnotenie eurofondových projektov z výzvy na podporu výskumno-vývojových centier sa menili v čase, keď už bola výzva raz vyhlásená. A to v čase, kedy bol ministrom školstva Peter Plavčan. Šéf rezortu teda klamal, keď hovoril, že sa to nedialo za jeho ministrovania. Uviedla to na tlačovej konferencii Veronika Remišová z OĽaNO-NOVA. Vyzvala SNS, aby sa vzdala rezortu školstva a ak to neurobí, zakročiť by mal premiér. V prípade z podozrení sa treba obrátiť na orgány činné v trestnom konaní, reagoval rezort.

V Košiciach horel sklad polystyrénu, ovzdušie by zamorené byť nemalo

31.07.2017 15:08 V Košiciach dnes ráno horel sklad polystyrénu. Na mieste zasahovalo 26 hasičov, ktorým sa približne za hodinu podarilo požiar lokalizovať a následne uhasiť. Podľa prvotných informácií do ovzdušia neunikli žiadne nebezpečné látky. Vyhorený objekt v týchto chvíľach kontroluje skupina hasičov.

Obyvatelia Banskej Bystrice sa dočkali, problém s parkovaním sa zmierni

31.07.2017 15:08 Boj o parkovacie miesta na banskobystrickom sídlisku Sásová sa už čoskoro výrazne zmierni. Začali tam stavať parkovisko pre takmer 120 áut. Radnici sa totiž konečne podarilo dotiahnuť do konca stavebné konanie, ktoré svojimi odvolaniami narúšalo isté bratislavské združenie. Napriek 2-ročnému zdržaniu sa tak obyvatelia parkoviska predsa len dočkajú.

Cudzinci čoraz viac vyhľadávajú naše kliniky, dôvod je jasný

31.07.2017 15:08 Medicínske zákroky sú na Slovensku aj niekoľkonásobne lacnejšie ako v zahraničí. 30 percentné rozdiely v cenách k nám lákajú najmä Rakúšanov, Rusov, Britov či Nemcov. V porovnaní s Českom alebo Maďarskom je ich však stále málo. Naše ministerstvá alebo samosprávy sa zameriavajú predovšetkým na kúpeľný cestovný ruch, aj keď medicínskej turistike sa nebránia.

Testy ukázali stav dievčatka, ktoré priviezli špeciálom z Egypta

31.07.2017 14:07 Výsledky klinických testov definitívne potvrdili, že 13-mesačné dievčatko, ktoré letecký útvar rezortu vnútra transportoval z Egypta na Slovensko, nemá cudzokrajnú chorobu. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

OĽaNO nechce Plavčanovu hlavu, SNS má prísť o ministerstvo

31.07.2017 13:07 Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti si uvedomuje, že ministra školstva Petra Plavčana riadi predseda SNS Andrej Danko. Preto hlavným cieľom hnutia nie je podľa poslankyne Veroniky Remišovej ani tak odstúpenie ministra Plavčana, ale hlavne to, aby sa SNS a pán Danko zriekli vedenia rezortu, pretože tam spôsobujú obrovské škody, ktoré priamo ohrozujú národné záujmy.

Na Prístavnom moste sa stala hromadná nehoda, zrazilo sa asi 10 áut

31.07.2017 10:08 Na bratislavskom obchvate pred Prístavným mostom v smere zo Zlatých pieskov sa stala hromadná dopravná nehoda.

Čaká nás najhorúcejší týždeň leta, teploty stúpnu k štyridsiatkam

31.07.2017 10:08 Čaká nás najintenzívnejšia vlna horúčav v roku 2017, varujú meteorológovia. Ich modely ukazujú na najbližšie dni teploty vysoko nad 30 stupňov Celzia, ktoré budú na veľkej časti územia zrejme stúpať až k neznesiteľným úrovniam. V strede týždňa môžeme očakávať aj vyše 37 stupňov.