Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Namiesto opravy postavil dom s vežou. Starosta a polícia sú bezmocní

31.05.2018 23:05 Hoci mal na svojom pozemku len zrekonštruovať altánok, na jeho mieste postavil ubytovňu pre turistov. Z pokuty si však stavebník zo Starej Lesnej nerobil vôbec nič. Najnovšie ohlásil, že vymení na streche krytinu. Pribudlo však ďalšie podlažie a vyhliadková veža. Konať už začal stavebný úrad, starosta privolal aj políciu. Práce na stavbe ale napriek tomu pokračujú.

Nemiesto opravy postavil dom s vežou. Starosta a polícia sú bezmocní

31.05.2018 20:00 Hoci mal na svojom pozemku len zrekonštruovať altánok, na jeho mieste postavil ubytovňu pre turistov. Z pokuty si však stavebník zo Starej Lesnej nerobil vôbec nič. Najnovšie ohlásil, že vymení na streche krytinu. Pribudlo však ďalšie podlažie a vyhliadková veža. Konať už začal stavebný úrad, starosta privolal aj políciu. Práce na stavbe ale napriek tomu pokračujú.

Poslanci kritizujú mestskú firmu, vozidlá sú vraj pridrahé

31.05.2018 20:00 Skupina bratislavských mestských poslancov kritizuje vedenie mestskej spoločnosti na likvidáciu odpadu. Dôvodom je pochybný prenájom vozidiel za státisíce eur pre jej manažérov. Poslanci poukazujú na vysokú cenu a najmä nevýhodný obchod, pričom hovoria o tunelovaní. Spoločnosť OLO naopak hovorí o spravodlivom obstarávaní a podľa nej je všetko v poriadku.

Špekulant zneužíval preukaz ZŤP, súd mu vymeral prísny trest

31.05.2018 16:36 Boj telesne postihnutých ľudí proti podvodníkom, ktorí zneužívajú ich parkovacie preukazy, sa v Žiline dostal až na súd. Pred samosudkyňu sa postavil špekulant, ktorému nezostalo nič iné len súhlasiť s prísnym trestom. Ide tak zrejme o precedens, lebo väčšina podobných prípadov postupne zapadne prachom.

Druhá etapa sanácie Strečna bude zameraná na steny a bariéry

31.05.2018 16:36 Ministerstvo životného prostredia vypracuje a predloží vláde návrh druhej etapy sanácie skalného brala Strečno. Zameraná bude najmä na monitoring brala, sanáciu skalných stien a budovanie bariér na kritických miestach.

Prezidentom chce byť aj kľúčový svedok únosu prezidentovho syna

31.05.2018 15:10 O post hlavy štátu sa bude v prezidentských voľbách uchádzať Oskar Fegyveres, svedok únosu Michala Kováča mladšieho. Informuje o tom portál noviny.sk na svojej internetovej stránke. Pre televíziu JOJ sa vyjadril Oskar Fegyveres, ktorý od piatku začína zbierať 15-tisíc podpisov.

Kotleba chce byť prezidentom, kandidatúru ohlásil v Banskej Bystrici

31.05.2018 14:00 Po Robertovi Mistríkovi, Milanovi Krajniakovi, Štefanovi Harabinovi, Eduardovi Chmelárovi či Zuzane Čaputovej ohlásila kandidatúru v budúcoročných prezidentských voľbách ďalšia známa tvár - šéf ultranacionalistov z ĽSNS Marian Kotleba. Oznámil to na tlačovej konferencii v sídle strany v Banskej Bystrici.

Nedôstojné, tvrdí Danko o Babčenkovej "vražde". MZV víta, že žije

31.05.2018 14:00 Predseda parlamentu Andrej Danko nesúhlasí s postupom ukrajinskej tajnej služby, ktorá pomáhala zinscenovať údajnú vraždu ruského opozičného novinára Arkadija Babčenka. Podľa Danka išlo o nedôstojné zosmiešnenie ľudského života. Ministerstvo zahraničných vecí vo svojej reakcii predovšetkým uvítalo, že Babčenko žije.

Nový šéf polície má vyvrátiť podozrenia a doložiť pôvod majetku

31.05.2018 14:00 Opozičná strana Sloboda a Solidarita žiada nového prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského, aby detailne pred tvárou verejnosti vysvetlil pôvod peňazí, za ktoré si obstaral nehnuteľnosti na Slovensku a v USA. Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení liberálov, mal by tak urobiť na základe relevantných listinných dôkazov.

Danko: Údajná vražda Babčenka bolo zosmiešnenie ľudského života

31.05.2018 12:30 Predseda parlamentu Andrej Danko nesúhlasí s postupom ukrajinskej tajnej služby, ktorá pomáhala zinscenovať údajnú vraždu ruského opozičného novinára Arkadija Babčenka. Podľa Danka išlo o nedôstojné zosmiešnenie ľudského života.

Kiska vymenoval staronovú podpredsedníčku Najvyššieho súdu

31.05.2018 12:30 Najvyšší súd má staronovú podpredsedníčku. Na návrh Súdnej rady vymenoval prezident Andrej Kiska na tento post Jarmilu Urbancovú. Urbancová bola podpredsedníčkou najvyššieho súdu od júna 2013. Opätovnú nomináciu považuje za odpočet svojej práce.

V obci Drahňov potvrdili dva nové prípady osýpok

31.05.2018 12:30 V okrese Michalovce sa rozširuje epidemický výskyt osýpok. Hygienici v obci Drahňov potvrdili dva nové prípady, ktoré súvisia s tými zo začiatku týždňa. Nakazených už hospitalizovali na infekčnom oddelení.

Neskúsení vodiči to budú mať ťažšie, rezort pripravuje opatrenia

31.05.2018 12:30 Ministerstvo vnútra pripravuje opatrenia namierené proti vodičom s krátkou vodičskou praxou, ktorí sú v pomere k ich počtu najčastejšími vinníkmi dopravných nehôd. Budú súčasťou novely cestného zákona, predbežnú informáciu o jej príprave zverejnilo ministerstvo na portáli právnych predpisov.

Novinári v RTVS podali hromadné výpovede, hovoria o trestaní za názor

31.05.2018 12:30 Dvanásť novinárov z RTVS podalo k 31. máju výpovede. Informovali o tom na sociálnej sieti, kde vo svojom spoločnom stanovisku vyhlásili, že ich odchod z RTVS je otázkou profesionality a novinárskej cti a nie sú za ním osobné spory.

Potvrdené. Kollárova strana chce za prezidenta Posledného križiaka

31.05.2018 11:00 Kandidátom hnutia Sme rodina v budúcoročných prezidentských voľbách bude poslanec a "Posledný križiak" Milan Krajniak.