Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Očakávam, že problém so SAV sa čím skôr vyrieši, tvrdí Kiska

31.07.2018 17:32 Prezident SR Andrej Kiska očakáva, že ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová veľmi rýchlo a bezkonfliktne vyrieši problém, ktorý sa dotýka transformácie Slovenskej akadémie vied na verejné výskumné inštitúcie. Uviedol to v utorok po stretnutí s predsedom SAV Pavlom Šajgalíkom.

Podľa lesníkov sú Tatry príliš chránené, strácajú schopnosť zadržať vodu

31.07.2018 16:32 Nedávne ničivé záplavy vo Vysokých Tatrách opäť poukázali na sporné bezzásahové zóny. Zatiaľ čo lesníci tvrdia, že čoraz väčšie plochy územia strácajú vodozádržný efekt, ochranári si myslia opak. Záplavy ale nie sú jediným problémom. V našich veľhorách hrozia aj požiare pre množstvo suchých porastov, pričom tento problém je aktuálny najmä v takýchto horúcich dňoch.

Noční vlci sú podľa Kisku bezpečnostným rizikom, vyzval vládu na zásah

31.07.2018 16:32 Prezident Andrej Kiska vyzýva vládu, aby vytvorila podmienky na účinný zásah proti pochybným spolkom, ktoré sa rozťahujú v našej krajine. Vyhlásil to s odkazom na ruskú skupinu motorkárov Noční vlci, ktorí majú základňu v Dolnej Krupej pri Trnave. Na margo kauzy únosu vietnamského občana poznamenal, že celý prípad sa mení na medzinárodnú hanbu SR.

Lučanský chce posilniť tím, ktorý vyšetruje Kuciakovu vraždu

31.07.2018 15:01 Prezident Policajného zboru Milan Lučanský sa stretol s vyšetrovacím tímom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. O detailoch vyšetrovania ale hovoriť nechce, aby tým nepomohol páchateľom.

Kaliňák o kauze únosu: Nikto nebol spútaný, všetci mali diplomatický pas

31.07.2018 13:38 V zozname cestujúcich, v slovenskom vládnom špeciáli, ktorý poskytli vietnamské úrady, nebolo meno trestne stíhaného občana Vietnamu, nebol prevážaný žiaden ležiaci pacient ani spútaný alebo inak obmedzovaný človek a všetky osoby mali diplomatický pas. Na sociálnej sieti to zdôraznil koaličný poslanec a vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák.

Počet falošných bankoviek klesol, najviac sa falšujú päťdesiateurovky

31.07.2018 13:38 Na Slovensku sa opäť vyskytli falošné bankovky. V prvom polroku ich zadržali takmer 800. Najčastejšie išlo o tie s najvyššou nominálnou hodnotou. Preto treba zvýšiť opatrnosť pri preberaní hotovosti.

Ľudia v SND si zaslúžia peniaze, tvrdí Laššáková. Šéf divadla krízu popiera

31.07.2018 13:38 Ministerku kultúry Ľubicu Laššákovú znepokojuje situácia v Slovenskom národnom divadle a očakáva, že ju generálny riaditeľ divadla Marián Chudovský ihneď začne riešiť. Chudovský pritom tvrdí, že informácie o ohrození novej sezóny SND sú úplne irelevantné.

Situácia v SAV pripomína Hlavu 22, opozícia zvolá mimoriadny výbor

31.07.2018 12:36 Slovenská akadémia vied nepatrí len Slovenskej národnej strane, ale jej dobré fungovanie je národným záujmom. Povedala to na utorkovej tlačovej besede poslankyňa hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Veronika Remišová. Spolu s poslancom OĽaNO Miroslavom Sopkom a poslancom strany Sloboda a Solidarita Branislavom Gröhlingom ide zbierať podpisy na mimoriadne zasadnutie Výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.

Naša polícia je pri kauze únosu Vietnamca proaktívna, tvrdí policajný šéf

31.07.2018 12:36 Slovenská polícia zatiaľ v súčinnosti s nemeckými orgánmi spravila v súvislosti s kauzou únosu vietnamského občana všetko, o čo bola požiadaná, a to aj proaktívne. Po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom to novinárom povedal policajný šéf Milan Lučanský. Kiska sa na tento prípad pýtal a podľa Lučanského vyjadril nespokojnosť s postupom slovenskej polície.

Slovensko trápia horúčavy, mestá prijímajú špeciálne opatrenia

31.07.2018 12:36 Na takmer celom území Slovenska treba v utorok počítať s vysokými teplotami. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Tie predbežne platia od 13. do 17. hodiny.

Horúčavy neustupujú. Meteorológovia vydali ďalšie výstrahy

31.07.2018 11:14 Na takmer celom území Slovenska treba v utorok počítať s vysokými teplotami. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Tie predbežne platia od 13. do 17. hodiny.

Berlín podozrieva Slovensko z účasti na únose vietnamského expolitika

31.07.2018 11:14 Nemeckí vyšetrovatelia, ktorí sa zaoberali únosom vietnamského expolitika Trinha Xuana Thanha z júla minulého roka, vzniesli vážne podozrenie voči Slovensku. Podľa Kriminálneho úradu v Berlíne obeť únosu opustila šengenský priestor a vrátila sa do vlasti v slovenskom vládnom lietadle. Vyplýva to zo správy nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.

POČASIE: Predpoveď na dnes

31.07.2018 06:03 Malá, miestami zväčšená oblačnosť. Ojedinele, v horských oblastiach miestami prehánky alebo búrky. Veľmi teplo. Denná teplota 28 až 35 stupňov. Severovýchodný vietor do 20 km/h, pri búrkach prechodne zosilnie.

Čo čaká keltského koňa? Pamiatkári vyzvali na jeho odstránenie

30.07.2018 17:00 Geoglyf spod Spišského hradu sa v poslednej chvíli vyhol zániku. Pamiatkári vyzvali na odstránenie stavby, rozprestierajúcej sa na celom hektári. Obrovskému kamennému obrazcu keltského koňa, ktorý pred desiatimi rokmi postavil austrálsky sochár Andrew Rogers, totiž vypršala úradná výnimka.

Osud geoglyfu je nejasný, pamiatkári vyzvali na jeho odstránenie

30.07.2018 15:37 Geoglyf spod Spišského hradu sa v poslednej chvíli vyhol zániku. Pamiatkári vyzvali na odstránenie stavby, rozprestierajúcej sa na celom hektári. Obrovskému kamennému obrazcu keltského koňa, ktorý pred desiatimi rokmi postavil austrálsky sochár Andrew Rogers, totiž vypršala úradná výnimka.