Rozšírené hľadanie
Pondelok 6. Máj 2024 |
meniny má Hermína
Zoznam cestujúcich zadarmo sa rozšíri, Bratislava chystá zmeny

30.09.2018 19:34 Cestovanie bratislavskou MHD zadarmo nemusí byť ilúziou. Bez lístka môže v súčasnosti cestovať len istá skupina ľudí. Mesto navrhuje, aby ich bolo ešte viac. K seniorom či častým darcom krvi by mali po novom pribudnúť aj rodiny s najmenšími deťmi.

Drogy z Bratislavy nezmizli, pomôcť majú hliadky mestskej polície

30.09.2018 19:34 Bratislavské mestské časti Vrakuňa a Podunajské Biskupice chcú zriadiť vlastnú mestskú políciu. Dôvodom sú pretrvávajúce problémy s drogami, sústredených najmä do lokality okolo obytného domu Pentagon. Život miestnym znepríjemňujú ľudia, ktorí si drogy aplikujú na verejnosti a striekačky odhadzujú voľne do okolia.

Je to dôkaz dobrej práce polície a prokurátora, vyhlásila Saková

30.09.2018 18:35 Ministerka vnútra Denisa Saková rešpektuje názor súdu, ktorý v nedeľu vzal do väzby štyroch obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Sudca rozhodol, obvinených v kauze Kuciak vzal do väzby

30.09.2018 17:35 Všetci štyria obvinení v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej - Tomáš Sz., Miroslav M., Zoltán A. a Alena Zs. idú do väzby. Rozhodol o tom v nedeľu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica.

Tragická nehoda na Orave: pretekali sa a zabili otca rodiny

30.09.2018 17:35 Preteky Poliakov na luxusných autách v okrese Dolný Kubín sa skončili tragicky. Po čelnej zrážke s jedným z luxusných áut zahynul vodič Škody Fabia. Policajný zbor o tom informuje na svojom facebookovom profile.

Vrahovia nemusia poznať identitu objednávateľa, myslí si Lipšic

30.09.2018 16:36 Podozrenie voči podozrivým z priameho vykonania vraždy bolo už pár týždňov, išlo len o stanovenie termínu zásahu. V diskusnej relácií Markízy to uviedol právny zástupca rodiny zavraždeného Jána Kuciaka Daniel Lipšic.

Šéfa PZ by mal vyberať minister. Krajniak nový zákon kritizuje

30.09.2018 15:35 Nové pravidlá výberu policajného prezidenta prispejú k vyššej kvalite kandidáta na túto funkciu. V našej relácii to vyhlásil poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Erik Tomáš.

Pohotovosti zostávajú zatvorené, ministerstvo problém nerieši

30.09.2018 15:35 Čakárne 14 ambulantných pohotovostí pre deti a dospelých sú aj po niekoľkých mesiacoch stále prázdne. Nik ich totiž nechce prevádzkovať pre minimálny finančný zisk. Ministerstvo zdravotníctva už dávnejšie avizovalo, že je ochotné rokovať o navýšení paušálneho poplatku pre prevádzkovateľov pohotovostí. Doteraz ale reálny krok k tomu neurobilo a vyhlásilo tretie kolo súťaže so starými podmienkami.

Kúpili si pozemky, stavať však nemôžu. Riskujú zdravie a život

30.09.2018 14:35 Ľudia si pred tromi rokmi v lokalite Oľšo pri obci Markušovce kúpili pozemky, dodnes však nedostali stavebné povolenie. A zrejme ho tak skoro ani nedostanú. Ministerstvo životného prostredia totiž obec upozornilo, že pôda je tam znečistená ortuťou, báriom a antimónom. Predstavuje to vážne zdravotné riziko.

Súd rozhoduje o obvinených, strieľať mal bývalý vyšetrovateľ

30.09.2018 14:35 Príslušníci NAKA eskortovali na pracovisko Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici štyroch obvinených v prípade úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Ľudia nám neveria. Politici sa v TA3 zhodli aj v prípade Kuciaka

30.09.2018 14:35 Zadržanie a obvinenie podozrivých v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je len prvý krok. Treba im dokázať vinu, odhaliť objednávateľa a motív. Zhodli sa na tom v našej relácii poslanci Národnej rady SR - podpredseda SNS Jaroslav Paška, poslanec Smeru-SD Erik Tomáš, podpredseda SaS Ľubomír Galko a podpredseda Sme rodina Milan Krajniak.

Nad parkovaním visí otáznik, poslanci neschválili nové pravidlá

30.09.2018 14:35 V Bratislave sa bude parkovať bez jasných pravidiel aj naďalej. Mestské zastupiteľstvo totiž stále neschválilo dokument, ktorým by sa pravidlá parkovania zaviedli do praxe. Podľa primátora sa chcú poslanci iba vyhnúť zodpovednosti.

V Košiciach študuje čoraz viac cudzincov, Slovákov naopak ubúda

30.09.2018 14:35 Na slovenských lekárskych fakultách študuje každoročne menej slovenských medikov. Zvyšuje sa však počet študentov zo zahraničia. Na Lekárskej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, ktorá v týchto dňoch oslavuje 70. výročie svojho vzniku, študuje medicínu viac než tisíc zahraničných študentov. Fakulta si svoje fungovanie bez nich už nevie ani predstaviť.

Obvinení z vraždy Kuciaka odmietajú vinu, jeden podal sťažnosť

30.09.2018 09:33 Všetci traja muži obvinení v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej - Tomáš Sz., Miroslav M., Zoltán A. - odmietajú vinu. Podľa televízie JOJ zároveň Tomáš Sz. podal voči obvineniu sťažnosť.

POČASIE: Predpoveď na dnes

30.09.2018 07:34 Jasno až polooblačno, zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Denná teplota 13 až 18 stupňov. Slabý, cez deň na juhozápade juhovýchodný vietor do 20 km/h.