Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Posielanie zásielok do zahraničia nie je plynulé, má sa to zmeniť

31.03.2020 23:35 V dôsledku šírenia nového koronavírusu nemohla Slovenská pošta zabezpečiť plynulé odosielanie zásielok do väčšiny krajín EÚ. Dôvodom bolo obmedzenie letov a nedostatok prepravných kapacít. Od apríla sa to ale čiastočne zmení.

Repatrianti z Británie prišli do Košíc, bývať budú na internáte

31.03.2020 23:35 Z Veľkej Británie sa vrátilo na Slovensko v rámci repatriácie približne dvesto Slovákov. Tri autobusy zamierili na východ do Košíc. Repatrianti budú v karanténe na stredoškolskom internáte za prísnych bezpečnostných opatrení.

Vojaci ostanú na misiách dlhšie, pre vírus ich nemá kto vystriedať

31.03.2020 23:35 Slovenskí vojaci nasadení na misiách v Lotyšsku, Afganistane a v Iraku zostanú na nich dlhšie, ako bolo plánované. Dôvodom je šírenie nového koronavírusu, kvôli ktorému ozbrojené sily nemajú kapacity na cvičenie ich náhradníkov. Informoval tom zástupca hovorcu OS SR Peter Poldruhák.

Raši pred odchodom z úradu rozdával odmeny, tvrdí Remišová

31.03.2020 23:35 Bývalý vicepremiér Richard Raši mal tesne pred odchodom z úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu rozdávať odmeny. Informovala o tom vicepremiérka a ministerka pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová na tlačovom brífingu. Vicepremiérka predstavila aj ďalšie plány s využitím eurofondov na boj proti novému koronavírusu.

Úrady pripravujú prídelové plány, tiesňové linky sa upokojili

31.03.2020 23:35 Okresné úrady pripravujú prídelový systém potravín. Pripravujú sa tak na prípadné zlyhanie komerčného zásobovania. Pracovníci civilnej ochrany sa od prepuknutia pandémie nezastavili. Preťažené boli aj tiesňové linky, ktoré sa ale v posledných dňoch mierne upokojili.

Svojej funkcie sa vzdalo 19 sudcov, piati sú z Najvyššieho súdu

31.03.2020 23:35 Funkcie sudcu sa vzdalo 19 sudcov najmä z košických súdov a Najvyššieho súdu. Svoje vzdanie sa funkcie doručili prezidentke Zuzane Čaputovej v pondelok a utorok. Funkcia im všetkým zanikla k utorkovému dátumu. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Školské jedálne sa otvoria, budú však platiť prísne opatrenia

31.03.2020 23:35 Školské jedálne by sa za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení mali v najbližších dňoch otvoriť. Stravu budú poskytovať nielen seniorom, ale aj žiakom. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.

Rokovanie vlády o ekonomických opatreniach a pomoci podnikateľom

31.03.2020 23:35 Vláda rokuje aj o ekonomických opatreniach súvisiacich s problémami podnikateľov v dôsledku šíriaceho sa koronavírusu. Zasadnutie sleduje kolegyňa Lenka Ježová.

Končia sa repatriácie Slovákov? Blanár sa chce pýtať na dôvod

31.03.2020 23:35 Ministerstvo zahraničia registruje 6037 žiadostí občanov SR o repatriáciu. Počet ľudí, ktorí sa vrátili do SR zo zahraničia s pomocou štátu a jeho zastupiteľstiev je 3349. Uviedol to štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus. Jeho opozičný kolaga Juraj Blanár sa chce pýtať na dôvody, pre ktoré chceme repatriácie zastaviť.

V SR zrejme zomrel na nákazu prvý človek, obetí vo svete pribúda

31.03.2020 23:35 Množstvo nových prípadov sa vláda snaží eliminovať sprísnenými opatreniami, zamestnancom a firmám predstavila balík pomoci a ľudí naďalej vyzýva k tomu, aby zostali doma. Ako bude pokračovať boj proti nákaze koronavírusom? Udalosti s vami opäť sledujeme online.

Múzeá na Spiši si môžete pozrieť aj virtuálne

31.03.2020 23:35 V čase mimoriadnych opatrení sú všetky kultúrne inštitúcie pre verejnosť zatvorené. To však neznamená, že prestali pracovať. Viaceré z nich sa inšpirovali svetovými múzeami a zvolili formu takzvaných virtuálnych prehliadok.

Živnostníkov obvinených pre výbuch bytovky prepustili na slobodu

31.03.2020 23:35 Krajský súd v Prešove prepustil trojicu živnostníkov obvinených v súvislosti s výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove z väzby na slobodu. Senát zároveň vydal príkaz na okamžité prepustenie troch obvinených, ktorí budú naďalej stíhaní na slobode. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Rómskym splnomocnencom bude žena, čaká ju nákaza v osadách

31.03.2020 23:35 Novou splnomocnenkyňou vlády pre rómske komunity by sa mala od 1. apríla stať bývalá riaditeľka jedného z odborov úradu rómskeho splnomocnenca Andrea Bučková. Návrh na jej vymenovanie je v nezaradených materiáloch na rokovanie vlády. Čo ju čaká? Musí zvládnuť pandémiu v osadách.

Ficovi odobrali ochranku. Z hrušky dole, komentoval Matovič

31.03.2020 23:35 Bývalý predseda vlády a šéf opozičného Smeru Robert Fico prišiel o ochranku zabezpečovanú štátom úderom polnoci. Rozhodol o tom minister vnútra za OĽANO Roman Mikulec.

Posielanie zásielok do zahraničia nie je plynulé, má sa to zmeniť

31.03.2020 22:34 V dôsledku šírenia nového koronavírusu nemohla Slovenská pošta zabezpečiť plynulé odosielanie zásielok do väčšiny krajín EÚ. Dôvodom bolo obmedzenie letov a nedostatok prepravných kapacít. Od apríla sa to ale čiastočne zmení.