Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Meteorológovia zhodnotili rok 2018: Extrémne sucho, veľké straty poľnohospodárov

31.12.2018 23:07 BRATISLAVA - Rok 2018 bol mimoriadne suchý, čo sa premietlo aj do straty výnosov plodín. V niektorých okresoch prišli poľnohospodári až o tretinu z nich. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu za to môžu nadpriemerné teploty aj sporadický výskyt výdatných zrážok.

Mimoriadne rušný deň pre horských záchranárov: Zasahovali takmer úplne všade

31.12.2018 22:09 VYSOKÉ TATRY - V posledný deň v roku zasahovali horskí záchranári v takmer všetkých horských oblastiach na Slovensku. Ako Horská záchranná služba informovala na svojej internetovej stránke, najviac práce mali na lyžiarskych svahoch v Jasnej, kde ošetrili dohromady desať lyžiarov a snoubordistov.

Každá politická strana by mala ponúkať víziu, ako by mala krajina vyzerať, tvrdí Sulík

31.12.2018 21:05 BRATISLAVA - To, čo by mala každá politická strana ponúkať, je predstava o tom, ako bude krajina vyzerať, keď ju strana dostane na zodpovednosť. Uviedol to v rozhovore predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík s tým, že politické strany by sa nemali držať iba výsledkov predvolebných prieskumov.

Dráma na konci roka: FOTO Hrozivá nehoda, žena takmer uhorela v aute

31.12.2018 21:05 JELKA – Hasiči zasahovali pri nebezpečne vyzerajúcej autonehode. Osobné auto zišlo z cesty a narazilo do stromu. Vozidlo začalo po náraze horieť.

Rok 2018 na súdoch: Tresty pre sýkorovcov, odsúdení ministri i Bašternákova účinná ľútosť

31.12.2018 20:05 BRATISLAVA - V priebehu roka 2018 sa na slovenských súdoch právoplatne alebo neprávoplatne uzavrelo viacero sledovaných káuz. Príkladom je kauza "nástenkový tender".

FOTO Súťaž, ktorú si zamiluje každý: Ako ďaleko vystrelíte zátku zo šampanského?

31.12.2018 20:05 MICHALOVCE - Tradičná súťaž vo vystreľovaní zátok z fľaše šumivého vína sa konala v pondelok napoludnie na michalovskom Námestí osloboditeľov. Recesistické silvestrovské podujatie malo už svoj 19. ročník a zapojilo sa do neho 62 účastníkov.

VIDEÁ, ktoré spôsobili na Slovensku rozruch: V roku 2018 kamery zachytili tragédie aj bizarné príhod

31.12.2018 18:36 SLOVENSKO - Rok 2018 priniesol mnoho pozitívnych aj negatívnych príbehov. Onedlho však končí a je preto potrebné pripomenúť si, čo presne sa v ňom udialo. Zatiaľ čo o niektorých udalostiach možno len hovoriť, iné zachytilo pozorné oko kamery. Ako sa hovorí, lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

Lubyová o dokumente Učiace sa Slovensko: Bola výzva pretaviť ho do podoby národného programu

31.12.2018 18:36 BRATISLAVA - Pre ministerku školstva Martinu Lubyovú bola veľká výzva pretaviť dokument Učiace sa Slovensko do podoby národného programu, ktorý má konkrétne akčné plány a financovanie. Povedala to v rozhovore. Lubyová považuje za najväčší úspech tohto roka, že sa im podarilo schváliť Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania na úrovni vlády.

Veľký konflikt je bližšie k vyriešeniu: Riaditeľka VšZP víta zmenu postoja lekárov

31.12.2018 17:35 BRATISLAVA - Predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka Všeobecnej zdravotnej poisťovne Ľubica Hlinková víta zmenu doterajšieho postoja vedenia Zväzu ambulantných poskytovateľov , ktoré vyjadrilo pripravenosť podpísať od 1. januára 2019 zmluvy so VšZP. Toto rozhodnutie označila v pondelok za prínos pre každého pacienta ako najzraniteľnejšiu súčasť systému. Šéfka VšZP verí, že byť oporou pre pacientov je spoločným záujmom.

10 rokov eura na Slovensku: Prinieslo viaceré pozitíva, hodnotí naša Národná banka

31.12.2018 16:32 BRATISLAVA - Spoločná mena Európskej únie za desať rokov od jej zavedenia na Slovensku priniesla podľa Národnej banky Slovenska viaceré pozitívne dopady. Euro podporuje cenovú stabilitu na Slovensku, pričom prechod na túto menu 1. januára 2009 mal zanedbateľný vplyv na ceny. Ako NBS v pondelok informovala, za desať rokov od zavedenia eura bola priemerná ročná inflácia v SR iba 1,3 %.

Silvestrovská zábava na bode mrazu? Okoreňte si večer zábavnými hrami

31.12.2018 16:32 SLOVENSKO - Posledný deň v roku si treba užiť. Nie vždy sa však program vydarí tak, ako sme si predstavovali. Ak sa zábava uberá k bodu mrazu a vy máte pocit, že atmosféra bude čoskoro "chladnejšia" než počasie za oknom, nezúfajte. Vyskúšajte niektorú z jednoduchých hier, ktoré vás nebudú stáť ani cent, no môžu vyčarovať zábavu na nezaplatenie.

Pellegrini a Danko si zo seba vystrelili: VIDEO Premiérovi sa poplietol jazyk, Danko kopíruje

31.12.2018 15:33 BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini má za sebou turbulentný rok. Slovensko má za sebou naozaj ťažké mesiace. Oficiálne návštevy, videá na sociálnej sieti, odkazy ľuďom. Aj to sprevádzalo jeho prvý rok vo funkcii premiéra. No aj premiér je len človek a aj jemu sa občas popletie jazyk. Ani predseda parlamentu Andrej Danko to nemal ľahké. Často ho kritizujú za jeho brepty na oficiálnych tlačovkách a tento rok čelil aj kauze kvôli jeho rigoróznej práci. Napriek tomu to dokázal poňať humorne.

Gál má do nového roka smelé plány: Koalícia funguje pozvoľna, ministerstvo čaká veľká zmena

31.12.2018 14:05 BRATISLAVA - Plány rezortu spravodlivosti sú na budúci rok smelé, chceme napríklad riešiť rekodifikáciu Občianskeho zákonníka či zmenu trestného zákona. Uviedol to minister spravodlivosti Gábor Gál . Témou bude podľa neho tiež zmena súdnej mapy a sťahovanie ministerstva do nových priestorov.

Rezort diplomacie odmieta, že dal bezpečnostnú stratégiu vypracovať americkému inštitútu

31.12.2018 14:05 BRATISLAVA - Rezort diplomacie odmieta tvrdenie, že by návrh novej bezpečnostnej stratégie vypracovali zahraniční experti. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, ktoré nevidí dôvod, prečo by aktuálna verzia bezpečnostnej stratégie nemala byť predložená na rokovanie Národnej rady SR.

Kaliňák už nie je poslancom parlamentu: Dankovi dnes doručili jeho list, abdikáciu prijal

31.12.2018 14:05 BRATISLAVA - Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák odchádza dnešným dňom z Národnej rady SR. Predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi dnes doručili list Roberta Kaliňáka o abdikácii na post poslanca národnej rady. Kaliňák svoju žiadosť doručil už minulý týždeň v piatok. Dôvodom jeho rozhodnutia bola podľa jeho slov jeho rodina, voči ktorej má dlh.