Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Dráma vo Vysokých Tatrách: Mladíci zablúdili v horách, v noci skoro umrzli

30.09.2018 23:32 VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pomáhali v sobotu vo Vysokých Tatrách dvom horolezcom, ktorí uviazli pod Kežmarským štítom. Z Horskej záchrannej služby informovali, že žiadosť o pomoc prišla v skorých ranných hodinách od dvojice Slovákov vo veku 23 a 24 rokov.

MIMORIADNE Súd rozhodol o osude podozrivých z vraždy Kuciaka: Väzba a ďalšie obvinenie!

30.09.2018 21:32 BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes rozhodol o väzobnom stíhaní obvinených Tomáša Sz., Miroslava M., Zoltána A. a Aleny Zs. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a za ďalšie trestné činy. Rozhodnutie nie je právoplatné, traja obvinení podali proti tomu sťažnosť. Podľa Denníka N štvrtú zadržanú Alenu Zs. už obvinila NAKA pod dozorom prokurátora aj z objednávky vraždy. Nemusí byť však osobou, ktorá stála na vrchole reťazca. Mohla byť len sprostredkovateľkou. K obvineniu Aleny Zs. z objednávky vraždy sa však prokurátor nevyjadril.

Slovenka mala neuveriteľné šťastie: Vyhrala zelenú kartu do USA, ale niečo jej strašne chýba

30.09.2018 20:33 CHICAGO - Tridsaťročná Slovenka Silvia, žijúca v Chicagu, ktorá pred piatimi rokmi vyhrala v lotérii zelenú kartu do USA a získala trvalý pobyt verí, že sa raz vráti žiť domov na Slovensko. Ako hovorí, odišla, lebo doma nebolo veľa možností.

Jeseň ukáže mrazivú tvár: PREDPOVEĎ počasia Slovákov nepoteší, no je tu jedna dobrá správa!

30.09.2018 19:32 BRATISLAVA - Po tom, čo sa leto definitívne skončilo a nastúpila jeseň, museli Slováci zo šatníkov vybrať teplé bundy a topánky, ktoré využijú aj budúci týždeň. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu najvyššie denné teploty spočiatku vystúpia len na 19 stupňov Celzia a nočné môžu klesnúť až pod bod mrazu. Svetielko nádeje sa však objaví začiatkom víkendu, kedy k nám má začať prúdiť teplý vzduch.

PRÁVE TERAZ Súd rozhodol o osude podozrivých z vraždy Kuciaka: Väzba a ďalšie obvinenie!

30.09.2018 18:33 BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes rozhodol o väzobnom stíhaní obvinených Tomáša Sz., Miroslava M., Zoltána A. a Aleny Zs. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a za ďalšie trestné činy. Rozhodnutie nie je právoplatné, traja obvinení podali proti tomu sťažnosť. Podľa Denníka N štvrtú zadržanú Alenu Zs. už obvinila NAKA pod dozorom prokurátora aj z objednávky vraždy. Nemusí byť však osobou, ktorá stála na vrchole reťazca. Mohla byť len sprostredkovateľkou. K obvineniu Aleny Zs. z objednávky vraždy sa však prokurátor nevyjadril.

Odmeňovanie poslancov obecných zastupiteľstiev nie je správne: Most-Híd navrhuje úpravu

30.09.2018 17:33 BRATISLAVA - Odmeňovanie poslancov obecných zastupiteľstiev by sa mohlo upraviť. Jeho zmenu navrhujú poslanci Národnej rady SR z Mosta-Híd v novele zákona o obecnom zriadení, ktorú predložili na októbrovú schôdzu parlamentu.

Ohavná smrť pri D. Kubíne: VIDEO Poliaci sa pretekali na luxusných autách, zabili otca rodiny!

30.09.2018 17:33 BRATISLAVA - To, že auto je zbraň, by mali vedieť všetci vodiči, ktorí si niekedy sadnú za volant. Mnohým však stále nedochádza, že svojou nezodpovednou jazdou ohrozujú životy nielen seba, ale aj ostatných. Video, ktoré dnes zverejnila vo svojom profile na sociálnej sieti Polícia SR, je mementom pre všetkých, ktorí nevedia dať nohu z plynu a správajú sa ako králi ciest. V tomto prípade na to doplatil nevinný otec rodiny. Zbytočná smrť sa už nedá nijako odčiniť.

Rovnaký plat aj v budúcom roku: OĽaNO navrhuje zmraziť poslancom platy

30.09.2018 17:33 BRATISLAVA - Poslancom Národnej rady SR, ich asistentom, prezidentovi SR, členom vlády SR, predsedovi a podpredsedovi Najvyššieho kontrolného úradu by sa mali zmraziť platy. Aj v budúcom roku by tak mali dostávať rovnakú sumu ako tento rok. Navrhuje to hnutie OĽaNO v novele zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, ktorú predložili opoziční poslanci na októbrovú schôdzu.

PRÁVE TERAZ Súd rozhoduje o osude podozrivých z vraždy Kuciaka: Ďalšie obvinenie!

30.09.2018 16:34 BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu , pracovisko Banská Bystrica, začal v nedeľu krátko po 13.00 h rozhodovať o tom, či vezme do väzby Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A., obvinených z obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy a ďalších trestných činov v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa Denníka N štvrtú zadržanú Alenu Zs. už obvinila NAKA pod dozorom prokurátora aj z objednávky vraždy. Nemusí byť však osobou, ktorá stála na vrchole reťazca. Mohla byť len sprostredkovateľkou.

Nové pravidlá výberu šéfa Policajného zboru zvýšia kvalitu kandidáta, tvrdí Tomáš

30.09.2018 16:34 BRATISLAVA - Nové pravidlá výberu policajného prezidenta prispejú k vyššej kvalite kandidáta na túto funkciu. Vyhlásil to v diskusnej relácii TA3 V politike poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Erik Tomáš. Podľa podpredsedu SNS a poslanca Jaroslava Pašku novela zákona o Policajnom zbore vnáša istú nezávislosť do policajného zboru. Podpredseda Sme rodina Milan Krajniak nesúhlasí, očakáva zhoršenie stavu. Podpredseda SaS Ľubomír Galko má isté výhrady aj návrhy na zmenu, ale myslí si, že sa na novele budú vedieť v parlamente zhodnúť.

Školy nerobia výberové konania, ale nábory: Lubyová zvažuje zmenu systému financovania škôl

30.09.2018 15:33 BRATISLAVA - Ministerka školstva Martina Lubyová zvažuje zmenu systému financovania škôl. Hovorila o tom v diskusii RTVS O päť minút 12. Pripomenula, že v súčasnosti je financovanie viazané na počet žiakov, čo spôsobuje, že školy nerobia výberové konania, ale nábory. Vhodnejšie by sa jej zdalo viazať financovanie na počet tried.

Lipšic o vyšetrovaní: Bola objednávateľom vraždy táto osoba? Môžu to ukázať najbližšie hodiny

30.09.2018 15:33 BRATISLAVA - Najbližšie hodiny by mohli ukázať, či Alena Zs., obvinená v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, bola objednávateľkou dvojnásobnej úkladnej vraždy. V diskusii TV Markíza Na telo to pripustila bývalá prokurátorka Eva Mišíková.

PRÁVE TERAZ Súd rozhoduje o osude obvinených z vraždy Kuciaka: Skončia vo väzbe?

30.09.2018 14:32 BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu , pracovisko Banská Bystrica, začal v nedeľu krátko po 13.00 h rozhodovať o tom, či vezme do väzby Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A., obvinených z obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy a ďalších trestných činov v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Kollár diskutoval s Bugárom: Zhodli sa, že politici by nemali súdiť a hrať sa na prokurátorov

30.09.2018 14:32 BRATISLAVA - Politici by sa vo svojich vyjadreniach k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nemali hrať na prokurátorov a sudcov. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 sa na tom zhodli predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár a predseda opozičného hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Deň D v Banskej Bystrici: Na špecializovanom súde sa rozhodne o osude možných vrahov Jána Kuciaka

30.09.2018 13:32 BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu , pracovisko Banská Bystrica, začal v nedeľu krátko po 13.00 h rozhodovať o tom, či vezme do väzby Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A., obvinených z obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy a ďalších trestných činov v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.