Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Vláda schválila poskytovanie dočasného útočiska pre občanov Ukrajiny

28.02.2022 22:00 BRATISLAVA - Slovenská republika bude od 1. marca poskytovať dočasné útočisko štátnym občanom Ukrajiny a ich rodinným príslušníkom. Žiadatelia o dočasné útočisko, ale aj ľudia s tzv. tolerovaným pobytom, tzv. odídenci, môžu tiež požiadať o poskytnutie zdravotnej starostlivosti, a to v rovnakom rozsahu ako žiadatelia o azyl. Platí to aj v prípade, ak sa budú vedieť preukázať iba preukazom žiadateľa o dočasné útočisko, respektíve dokladom odídenca. V pondelok o tom rozhodla vláda. Poskytovanie dočasného útočiska má platiť do konca roka 2022.

Premiér apeluje na Slovákov: Nedovoľme, aby táto vojna vzbudila nenávisť voči občanom Ruska

28.02.2022 22:00 BRATISLAVA - Nedovoľme, aby táto vojna v nás vzbudila nenávisť voči občanom Ruska. Odsúďme vojnu a tých, ktorí ju páchajú. Apeluje premiér Eduard Heger na sociálnej sieti.

Fico adresoval výzvu najvyšším ústavným činiteľom: Je potrebné venovať sa záujmom Slovákov

28.02.2022 22:00 BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzýva prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, predsedu vlády Eduarda Hegera a predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára , aby sa venovali Slovensku a slovenským národným záujmom. Kritizuje, že sa správajú, ako keby bolo súčasťou vojenského konfliktu Slovensko. "Radikalizujú situáciu a zbytočne vyhrocujú napätie. V tomto by som sa správal odlišne," skonštatoval šéf opozičnej strany.

Kočnerova volavka Alena Zsuzsová je opäť pred súdom: FOTO Zmenená na nepoznanie! To musíte vidieť

28.02.2022 22:00 PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde sa začalo pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kučnírovej. Obžalovaný je Marian Kočner a Alena Zsuzsová. Tá opäť prekvapila svojou vizážou.

ZMOS zriadilo transparentný účet na pomoc Ukrajine: Ponúka ďalšie aktivity

28.02.2022 22:00 BRATISLAVA – Združenie miest a obcí Slovenska zriadilo transparentný účet na pomoc Ukrajine. Okrem toho spracovalo vzory konkrétnych uznesení zastupiteľstiev k adresnej pomoci a tiež apeluje na vysoké školy a univerzity. Informoval o tom hovorca združenia Michal Kaliňák.

Lekárne zaznamenali zvýšený dopyt po tabletách s jódom: Ministerstvo zdravotníctva varuje!

28.02.2022 22:00 BRATISLAVA - V lekárňach je zvýšený dopyt po tabletách s obsahom jódu. Potvrdila to najväčšia sieť lekární na Slovensku Dr.Max s tým, že eviduje aj nedostupnosť tabliet.

Manželia objavili strieborný poklad: Mince piatich panovníkov vystavujú v Liptovskom múzeu

28.02.2022 22:00 Novú expozíciu Poklady spod Likavy predstavili minulý týždeň na pôde Liptovského múzea v Ružomberku. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja Martiny Remencovej objavil 1868 drobných uhorských strieborných mincí – denárov a dva dukáty Ľudovíta II. pred tromi rokmi manželský pár neďaleko Hradu Likava.

VIDEO Na situáciu na Ukrajine reaguje aj Bratislava: Staré Mesto pristupuje k opatreniam voči ruskej ambasáde

28.02.2022 22:00 BRATISLAVA – Zrušenie parkovacích miest veľvyslanectvu Ruskej federácie v bratislavskom Starom Meste či možnosť premenovať Godrovu ulicu, aj to sú opatrenia, ku ktorým pristupuje mestská časť v súvislosti s aktuálnym dianím na Ukrajine. Samospráva zároveň končí s informovaním ambasády o verejných zhromaždeniach, ktoré by sa mali v budúcnosti pred veľvyslanectvom konať. Ruská ambasáda mala takúto výhodu ako jediná.

Gröhling o aktuálnej situácii: Sme pripravení pomôcť každému žiakovi, ktorý príde z Ukrajiny

28.02.2022 22:00 BRATISLAVA - V súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine ministerstvo školstva realizuje sériu prípravných opatrení. Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling uviedol, že sú pripravení pomôcť každému žiakovi, ktorý príde z Ukrajiny do našich škôl. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

ŠIKANA v Miloslavove: Čo bude s neplnoletou Elou ? Nevylučuje sa ani sprísnenie kvalifikácie

28.02.2022 22:00 MILOSLAVOV - Prípad v Miloslavove, kedy mali násťročné deti opiť, zbiť a točiť len 11-ročnú Andreu, bol ostro sledovaný. Stalo sa tak začiatkom januára. Dnes už padlo prvé obvinenie.

Vražda Kuciaka: Kočner hovorí o dôkazoch v jeho nevinu! Podľa neho sú nespochybniteľné

28.02.2022 22:00 PEZINOK - Pred Špecializovaný trestný súd v Pezinku sa opäť postaví Marian Kočner, Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó. Senát pod vedením Ruženy Sabovej bude znova prejednávať obžalobu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pojednávanie sledujeme ONLINE.

Milanová ponúkla Ukrajine bezpečné uloženie kultúrnych predmetov: Lesy SR ponúkajú ubytovanie

28.02.2022 12:16 BRATISLAVA - V súvislosti s migračnou krízou vyvolanou vojnovým konfliktom na ukrajinskom území sa rozhodol pomôcť aj štátny podnik Lesy SR. Pracovníci poskytujú stravu a občerstvenie priamo na hranici v obci Ubľa, rovnako ponúkajú bezodplatne k dispozícii aj ubytovanie. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie Lesov SR Marína Debnárová.

Skúška sirén v marci na Slovensku nebude: Dôvodom je situácia na Ukrajine

28.02.2022 12:16 BRATISLAVA - Pravidelná hlasitá skúška sirén, ktorá sa podľa zákona o civilnej obrane vykonáva každý druhý piatok v mesiaci, v marci nebude. Dôvodom je situácia na Ukrajine. Potvrdil to tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

Stručná história peňazí: Kedysi to boli soľ či dobytok, čoskoro budeme platiť už len digitálne

28.02.2022 12:16 BRATISLAVA - Keď sa ľudia v dobách dávno minulých usadili a začali obrábať svoje políčka, nadbytok dopestovaných plodín spôsobil, že mali k dispozícií tovar, ktorý mohli ďalej vymieňať. Najskôr za iný tovar, neskôr za mince, bankovky a dnes napríklad už aj za kryptomeny. Ako sa v čase vyvíjali peniaze a ich forma?

KORONAVÍRUS Na Slovensku odhalili viac ako 4-tisíc pozitívnych: Pribudlo 32 obetí

28.02.2022 12:16 BRATISLAVA - Prostredníctvom 8825 vykonaných PCR testov na Slovensku odhalili 4728 pozitívnych prípadov nákazy. Pribudlo 32 obetí. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií a Ministerstvo zdravotníctva.