Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
Prehovorila manželka atentátnika: Čo jej Juraj Cintula napísal v liste? Má zdravotné problémy

01.06.2024 18:00 TRENČÍN - Atentátnik, ktorý pred viac ako dvomi týždňami postrelil premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica, skončil na psychiatrickom oddelení vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Svojej manželke napísal list, v ktorom uviedol že sa tam má vraj dobre, sú k nemu dobrí a má určitý priestor, ale necíti sa najlepšie. Čítané: (8)

Prípravu reorganizácie Policajného zboru má riadiť nový viceprezident

01.06.2024 18:00 BRATISLAVA - Od mája sa začína úvodná fáza pokračujúcich reformných procesov v polícii. V rámci nej vznikne nová pozícia viceprezidenta Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť. Podľa polície vychádza z potreby kvalifikovaného riadenia prípravy reorganizácie. Do funkcie bol dňom 1. mája vymenovaný Rastislav Polakovič. Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Čítané: (3)

Štvrtkové rokovanie vlády prináša viacero noviniek v oblasti ekonomiky: TOTO vládny kabinet schválil

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Obmedzenie celkovej výšky nesplatených záruk a účasti na pôžičkách Medzinárodnej banky pre obnovu a rozvoj by sa malo odstrániť. Vyplýva to z návrhu na schválenie zmeny Dohody o založení IBRD, ktorý vo štvrtok schválila vláda. Čítané: (1)

Otec chlapca s kuklou na hlave poslal Pellegrinimu list: TOTO napísal novozvolenému prezidentovi

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Vo štvrtok 30.5. sa pred domom Petra Pellegriniho udial šokujúci incident. Kamery tam v popoludňajších hodinách zachytili prechádzajúce auto, pričom na zadnom sedadle sedelo dieťa s kuklou na hlave a atrapou pištole v rukách. Auto šoferoval jeho otec, ktorý sa teraz rozhodol napísať novozvolenému prezidentovi ospravedlňujúci list. Čítané: (1)

Horskí záchranári pomáhali vyčerpanému cyklistovi pri Oščadnici

02.06.2024 12:31 OŠČADNICA - Horskí záchranári v stredu pomáhali vyčerpanému 54-ročnému cyklistovi na športovej cyklotrase neďaleko turistického strediska Oščadnica-Dedovka. Informovala o tom Horská záchranná služba na sociálnej sieti. Čítané: (1)

Letné brigády už nie sú to, čo bývali: Nižší počet pracovných ponúk a stúpajúce podvody

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Letné brigády sú dobrou zárobkovou činnosťou pre študentov, tento rok ich však bude menej. Ponuky práce by si mali študenti dôsledne prečítať, mnohé z nich môžu byť totiž podvodné. Upozornila na to odborníčka z personálnej agentúry Grafton Jitka Kouba. Čítané: (1)

Pozor na TOTO: Ak klient neprizná fajčenie, poisťovňa môže odmietnuť aj poistné plnenie

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Poisťovne pri vstupe do životného poistenia fajčenie zohľadňujú pri riziku smrti a v pripoistení závažných ochorení. Ak sa ukáže, že klient nepriznal fajčenie v zdravotnom dotazníku, poisťovňa môže odstúpiť od dohodnutej zmluvy alebo odmietnuť poistné plnenie. Informovala o tom hovorkyňa poisťovne Uniqa Beáta Lipšicová. Čítané: (1)

Nastalo obdobie búrok a lejakov! Preveria však aj poistky Slovákov: Viete, čo robiť?

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Silné búrky a intenzívne lejaky sú typickými prejavmi letného počasia. Každoročne vedú k povodniam a záplavám v rôznych regiónoch Slovenska, spôsobujú vysoké škody a preveria pritom okrem iného aj poistky ľudí, pripomenul riaditeľ pre neživotné poistenie FinGO.sk Jaroslav Krajňák. Čítané: (1)

POZOR! Slovensko zasiahnu silné búrky: Počasie bude ako na hojdačke, výnimkou budú iba tieto kraje

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA – Slnečné a bezzrážkové počasie na teraz končí. Od dnešného dňa by podľa meteorológov mala nastať výrazná zmena a nestabilita v počasí. V tomto prípade ale nepôjde o výraznú zmenu v teplotách ale o výskyt početných prehánok a búrok. Čítané: (1)

Volebná kampaň ide do finále: Ministerstvo upozorňuje na moratórium! Aha, čo sa do neho nepočíta

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Volebnú kampaň musia politické subjekty, ktoré kandidujú v eurovoľbách, ukončiť najneskôr 5. júna o polnoci. Od 6. júna bude plynúť 48-hodinové moratórium. Ministerstvo vnútra SR o tom informuje na svojom webe. Počas moratória je podľa zákona zakázané zverejňovať výsledky prieskumov verejnej mienky a volebných ankiet. Moratórium trvá až do skončenia hlasovania v deň volieb. Čítané: (1)

Tragické ráno na východe Slovenska: Vlak usmrtil človeka, doprava musela byť prerušená

02.06.2024 12:31 MARGECANY - Obrovská tragédia sa stala v nedeľu skoro ráno na železničnej trati v úseku Margecany - Krompachy. Krátko po štvrtej hodine tam osobný vlak zrazil človeka, ktorý nemal šancu brutálnu zrážku prežiť. Čítané: (1)

Vlani chodilo denne do práce vyše 4-tisíc väzňov: Koľko si vedia zarobiť?

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Z celkového priemerného počtu 10.018 väznených odsúdených a obvinených osôb spĺňalo vlani podmienky na zaradenie do práce 6246 osôb. Z nich priemerne 4089 odsúdených a 23 obvinených chodilo denne do práce. Vyplýva to z ročenky Zboru väzenskej a justičnej stráže za rok 2023. Čítané: (1)

Ministerstvo vnútra plánuje nové pracovisko na výrobu dokladov: Kapacity sa majú zvýšiť

02.06.2024 12:31 BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR plánuje vybudovať nové Národné personalizačné centrum na výrobu dokladov. Súčasné pracovisko sa stane záložným. Zvýši sa aj výrobná kapacita, doklady by sa tak mali plynule dodávať aj v čase sezónneho zvýšenia záujmu. Zámerom je tiež zvýšiť bezpečnosť v prípade nepredvídateľných udalostí, ako sú výpadky energií, živelné pohromy alebo teroristické či kybernetické útoky. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytol hovorca MV SR Matej Neumann. Čítané: (1)

AKTUÁLNE Tragédia na internáte! Zomrel tam 17-ročný chlapec

02.06.2024 12:31 PIEŠŤANY - Na internáte, ktorý patrí jednej zo stredných škôl v Piešťanoch, došlo k tragédii. V noci na štvrtok tam zomrel 17-ročný chlapec. Na mieste zasahovala polícia a privolaná bola aj ambulancia RLP. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Čítané: (1)

Medvedica napadla Miroslava počas hubárčenia! Skončil v rukách záchranárov

02.06.2024 12:31 BANSKÁ BYSTRICA - Opäť došlo stretu medveďa s človekom. Tentoraz sa to odohralo v stredu pri obci Selce v okrese Banská Bystrica. Na medvedicu s mláďatami natrafil Miroslav počas hubárčenia nad skokanskými mostíkmi a šelma muža napadla. Skončil v rukách záchranárov so zraneniami na hlave aj ruke. Lokalitu monitoruje polícia. Čítané: (1)