Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard
Obrovská tragédia! Elektrikára zabil elektrický prúd: Zostal visieť na stĺpe

04.05.2024 15:45 RUDNO NAD HRONOM - V Rudne nad Hronom v okrese Žarnovica hasiči v sobotu predpoludním pomáhali pri záchrane elektrikára, ktorý zostal zasiahnutý elektrickým prúdom visieť na stĺpe. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Zásah prúdom neprežil. Čítané: (18)

Prechádzku v TEJTO oblasti si radšej rozmyslite: Videli tam medveďa! Polícia vyzýva k opatrnosti

05.05.2024 20:15 MALINOVÁ - Pohyb medveďa hnedého zaznamenali v nedeľu popoludní na začiatku obce Malinová, časť Pri háji, v okrese Prievidza. Zaobišlo sa to bez napadnutia. Na sociálnej sieti o tom informovali z trenčianskej krajskej polície. Čítané: (9)

Ďalšia páka na podnikateľov! Nový zákon spôsobí mnohým VÁŽNE problémy

05.05.2024 20:15 BRATISLAVA - Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš. Čítané: (7)

Dusno v koalícii kvôli postu šéfa parlamentu: Drucker v tom má jasno! PS načrtlo, či podporí Rašiho

21.04.2024 19:00 BRATISLAVA - V otázke nominácie na nového predsedu Národnej rady SR platí podľa šéfa rezortu školstva Tomáša Druckera koaličná zmluva. Špekulovať o prípadných konfliktoch v koalícii mu príde zbytočné. Poslankyňa NR SR Lucia Plaváková si myslí, že rozbroje v koalícii je vidieť nielen v tejto otázke. Pripustila možnosť, že Progresívne Slovensko by do funkcie šéfa parlamentu nepodporilo aktuálneho kandidáta Hlasu, ministra investícií Richarda Rašiho. Uviedli to v nedeľu v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Čítané: (7)

Štát predáva rodinné domy aj s pozemkami: Získať ich môžete za extrémne nízke ceny!

06.05.2024 06:15 BANSKÁ BYSTRICA - Ak ste vždy túžili po vlastnom rodinnom dome s pozemkom, teraz na to môže byť ideálna príležitosť. Finančná správa totiž dáva do dražby dva domy v banskobystrickom kraji, pričom v prípade domu v obci Tomášovce začne dražba na sume 27 810 eur a dom v obci Ratková si záujemca môže kúpiť za minimálne 14 700 eur. Čítané: (6)

Vodiči, obrňte sa trpezlivosťou! Na časti D2 smerom do Bratislavy bude prejazdný len jeden pruh

05.05.2024 20:15 KÚTY - Na diaľnici D2 za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa na približne dvojkilometrovom úseku realizovaná oprava pravého jazdného pruhu a krajnice. Prejazdný bude len jeden pruh. Bratislavská krajská polícia na to upozorňuje na sociálnej sieti. Čítané: (6)

Cirkus na spomienkovom podujatí! VIDEO Pod mohylou sa strhla bitka o transparent

05.05.2024 20:15 BRATISLAVA - Počas spomienkového podujatia pri príležitostí 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika na Mohyle M. R. Štefánika nad obcou Brezová pod Bradlom v okrese Myjava došlo k incidentu. Medzi návštevníkmi sa strhla bitka o transparent. Čítané: (6)

NASA oslavuje úžasnými fotkami: Toto sú najkrajšie pohľady na Zem z vesmíru

04.05.2024 15:45 Od spustenia NASA Earth Observatory ubehlo 29. apríla 1999 presne 25 rokov. Za tú dobu sa na stránke objavilo viac ako 18 000 príbehov. Toto je 25 najúžasnejších. Čítané: (6)

Pretekár Zdeno na Spartan Race náhle upadol do bezvedomia: Svoj boj o život napokon prehral

29.04.2024 06:00 ZÁHORIE – V sobotu 27. apríla sa na Záhorí so zapojením Ministerstva obrany SR konal jediný Spartan Honor race v celej Európe. Žiaľ, jeden z pretekárov náhle odpadol a zostal ležať v bezvedomí. Do Vojenského obvodu Záhorie bola preto v popoludňajších hodinách vyslaná posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy. Čítané: (6)

MIMORIADNE Fico otvorene: Pellegrini by už nemal byť poslancom ani predsedom NR SR!

08.05.2024 18:01 BRATISLAVA - Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini by už od včera nemal byť poslancom ani predsedom Národnej rady SR. Uviedol to premiér Robert Fico v pondelok pred novinármi. Podľa neho by mal byť Pellegrini o všetkom informovaný a sám sa touto otázkou zatiaľ nezaoberal. Čítané: (5)

Ministri pod Poľanou hovorili o návrhu zákona na odstraňovanie drevín

07.05.2024 01:46 DETVA - Slovensko má tretie najlepšie podmienky na pestovanie poľnohospodárskych plodín v rámci celej Európskej únie . Po stretnutí s lokálnymi poľnohospodármi v Detve to povedal minister životného prostredia Tomáš Taraba . Napriek tomu však podľa neho patríme medzi štáty EÚ, ktoré sú najmenej potravinovo sebestačné. Čítané: (5)

V tejto obci behal po ulici medveď! Zásahový tím preto varuje obyvateľov

06.05.2024 15:45 OČOVÁ - Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR zaznamenal v pondelok ráno pohyb medveďa v Očovej vo Zvolenskom okrese. Uviedla to hovorkyňa ŠOP SR Kristína Bocková s tým, že podľa videa to bola približne trojročná šelma. Čítané: (5)

Pacienti a zamestnanci UNB, NÚSCH a NOÚ môžu voliť priamo v nemocnici

05.05.2024 10:45 BRATISLAVA - Zamestnanci aj pacienti Univerzitnej nemocnice Bratislava , Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb a Národného onkologického ústavu budú môcť aj v druhom kole prezidentských volieb odovzdať hlas priamo v nemocnici. Potvrdili to hovorkyne zariadení. Podmienkou je mať trvalý pobyt v okrsku, v ktorom sa nachádza nemocnica, alebo hlasovací preukaz. Čítané: (5)

V súvislosti s reedukačnými centrami sa začalo viacero trestných stíhaní

04.05.2024 05:45 BRATISLAVA - V súvislosti s reedukačnými centrami boli začaté trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby. V jednom prípade je vznesené obvinenie konkrétnej osobe pre zločin sexuálneho zneužívania. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová. Čítané: (5)

KVÍZ Od smrti Milana Rastislava Štefánika ubehlo 105 rokov: Otestujte sa, ako dobre ho poznáte

04.05.2024 05:45 BRATISLAVA - Slovenský štátnik, diplomat, politik, organizátor, vojenský letec, brigádny generál ozbrojených síl Francúzska, astronóm, fotograf, vedec a vynálezca. To všetko bol Milan Rastislav Štefánik. Pri príležitosti 105. výročia jeho tragickej smrti sme si pripravili kvíz, ktorý preverí vaše základné znalosti o jednom z najväčších mužov v našich dejinách. Mali by ste ho dať na 100 percent. Čítané: (5)