Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
Konečne dobré správy: Premiér je mimo ohrozenia života! Jeho stav je naďalej vážny

19.05.2024 11:30 BANSKÁ BYSTRICA - Premiér Robert Fico je mimo ohrozenia života. Jeho stav je naďalej vážny. V nedeľu o tom informoval vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák .

Pellegrini to povedal jasne: Na okrúhly stôl predsedov strán ešte nedozrel čas! Ostrá kritika politikov

19.05.2024 11:30 BRATISLAVA - Už sú to štyri dni, čo bol spáchaný atentát na premiéra Roberta Fica, ktorý sa z neho aktuálne spamätáva v banskobystrickej nemocnici. Atentátnik Juraj Cintula mu spôsobil viaceré zranenia, pre ktoré premiér podstúpil dve operácie a je naďalej vo vážnom stave. Odchádzajúca prezidentka Zuzana Čaputová a zvolený prezident Peter Pellegrini chceli upokojiť vášne, ktoré vznikli po atentáte a lídrov politických strán zavolali za okrúhly stôl. Teraz však priznal, že na jeho uskutočnenenie ešte zrejme nedozrel čas.

Pre nehodu troch áut je uzavretá cesta I/18 medzi obcami Soľ a Hlinné

19.05.2024 11:30 SOĽ - Pre dopravnú nehodu troch áut je v oboch smeroch uzavretá cesta I/18 medzi obcami Soľ a Hlinné v okrese Vranov nad Topľou. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru informovali, že nehoda sa stala krátko po 10.30 h. Minimálne jedna osoba je v opatere zdravotníckych záchranárov.

Voliť sa dá len s platným OP, prípadne dokladom o jeho vybavovaní

19.05.2024 11:30 BRATISLAVA - Pred júnovými eurovoľbami si treba skontrolovať platnosť občianskeho preukazu . S neplatným občianskym preukazom sa voliť nedá. Pokiaľ si volič práve vybavuje nový občiansky preukaz, môže sa preukázať potvrdením o jeho vybavovaní.

Volič môže pre závažné dôvody hlasovať v eurovoľbách do prenosnej volebnej schránky

19.05.2024 11:30 BRATISLAVA - Volič, ktorý nemôže zo závažných dôvodov, najmä zdravotných, prísť v deň eurovolieb do volebnej miestnosti, môže hlasovať prostredníctvom prenosnej schránky. Požiadať o ňu treba obec a v deň konania volieb okrskovú volebnú komisiu.

Šokujúce slová českého lekára: Stav Fica je naozaj vážny! TOTO neveští nič dobré

19.05.2024 11:30 BANSKÁ BYSTRICA – Stav premiéra Roberta Fica je naďalej vážny, no verejnosť má posledné informácie staré viac, ako 24 hodín. Podľa ministra obrany podstúpil predseda vlády ďalší chirurgický zákrok. Bližšie informácie po atentáte priniesli lekári, ktorí postrelené premiéra operovali. Český lekár hovorí o skutočne vážnom stave!

Lykožrútová kauza sa zamotáva: Takáč s Huliakom podávajú trestné oznámenie, odborník hovorí o klamstve

19.05.2024 11:30 BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč podáva spolu s koaličným poslancom Rudolfom Huliakom trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre neriešenie lykožrútovej kalamity. Napadnuté sú podľa nich tisícky hektárov. Podľa ministra prišla kalamita pravdepodobne z oblasti Hluchej doliny, ktorá bola bezzásahová. S tým ale nesúhlasí lesný inžinier Eduard Apfel ani Správa Chránenej krajinnej oblasti Poľana.

Týmto jednoduchým trikom sa zbavíte otravného hmyzu: Stačí vám na to pár vecí, čo máte v domácnosti!

19.05.2024 11:30 BRATISLAVA – Blížiace sa letné mesiace prinášajú jednu z nevýhod a tou je otravný hmyz. Predtým ako však siahnete po chemických insekticídoch, vyskúšajte tento jednoduchý a ekologický trojzložkový sprej, ktorý odstráni osy z vášho domova.

Šialenstvo kvôli zubnému benefitu! Citové vydieranie či podvody: Ľudia skúšajú všetko

19.05.2024 11:30 BRATISLAVA - Oznámenie Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky o zrušení zubného benefitu spôsobilo na Slovensku hotové šialenstvo. Dentálna hygienička nám porozprávala ako ju začali zákazníci citovo vydierať. Niektorí sa neboja snažiť o podvod. Denne má aj viac ako 50 hovorov.

Priechod pre chodcov v Liptovskom Hrádku po poslednej tragickej zrážke zrušili

19.05.2024 11:30 LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Priechod pre chodcov na Ulici SNP v Liptovskom Hrádku po ostatnej tragickej dopravnej nehode zrušili. Rozhodol o tom policajný dopravný inšpektorát v Liptovskom Mikuláši. Z mesta Liptovský Hrádok o tom informovali na svojom webe.

Slovensku uchádza vlak: Toto treba podľa odborníkov robiť, aby sme neuviazli na chvoste Európskej únie!

19.05.2024 11:30 Veľké porovnanie prosperity európskych krajín ukázalo, kde má Slovensko rezervy. Jedno výstižné slovo pre náš súčasný stav je stagnácia. Po rýchlom

Turbulencie na politickej scéne: KDH pomáha Ficovej vláde pri dôležitých zákonoch! Zvyšok opozície bije na poplach

19.05.2024 11:30 BRATISLAVA – Zatiaľ, čo vo vnútri koalície panuje napätie pre post šéfa parlamentu, prichádza vláde na pomoc nečakaný spojenec. KDH sa najskôr dohodlo s ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom na podpore zákona upravujúcom odstrel medveďov, teraz zahlasovalo za zákon z dielne ministra práce Erika Tomáša týkajúci sa 13. dôchodkov. Do toho všetkého dal premiér Robert Fico kresťanským demokratom veľmi zaujímavý návrh priamo na parlamentnom výbore.

Pre cyklistické preteky uzavrú v nedeľu cestu v Rajeckých Tepliciach

19.05.2024 02:00 RAJECKÉ TEPLICE - Polícia upozorňuje motoristov na nedeľnú úplnú uzáveru cesty III/2106 v meste Rajecké Teplice. Dôvodom sú cestné okruhové cyklistické preteky. Informovala o tom žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

Od vraždy Tomáša uplynulo už päť rokov: Odsúdená Judita prešla detektorom lží, vo väznici je raritou

19.05.2024 02:00 BRATISLAVA - Prípad, ktorý otriasol Slovenskom. Od chladnokrvnej vraždy 16-ročného Tomáša zo Žiliny ubehlo vo štvrtok 16. mája presne päť rokov. Viac ako dvanásťročný trest si za vraždu svojho kamaráta odpykáva dnes už 21-ročná Judita Konečná. Tá len nedávno neuspela s dovolaním na Najvyššom súde SR, kde sa prvýkrát spomenulo, že gymnazistka absolvovala detektor lži, ktorý vyšiel v jej prospech.

Po páde vo Vysokých Tatrách potrebovala pomoc maďarská turistka

19.05.2024 02:00 VYSOKÉ TATRY - Po páde na snehovom poli vo Vysokých Tatrách potrebovala pomoc maďarská turistka. Horská záchranná služba informovala, že 24-ročná žena sa pošmykla pri prechode Tatranskej magistrály približne v polovici trasy medzi Sedlom pod Ostrvou a Batizovským plesom v sobotu popoludní.

Následujúci mesiac