Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
Bieloruskí hackeri útočili na závod na výrobu hnojív, aby vyvinuli tlak na vládu

20.04.2024 04:31 MINSK - Skupina bieloruských hackerov-aktivistov tvrdí, že prenikla do počítačov v najväčšom bieloruskom závode na výrobu hnojív. Kyberútokom chce vyvinúť tlak na vládu a prinúť ju prepustiť politických väzňov, uvádzajú podľa piatkovej správy agentúry AP. Čítané: (15)

Veľký problém s migrantmi: Demonštranti v Tunisku žiadajú vysťahovanie ich tábora v meste al-Amra

04.05.2024 21:45 AL-AMRA - Stovky Tunisanov sa v sobotu zhromaždili v meste al-Amra na protest proti provizórnemu táboru pre migrantov najmä z krajín subsaharskej Afriky. Informuje agentúra AFP. Čítané: (7)

Orangutan si ošetroval ranu liečivou bylinou: Vedci to videli prvýkrát!

04.05.2024 01:45 JAKARTA – Vedci u orangutana v divočine pozorovali použitie bylín na liečbu rany na tvári. Ide o prvý pozorovaný a zaznamenaný prípad takéhoto správania, uvádza štúdia zverejnená tento týždeň v odbornom žurnále Nature Scientific Reports. Informuje o tom agentúra AFP. Čítané: (7)

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestoval na štátnu návštevu Francúzska

06.05.2024 02:30 PARÍŽ - Čínsky prezident Si Ťin-pching v nedeľu pricestoval na štátnu návštevu Francúzska, počas ktorej sa stretne so svojím náprotivkom Emmanuelom Macronom. Témou ich rokovaní bude široká škála otázok; od obchodných záležitostí po Ukrajinu, informujeme podľa tlačovej agentúry AFP. Čítané: (6)

Bielorusko zakázalo činnosť nemeckého telerozhlasu Deutsche Welle

30.04.2024 07:30 MINSK - Bieloruské ministerstvo vnútra v pondelok označilo bieloruskú redakciu nemeckého verejnoprávneho telerozhlasu Deutsche Welle za extrémistickú organizáciu a zakázalo jej vykonávať akúkoľvek činnosť. Jej pracovníkom tak môže hroziť až sedem rokov vo väzení. Čítané: (6)

Alarmujúca správa vedcov: Veľké mestá svetovej veľmoci sa rýchlo prepadávajú! Toto je DÔVOD

30.04.2024 07:30 PEKING - Takmer polovica veľkých čínskych miest sa prepadá kvôli čerpaniu vody a zvyšujúcej sa hmotnosti rýchlo sa rozrastajúcich mestských oblastí. Niektoré mestá sa prepadajú veľmi rýchlo – každé šieste temporýchlejšie ako jeden centimeter za rok, uviedli vedci, ktorých citoval spravodajský server BBC News. Čítané: (6)

Steinmeier je v Nemecku vystavený kritike za kebabovú diplomaciu v Turecku

25.04.2024 10:46 ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v stredu počas prijatia nemeckého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera preukázal zmysel pre humor, keď nechal v prezidentskom paláci v Ankare podávať aj kebab. Steinmeier totiž do delegácie, ktorá ho sprevádzala na návšteve v Turecku, prizval aj majiteľa tureckej reštaurácie v Berlíne špecializujúcej sa na kebab. Čítané: (6)

Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

20.04.2024 15:17 LONDÝN - Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. Informuje o tom správ z agentúry DPA. Čítané: (6)

Varovanie vedcov: Ďalšiu pandémiu môže spôsobiť smrteľná huba, následky budú katastrofálne!

06.05.2024 02:30 WASHINGTON – Podľa expertov z USA môžu spôsobiť ďalšiu pandémiu smrteľné plesňové infekcie. Práve tie by mohli vyvolať zdravotné komplikácie u ľudí, vrátane opuchu mozgu a vriedky plné hnisu. Znepokojenie prišlo najmä po prípade dvoch ľudí, ktorý v USA tragicky zomreli na plesňové ochorenie blastomykóza. Čítané: (5)

Hraničný priechod s Pásmom Gazy sa stal terčom ostreľovania: Uzavreli ho pre vozidlá s pomocou

05.05.2024 16:45 JERUZALEM – Izraelská armáda v nedeľu oznámila, že dôležitý hraničný priechod s Pásmom Gazy, využívaný na dodávky humanitárnej pomoci, sa stal terčom ostreľovania, čo si vynútilo jeho uzavretie. K útoku sa prihlásilo hnutie Hamas. Miestne médiá informovali o izraelských obetiach, píšeme na základe správ agentúr AP, AFP a Reuters. Čítané: (5)

OHAVNÝ ČIN: Kandidátku na Miss zastrelili v reštaurácii počas bieleho dňa! VIDEO brutálnej vraždy

02.05.2024 00:30 QUEVEDO – Kráska z Ekvádoru mala celý život pred sebou. Osud to však zariadil inak. Keď sa išla koncom minulého týždňa najesť do jednej z reštaurácii, netušila, že už odtiaľ nikdy nevyjde. Priamo medzi stolmi a mnohými civilistami ju brutálne zavraždili. Čítané: (5)

Úrady v Turecku na 1. mája neumožnia zhromaždenia na námestí Taksim v Istanbule

30.04.2024 17:45 ISTANBUL - Turecká polícia v utorok uzavrela námestie Taksim v centre Istanbulu, aby takto zabránila akémukoľvek zhromaždeniu, ktoré sa tam 1. mája zvykli konať. Čítané: (5)

Prokuratúra v Madride odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky

25.04.2024 20:46 MADRID - Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to vo štvrtok televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu. Informovala tlačová agentúra DPA. Čítané: (5)

Spojené arabské emiráty poskytnú 544 miliónov dolárov na opravu domov poškodených záplavami

25.04.2024 00:30 DUBAJ - Spojené arabské emiráty v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP. Čítané: (5)

Z Iraku odpálili najmenej päť rakiet na americkú základňu v Sýrii

22.04.2024 09:32 BAGDAD - Z irackého mesta Zumár bolo v nedeľu večer na americkú základňu v severovýchodnej Sýrii odpálených najmenej päť rakiet, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na dva nemenované iracké bezpečnostné zdroje. Podľa nemenovaného amerického predstaviteľa nespôsobil úder medzi americkými vojakmi žiadne obete. Agentúra Reuters poukazuje, že ide o prvý útok proti americkým silám v oblasti od februára, keď Iránom podporované skupiny útoky proti americkým vojakom zastavili. Incident sa tiež odohral deň po návrate irackého premiéra Muhammada Sudáního zo Spojených štátov, kde sa stretol s americkým prezidentom Joom Bidenom. Čítané: (5)