Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
Austrália vyzýva svojich občanov, aby opustili Izrael a palestínske územia

19.05.2024 09:45 SYDNEY - Austrália v piatok svojim občanom odporučila, aby opustili Izrael pre vysokú hrozbu vojenskej odvety voči iránskemu útoku a teroristických útokov. Rovnaké varovanie vydala aj pre palestínske územia, informuje agentúra AFP

USA dostali vopred oznámenie o izraelskom útoku na Irán, tvrdia americké média

19.05.2024 09:45 WASHINGTON - Spojené štáty dostali vopred oznámenie o izraelskom útoku na Irán. Operáciu však neschválili, ani sa na nej nepodieľali, citovali v piatok miestne médiá amerických predstaviteľov. Informuje agentúra AFP.

Ďalšia blamáž prezidenta USA Bidena: Verejnosť vydesil príbehom o kanibaloch

19.05.2024 09:45 WASHINGTON - Joe Biden sa opäť strápnil na predvolebnom vystúpení v Pensylvánii. Americký prezident zdieľal pochybnú rodinnú anekdotu a tvrdil, že jeho strýka zjedli kanibali. Biden zožal na internete veľa posmeškov za svoje mätúce vyhlásenia.

Prudké boje v Rafahu: Z domovov utieklo už 800-tisíc ľudí

19.05.2024 09:45 RAFAH - Prudké boje v palestínskom meste Rafah na juhu Pásma Gazy z domovov vyhnali už 800.000 ľudí, informoval v sobotu Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe počas pokračujúcej ofenzívy izraelskej armády . Informuje o tom agentúra AFP a portál SkyNews.

Počet obetí silných dažďov a záplav v Afganistane stúpol na najmenej 68

19.05.2024 09:45 KÁBUL - Najmenej 68 ľudí zahynulo v dôsledku prudkého dažďa a následných záplav v provincii Ghór v strednej časti Afganistanu, uviedli v sobotu tamojší predstavitelia, s tým, že počet obetí vychádza z predbežných správ. Informujú o tom agentúry AFP a AP.

V Tunisku našli pri pobreží telá štyroch migrantov: Zachránili desiatky ľudí

19.05.2024 09:45 TUNIS - Tunisko v sobotu našlo pri svojom pobreží telá štyroch migrantov, informovala Tuniská národná garda v súvislosti s nárastom počtu lodí s migrantmi, ktoré v posledných týždňoch smerujú z Tuniska do Talianska. Informuje o tom agentúra Reuters.

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 09:45 KÁTHMANDU - Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete, informovali v sobotu organizátori akcie. Informuje o tom agentúra AFP.

Potápači našli telá dvoch mŕtvych mužov v lietadle na dne jazera na Aljaške

19.05.2024 09:45 ANCHORAGE - Aljašskí štátni policajti v sobotu informovali, že z lietadla, ktoré sa našlo na dne jazera, boli vytiahnuté telá dvoch mužov. Informuje o tom agentúra AP.

MIMORIADNY ONLINE Ukrajina hlási dronové útoky z väčšiny územia: Kamionisti nakrátko zablokovali diaľnicu Kyjev-Odesa

19.05.2024 09:45 KYJEV - Rusko v noci na nedeľu opäť vystavilo Ukrajinu masívnym dronovým útokom. Informuje o tom agentúra DPA. Situáciu na Ukrajine sledujeme online.

Saudskoarabský korunný princ sa stretol s Bidenovým poradcom: Diskutovali aj o vojne v Izraeli

19.05.2024 09:45 RIJÁD - Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán a poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan diskutovali o bilaterálnej dohode a vojne medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy, uviedli v nedeľu saudskoarabské médiá. Informuje o tom agentúra Reuters.

Saudská Arábia je na nohách: Kráľa Salmána hospitalizovali s vysokou horúčkou a bolesťami!

19.05.2024 09:45 DUBAJ - Saudskoarabský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz sa v nedeľu podrobí lekárskym testom v dôsledku "vysokej horúčky a pridruženej bolesti", uviedla tamojšia tlačová agentúra SPA. Informuje o tom agentúra Reuters.

Člen izraelského vojnového kabinetu dal Netanjahuovi ultimátum: Požaduje do 8. júna plán pre Gazu

19.05.2024 00:16 TEL AVIV - Člen izraelského vojnového kabinetu Benny Ganc dnes povedal, že jeho strana prestane podporovať koalíciu premiéra Benjamina Netanjahua, ak nebude do troch týždňov schválený strategický plán pre ukončenie vojny v Pásme Gazy. Ganc podľa médií požaduje, aby plán zahŕňal šesť bodov od rozpustenia palestínskeho teroristického hnutia Hamas po ustanovenie novej správy Gazy a skorý návrat obyvateľov na sever oblasti.

Indiu zasiahla vlna horúčav: V Naí Dillí platí výstraha pred teplom

19.05.2024 00:16 NAÍ DILLÍ - Severozápad Indie v sobotu zasiahla vlna horúčav, ktorá podľa indického meteorologického úradu potrvá niekoľko ďalších dní. V indickej metropole Naí Dillí platí výstraha pred teplom. Informuje o tom agentúra AP.

Lekár vyskúšal prelomovú liečbu rakoviny sám na sebe: Agresívny nádor je preč, nádej pre tisícky ďalších pacientov!

19.05.2024 00:16 CANBERRA – Lekár, patológ Richard Scolyer sa pred rokom dozvedel, že má agresívnu formu nádoru na mozgu. Bol si istý, že čelí takmer istej smrti, no rozhodol sa vyskúšať prelomovú liečbu, ktorú sám vyvinul. Teraz dúfa, že svojím činom zachráni tisícky ďalších pacientov.

Z bitúnka k výstave prasiat: V Stuttgarte nájdete jedno z najkurióznejších múzeí sveta

19.05.2024 00:16 Múzeá si síce mnohí turisti spájajú najmä s historickými artefaktmi, o ktorých sa učíme na hodinách dejepisu a ktoré môžu byť trochu nudné, dnes ale po celom svete vyrastá čoraz viac takých, ktoré zhromažďujú kolekcie netradičných či priam bizarných artefaktov. K takým patrí aj unikátne Múzeum prasiat v nemeckom Stuttgarte, ktoré je skvelým výletným miestom pre celú rodinu.

Následujúci mesiac