Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland
Pracovníci družstva išli do banky po peniaze, domov sa už nevrátili: Beštiálna lúpežná vražda otrias

29.02.2020 13:34 BRATISLAVA - Na ten 11. november spred štyridsiatich ôsmich rokov obyvatelia Unína nikdy nezabudnú. Do inak pokojnej záhorskej dedinky totiž Martin neprišiel na bielom, ale na čiernom koni. A s ním aj nepochopiteľná smrť dvoch nevinných ľudí, zamestnancov miestneho roľníckeho družstva, ktorých si vyhliadli bezcitní vrahovia.

RECENZIA Šialená Harley Quinn dostala vlastný film bez Jokera: Skvelý vizuál doslova zabíja hlúpy sc

28.02.2020 16:30 BRATISLAVA - Plány DC a štúdia Warner Bros. konkurovať MCU so svojím DCEU sa totálne rozsypali. Henry Cavill zavesil Supermanov plášť na klinec a upísal sa Netflixu na niekoľko rokov v úlohe Witchera, Ben Affleck skončil s hraním Batmana v súvislosti s problémami kvôli démonovi vo fľaši. Nehovoriac o problémoch s Justice League, ktorú opustil režisér a dokončovať ju musel Joss Whedon, režisér Avengers.

Najväčší majáles na Záhorí bude v Lábe

28.02.2020 13:05 Už štvrtý raz sa stretnú obyvatelia Záhoria s kultúrnou akciou, ktorá sa volá Lábsky Majáles. V obci Láb na Záhorí neďaleko Malaciek a Stupavy sa 23.mája objavia opäť skvelí hudobní hostia. Súčasťou programu budú Táslerovci, Kollárovci, ale aj Inekafe či Sanchez Amsterdam!

Rádio_FM opäť udelí Rádio_Head Awards: Títo skvelí slovenskí umelci bojujú o prestížnu cenu

27.02.2020 16:31 BRATISLAVA - Od januára mohli fanúšikovia domácej hudby podporiť svojich favoritov v 1. kole hlasovania, a to v kategóriách Album roka, Objav roka, Debut roka a Skladba roka v 12. ročníku hudobných cien Rádia_FM. Finálovým nomináciám kraľujú Ultrazvuk, Katarína Máliková, Lyrik H, Korben Dallas či Gleb.

VIEME PRVÍ: Z Česka čoskoro dorazí aj k nám! Muzikál od Elánu vyvolal OBROVSKÉ ovácie

27.02.2020 16:31 Príde po najúspešnejšom muzikály Ôsmy svetadiel aj druhý? Samozrejme! Slováci sa dočkajú nového muzikálu Jána Ďurovčíka. Voda a krv nad vodou zdvihol zo stoličiek českých divákov, čoskoro sa ho dočkáme aj my.

Popularita speváčky Mirky Miškechovej stále rastie. Kto je toto dievča s gitarou?

27.02.2020 12:14 Mirka Miškechová na seba v posledných dňoch upozornila skladbou Aj ty to tak cítiš, ktorú napísali spoločne s frontmanom kapely Smola a Hrušky Jozefom Spokom Kramárom.

Pressburger Klezmer Band oslavujú štvrťstoročnicu

26.02.2020 15:09 Skupina Preßburger Klezmer Band zažíva úspešné obdobie. Kapela, ktorej vizitkou je osem CD albumov, jedno „elpéčko“ a prestížne ocenenie Radio_head Award, očarila divákov na stovkách koncertov nielen u nás doma, ale aj v desiatkach európskych krajín a zámorí. Aj keď len pred niekoľkými dňami predstavila krásny videoklip k ich podaniu legendárnych Lasicových a Filipových Čerešní pod názvom Karshelekh, nezaháľa a opäť prináša niečo špeciálne.

Jahodná pri Košiciach ožije začiatkom prázdnin enviro-hudobným festivalom NATURE

26.02.2020 13:36 Rekreačné stredisko Jahodná pri Košiciach sa stane dejiskom vôbec prvého enviro-hudobného festivalu svojho druhu na Slovensku. Festival NATURE sa bude konať krátko po letnom slnovrate, 26. -28.6.2020, a spojí výnimočnú hudbu s údernými debatami o životnom prostredí. Tri dni v krásnej prírode pri Košiciach uspokoja tých, ktorým “TO” nie je jedno.

VIDEO Legendárna zvučka Priateľov naprieč rôznymi dekádami: Bonusom na záver sú pôvodní tvorcovia ne

24.02.2020 13:36 LOS ANGELES - #Áno, seriál Priatelia sa skutočne vráti. Nejde o žiadnu ďalšiu fámu, oficiálne to potvrdili nielen herci, ale aj ľudia stojaci za streamingovou spoločnosťou HBO Max, ktorá ich po dlhých rokoch dokázala dostať pred jednu kameru. Možno je zbytočné polemizovať nad tým, či je 2,5 milióna dolárov pre každého herca hodných toho, aby si na hodinu sadli a porozprávali sa, no o tom sa presvedčíme až neskôr.

VIDEO Čo povedal Rytmus po prvom zhliadnutí filmu Tempos? Sleduj posledný vlog z tvorby očakávaného

22.02.2020 11:40 BRATISLAVA - Tvorba dokumentu je už dokončená. Zostáva nám teda pár posledných dní, kým ho uvidíme v kinách po celom Slovensku. Rytmus nám počas uplynulých týždňov mapoval proces jeho tvorby pomocou vlogov.

Do košického divadla sa vracia stále aktuálna opera Fidelio

21.02.2020 10:07 Pár storočí známe myšlienky osvietenstva o slobode a boji proti neprávostiam nadchýnali aj geniálneho Ludwiga van Beethovena. Pretavil ich aj do svojej jedinej opery Fidelio, ktorá sa v piatok 21. februára vracia po 35 rokoch na javisko Historickej budovy Štátneho divadla Košice v úplne novom a nadčasovom naštudovaní.

FILMTAG Prečo Parazit prepísal históriu Oscarov a aké TOP filmy si mohol vidieť v slovenských kinách

20.02.2020 12:06 BRATISLAVA - Ďalší mesiac ubehol ako voda, čo znamená, že sme sa opäť pozreli do sveta kinematografie v našej pravidelnej relácii FILMTAG. V najnovšej časti sme rozoberali odovzdávanie Cien Akadémie , ktoré naplno ovládla snímka Parazit. Okrem toho sme sa však pozreli aj na rozruch okolo Keanu Reevesa, ktorý so svojou matkou takpovediac „oklamal“ celý svet.

VIDEO 4. séria Stranger Things sa prezentuje prvými zábermi: Veľké prekvapenie, Hopper žije!

19.02.2020 12:06 #Za posledné roky sa už azda každý naučil, že Netflix je jednoducho zárukou kvality. Na pomyselnom piedestáli ich seriálovej tvorby stojí rozhodne projekt Stranger Things. Neuveriteľný feeling 80. rokov, odkazy na slávne filmy a v prvom rade mimoriadne sympatickí herci sa postarali o seriál, ktorý si fanúšikovia okamžite zamilovali.

Do kín prichádza jeden z najlepších filmov roka

14.02.2020 12:37 LONDÝN - 2 Zlaté Glóbusy, 7 cien BAFTA, 3 Oscary – to je nový film Sama Mendesa s názvom 1917

Príbeh Milady Horákovej v svetovej premiére v košickom divadle

14.02.2020 09:33 Desať trestov smrti, takmer 50 doživotných trestov a ďalšie tresty v dĺžke viac ako 7800 rokov priniesli monsterprocesy, ktorými sa komunistický režim zbavil ľudí s iným názorom. Najznámejšou obeťou bola Milada Horáková. Jej príbeh v multižánrovom predstavení Ondreja Šotha má v Štátnom divadle Košice svetovú premiéru v piatok 14. februára.