Rozšírené hľadanie
Piatok 14. Jún 2024 |
meniny má Vasil
Pozrite si najnovšie reklamy: Podeľ sa s ostatnými/Manner, Objavte novú generáciu/Samsung ...

28.02.2019 18:30 

Nevšímame si najväčšie humanitárne krízy, pretože sú mimo zorného uhla novinárov

28.02.2019 13:02 Spravodajský cyklus dnes už prakticky neexistuje. Internet spôsobil, že sme informáciami naopak presýtení. Lenže štúdia mimovládnej organizácie Care International zistila, že napriek pretlaku informácií v roku 2018 na informovanie o najväčších humanitárnych krízach vo svete akoby nezvýšil čas.

Personalizácia zvyšuje efektivitu online kampaní. Ako na to a kde začať

28.02.2019 11:43 Keď som pred mnohými rokmi začínal v online marketingovom biznise, svet bol krásne jednoduchý. Žiadne zložité veci, v Google Ads ste si vyklikali pár kľúčových slov a vytvorili jednoduché reklamné texty a hotovo. Žiadne video kampane, žiadne RTB-čka, žiadne remarketingy, in-market segmenty, nič. Dokonca ani o Facebooku vtedy ešte nebolo ani chýru.

Biely dom zakázal novinárom vstup na večeru Trumpa a Kima

28.02.2019 10:44 Biely dom odmietol v stredu novinárom agentúr Reuters, Associated Press a Bloomberg účasť na spoločnej večeri prezidenta USA Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una vo vietnamskom Hanoji. Informovala o tom agentúra Reuters.

BBC a ITV chcú konkurovať Netflixu, spustia vlastnú streamingovú službu

27.02.2019 18:44 Vo Veľkej Británii vzniká nová streamingová služba názvom BritBox, ktorá má svojou ponukou konkurovať Netflixu či Amazonu. Ide o spoločný projekt dvoch britských televízií – verejnoprávnej BBC a súkromnej ITV. Spustiť ju majú v druhej polovici tohto roka.

Film Bohemian Rhapsody mieri k Číňanom. Po tom, ako cenzurovali Oscarov

27.02.2019 18:44 Rami Malek získal sošku Oscara za výkon vo filme Bohemian Rhapsody, kde stvárnil Freddieho Mercuryho. Vo svojom prejave povedal, že snímka priniesla príbeh o homosexuálovi, ktorý žil bez zábran. Doslovný preklad tejto frázy si však v čínskej televízii miesto nenašiel.

Chorvátsku verejnoprávnu televíziu bojkotujú, novinári chystajú demonštráciu

27.02.2019 15:31 Chorvátski novinári, opozičné strany, neziskové organizácie, ale aj verejne známe osoby bojkotujú verejnoprávny rozhlas a televíziu HRT. Dôvodom protestu sú útoky no novinárov a údajná podriadenosť voči vládnej strane. Televízia sa bráni a tvrdí, že práve ona je obeťou nátlaku.

Režisérka Únosu chystá nový film Slúžka podľa knihy Hany Lasicovej

27.02.2019 12:39 Onedlho sa má začať s nakrúcaním nového slovenského filmu – historickej drámy Slúžka. Tá má vzniknúť podľa rovnomennej knižnej predlohy spisovateľky Hany Lasicovej. Dej príbehu vracia do obdobia rozpadu Rakúsko-Uhorska cez príbeh mladej Slovenky, ktorá slúži bohatej rodine vo Viedni. Na režisérsku stoličku zasadne Mariana Čengel Solčanská, ktorá stála aj za drámou Únos.

Despacito už prekonalo na YouTube šesť miliárd videní

26.02.2019 22:06 S novým rokom prišiel pre pieseň Despacito aj nový rekord. Jej oficiálny videoklip na YouTube dosiahol koncom februára ako prvé video v histórii platformy šesť miliárd pozretí.

Shortlisty súťaže Digital Pie sú známe. Víťazov vyberú v troch kategóriách

26.02.2019 18:08 Súťaž digitálneho marketingu Digital Pie, ktorú organizuje Asociácia digitálnych marketingových agentúr v spolupráci s TheMarketers.biz, má známe shorlisty. Práce sú nominované v troch kategóriách – Idea, Performance a Execution.

Aj bez moderátora sledovanosť Oscarov rástla, prvýkrát za päť rokov

26.02.2019 17:07 Klesajúca sledovanosť televízneho prenosu z udeľovania Oscarov sa tento rok zvrátila. V porovnaní s vlaňajškom, kedy filmové ceny prilákali historicky najnižší počet divákov, dosiahlo vysielanie ich 91. ročníka o niečo lepšie výsledky.

Pepsi promuje novú limetkovú príchuť. Pozrite si televízny spot

26.02.2019 14:09 Spoločnosť PepsiCo priniesla už aj na slovenský trh nový druh svojho kolového nápoja. Na pultoch najnovšie ponúka bezkalorickú Pepsi s príchuťou limetky. Jej predstavenie sprevádza najväčšia kampaň značky v priebehu prvého polroka s claimom „Zaži niečo nové“.

Tvorcovia Sherlocka prídu na Slovensko, budú nakrúcať seriál pre BBC a Netflix

26.02.2019 13:03 Tvorcovia britského seriálu Sherlock pripravujú novú trojdielnu minisériu, ktorá dostala pracovný názov Dracula. Ako napovedá, zamerajú sa v ňom na príbeh krvilačného grófa z Transylvánie. Natáčať sa bude aj na Slovensku hneď v niekoľkých lokalitách. Seriál koprodukujú BBC a Netflix.

Za online správy je ochotná platiť polovica ľudí. Čo bude čítať tá druhá?

26.02.2019 13:03 Prístup k overeným informáciám a kvalitnému obsahu v médiách sa bude zhoršovať pre tých, ktorí zaň nie sú ochotní zaplatiť. Z najnovšej analýzy think-tanku Reuters Institute vyplýva, že väčšina médií vidí riešenie svojho finančného prežitia práve vo väčšom spoplatňovaní obsahu.

Pozrite si najnovšie reklamy: Hospodárme s odpadom zodpovedne/OP KŹP, Hypotéka v predstihu/ČSOB

25.02.2019 19:05