Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina
Členovia KRAS-u vyzývajú k solidarite kolegov, zadávateľov a vládu

31.03.2020 19:43 Zástupcovia dvanástich slovenských reklamných agentúr združených v Klube reklamných agentúr Slovenska sa stretli prostredníctvom spoločnej video konferencie a diskutovali o aktuálnej situácii, scenároch vývoja a o možných dopadoch Covid-19 na reklamný trh

Finančné zdroje kvôli nákaze vyschli. Vesmírny startup OneWeb čelí bankrotu

31.03.2020 15:30 Vesmírna spoločnosť OneWeb mala v pláne priniesť vysokorýchlostný internet miliónom ľudí prostredníctvom stoviek malých satelitov na nízkej obežnej dráhe. V dôsledku pandémie nového koronavírusu si však nedokázala zabezpečiť financie na ďalšie fungovanie, čo ju dostáva do existenčných problémov.

Facebook dá 100 miliónov dolárov na pomoc pre médiá

31.03.2020 09:03 Spoločnosť Facebook v pondelok oznámila, že podporí médiá globálne zasiahnuté pandémiou koronavírusu sumou sto miliónov dolárov.

RVR dočasne zmierni podmienky a povinnosti pre vysielateľov

30.03.2020 13:48 Na ekonomický dosah pandémie nového koronavírusu, ktorá vplýva aj na prevádzku audiovizuálnych médií, reaguje Rada pre vysielanie a retransmisiu viacerými opatreniami, dočasne zjednodušujúcimi administratívu i niektoré zákonné povinnosti pri zmenách vo vysielaní. O rozhodnutí informovala hovorkyňa RVR Ivana Čaučíková.

Perfektný žáner súčasnosti. Ako vyzerá slovenský komiks

29.03.2020 15:09 Watchmen, Sin City, V for Vendetta, Transmetropolitan, The Walking Dead či Sandman sa už dajú považovať za legendy. Grafický svet komiksu neprezentujú len akční hrdinovia ako Superman, Batman či Avengers. Hoci práve tieto postavy a námety prostredníctvom filmov spopularizovali komiksy najviac, mnohé z nich nevynechávajú vážne spoločenské problémy, prácu s komplexnými príbehmi a ponúkajú materiál na intelektuálne úvahy a debaty. Postupne si komiksy kliesnia cestu aj do našich končín

Ďalšie hamburgery až k dverám. Aj Burger King spúšťa donášku

29.03.2020 15:09 Po McDonald's spúšťa donášku na Slovensku aj jeho najväčší konkurent Burger King. Doručenie vybraného menu k dverám zákazníkov bude podobne ako u rivala zabezpečovať služba Wolt.

Marketér Minár: V pandémii ľuďom nevadí reklama, ale od firiem čakajú niečo iné

29.03.2020 15:09 Názor | Kvôli pandémii už pokles príjmov domácností zasiahol alebo ešte len zasiahne sedem z desiatich ľudí. Spotrebitelia chcú, aby sa firmy a značky dobre postarali o zamestnancov a aby pomáhali vládam a zdravotníctvu. Čo majú firmy, spoločnosti a značky robiť v čase pandémie?

Ako odrezať dezinformátorov. Kontroverzný web Breitbart prišiel o väčšinu reklamy

28.03.2020 16:01 Nepodporujte dezinformačné weby svoju inzerciou, apeluje na firmy rad iniciatív po celom svete. Vedľa českého „Nelež„ či slovenských „Konšpirátorov“ je to aj americká skupina Sleeping Giants . Potom, čo sa zamerala na ultrakonzervatívny web Breitbart, klesli jeho príjmy z reklamy až o 90 percent a tisíce firiem sa zaviazali, že na tomto webe nebudú inzerovať.

Televízia pre 21. storočie: Hollywood sa prebudil a chystá revolúciu

28.03.2020 06:00 Tento rok bude patriť k najdôležitejším v doterajších dejinách zábavného priemyslu. Hollywood sa prebudil a chystá revolúciu v tom, ako budú štúdiá svoje filmy a seriály ponúkať divákom.

Pozrite si najnovšie reklamy: Spolu a zodpovedne/Orange, Ďakujeme našim hrdinom/Lidl

27.03.2020 20:38 

Dnespozeram.live umožní nájsť inšpiráciu, čo si pozrieť od slovenských tvorcov na ...

27.03.2020 12:01 V týchto dňoch mnohí z nás premýšľajú nad tým, ako pomôcť lekárom, sestričkám, malým podnikateľom, ale hlavne taktiež všetkým nám, ktorí sme zostali “uväznení” doma.

IAB: Nárast internetovej reklamy sa po roku opäť spomalil

27.03.2020 07:37 Výdavky do online reklamy vlani dosiahli na Slovensku podľa odhadu brandžovej asociácie internetových médií IAB Slovakia o viac ako 136,8 milióna eur. Najväčšie rasty zaznamenala natívna a video reklama.

Ako sa zabaviť v karanténe? Veľa online služieb je úplne zadarmo

26.03.2020 22:37 Covid-19 prichádza do iného sveta, než aký bol napríklad v čase hongkonskej chrípky v šesťdesiatych rokoch. Na jednej strane oveľa viac prepojeného, a preto náchylného na rýchlejšie šírenie, na druhej strane do online sveta. Internet a sociálne siete prinášajú mnoho aspektov, ktoré môžu zefektívniť informovanosť a boj proti vírusu. Ale aj spríjemniť dni a týždne strávené v domácej karanténe.

Výdavky do médií vlani stúpli, počet reklám klesol

26.03.2020 12:42 Celkový objem výdavkov do reklamy na slovenskom trhu dosiahol minulý rok podľa spoločnosti Kantar Media hodnotu 2,5 miliardy eur. Ide o dáta rátané na základe cenníkových cien, bez započítania zliav, barterov a bonusov.

Podozrivé e-shopy sa chcú nabaliť na predaji rúšok. Využívajú nátlak

26.03.2020 10:04 Pohodlná a bezpečná kúpa ochranného rúška cez internet sa nemusí vždy vyplatiť. Na webe sa objavujú čudné e-shopy, ktoré žiadaný tovar nedodajú, prípadne dodajú so sklzom a peniaze nevrátia. Podozriví online obchodníci tiež používajú klasické nátlakové predajné metódy, napríklad odpočítavanie času do konca akciovej ceny či nízky počet kusov tovaru za zobrazovanú cenu.