Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
Hostesky Autosalón Bratislava 2019 - Galéria tých naj báb výstavy

30.04.2019 22:15 Dnes sa začal 29. ročník tradičnej automobilovej výstavy Autosalón Bratislava 2019 vo výstavisku Incheba. Okrem komplexného pohľadu na všetky výstavné premiéry, ktoré sme sa pokúsili spracovať v jednom videu vám prinášame aj prvú galériu tých naj hostesiek autosalónu. Nejeden totiž potvrdí, že pekné, mladé, sexi baby sú jeden z dvoch-troch hlavných dôvodov prečo ísť na slovenský autosalón. Popri premiérach, horúcich novinkách a výstavných zľavách v prípade, že je seriózny záujem o kúpu. Stoja tohoročné jarné bahniatka za to? Tu je výber tých, ktoré sa nám páčili najviac - Hostesky Autosalón Bratislava 2019.

Nový Land Rover Defender budú vyrábať v Nitre

30.04.2019 15:10 Vedeli ste, že Land Rover má svetový deň? Práve dnes. Je spomienkou na predstavenie pôvodneho modelu značky v Amsterdame v roku 1948. Svetový deň Land Rover sa teda spoločnosť rozhodla osláviť odhalením plánov pre ikonu Land Rover Defender, ktorý čoskoro zavŕši finálnu fázu testovania Tusk Trust v Keni. Ale čo je podstatnejšie? To, čo sa už takmer rok šepká, je realita. Novú generáciu jedného z najznámejších offroadov sveta budú vyrábať v novej fabrike JLR v Nitre. Ďalšia ikona motorizmu, ktorá bude pre svet zo Slovenska.

Porsche Panamera má 10 rokov. Verili ste, že sa uchytí?

30.04.2019 11:08 Mnohé automobilky menia pole pôsobnosti a Porsche patrí k tým, ktoré ho zmenili vskutku výrazne. Typicky výrobca športiakov a najznámejšieho športového auta na svete, typu 911, však mal v 90-tych rokoch finančné problémy. Prvý výstrel v podobe ozaj športového SUV Cayenne bol až neuveriteľne úspešný. Tak prečo to neskúsiť aj s „kvázi“ luxusným športovým sedanom? A tak vzniklo Porsche Panamera. To práve oslavuje 10 rokov od začiatku úspešnej kariéry. Pozrite si jej históriu.

Goodyear zásadne mení stratégiu. A začína s množstvom športových noviniek

30.04.2019 11:08 Ešte doslova pred pár týždňami platilo, že športovou a superšportovou značkou gigantu Goodyear je najstaršia pneumatikárska značka sveta Dunlop. Jar 2019 to celé zásadne mení. Rozhodnutie, samozrejme, niekde na centrále muselo padnúť oveľa skôr. Čo presne bude od tohto roku inak a prečo? Nuž, je toho celkom dosť a dáva to zmysel.

Lada v Európe končí. Dôvodom sú emisie

30.04.2019 07:10 Aj keď má v ponuke nové typy ako Vesta či Xray, Lada v Európe končí. Chtiac/nechtiac musí. A to aj napriek faktu, že AvtoVAZ patrí pod alianciu Renault-Dacia, a teda nepriamo aj pod Nissan a Mitsubishi. Dôvodom je ďalšia nehomologovateľnosť týchto áut pre stále prísnejšie emisné normy Európy. Má to však aj druhý dôvod. Nie je vhodné, aby cenovo dostupné Lady konkurovali značke Dacia.

Šprint BMW 840d a M5 E60 a M140i je rodinná bitka

30.04.2019 07:10 Dnes je tu šprint troch veľmi odlišných áut jednej značky. Šprint BMW 840d, BMW M5 E60 a BMW M140i. Porovnanie zachytáva tri svety, od luxusného cez riadne divokú „atmosféru“ po zábavný a mrštný hothatch. Všetky tri autá disponujú odlišným výkonom, avšak vďaka zásadne rozdielnej hmotnosti aj porovnateľnými časmi zrýchlenia na 100 km/h. Ako sa to zvýrazní pri drag race na dlhšom úseku štvrť míle, teda 402 metrov?

Poznáte stupne autonómneho riadenia? Je ich päť a takto sa líšia

30.04.2019 07:10 Čím ďalej, tým viac sa stretávame s pojmami ako stupne autonómnej jazdy. Dá sa teoreticky povedať, že podľa stupňov môžeme rozdeliť autonómne autá od tých, ktoré nemajú nič z autonómnych systémov, až po tie, ktoré vás odvezú do a z roboty absolútne bez vášho zásahu a dohľadu a dokonca dokážu jazdiť samostatne aj bez posádky na palube. Keď ich napríklad privoláte zo vzdialeného parkoviska alebo garáže. Poznáte stupne autonómneho riadenia od 0 až po 5? Viete, ako sa líšia?

Najdrahšie autá na údržbu sú prémiovky

29.04.2019 21:42 Pôvodnú tabuľku americkej spoločnosti YourMechanic som mierne upravil. V originály figuruje 30 automobiliek, no tretina z tohto počtu sa v EÚ nepredáva. Minimálne nie oficiálne. Tiež mi pre prehľadnosť napadlo rozdeliť tabuľku s 20 značkami na lepšiu a horšiu polovicu. Ako teda vyzerá tá finančne náročnejšia polovica z hľadiska prevádzkových nákladov za obdobie 10 rokov? Odpoveď na otázku - Najdrahšie autá na údržbu - dáva pár rokov starý prieskum z USA. Aj preto sú náklady v ňom vyjadrené v dolároch.

Power fest SlovakiaRing 2019 začne už 15-ty ročník šprintov

29.04.2019 07:38 Už 15-ty ročník slovenského šprintérskeho šampionátu odštartoval v Maďarsku 7. apríla spojeným majstrákom na letisku Kiskunlacháza. No prvý tohtoročný domáci s najväčšou koncentráciou konských síl na meter štvorcový  bude tradičný Power fest SlovakiaRing. Ako vždy, aj na tomto sa bude konať hneď niekoľko dynamických a popri tom aj statických disciplín. 

Nový Mercedes-Benz GLS príde aj s mild-hybridom

29.04.2019 07:38 Po premenovaní najväčšieho SUV od Mercedesu, triedy GL na GLS sa nič podstatné nezmenilo. Nový Mercedes-Benz GLS prichádza už od začiatku s novým názvom, ktorý korešponduje s príslušnosťou k najluxusnejšej triede S. Totiž aj nové GLS patrí k tomu naj, čo si v tejto triede budete môcť kúpiť, obsah príplatkovej výbavy bude nadpriemerne rozsiahly s rôznymi inováciami.

Audi R8 má nahradiť Audi e tron GTR

29.04.2019 06:05 Takmer na dennej báze prichádzajú správy o nových a nových elektromobiloch. Elektrifikácia, bohužiaľ, pomaly zabíja skvelé, no "smädné" superšporty so spaľovacím motorom. Ďalším na čiernej listine môže byť Audi R8. Napriek tomu, že na 2019 New York Auto Show ukázali „limitku“ R8 V10 Decennium, viaceré správy tvrdia, že Audi R8 by mala nahradiť elektrická verzia v roku 2022. Elektrický superšport by mal niesť názov Audi e tron GTR.

Maťo Homola odštartoval sezónu TCR Europe víťazstvom

28.04.2019 22:35 Maťo Homola už skôr tento rok ukázal niekoľko noviniek. Prvou z nich je nový seriál, teda európsky šampionát TCR Europe. Predstavuje vrchol v kontinentálnych šampionátoch vozidiel TCR. Pokračuje novým tímom – taliansky Target Competition. A nakoniec sa mu do rúk dostal v minulej sezóne dominantný Hyundai i30N TCR a zdá sa, že forma autu ostala.

Nový autopilot Tesla dokáže ozaj zaujímavé veci

28.04.2019 22:35 Autonómne autá ešte v najvyššom stupni samostatnosti 5 dostupné nie sú. A dlho nebudú. Avšak zdá sa, že autopilot Tesla sa blíži definícii úrovne 4. Dokazuje to nedávno vydané video, v ktorom Tesla jazdí bez absolútneho zásahu vodiča aj cez križovatky, zastavuje a rieši dopravné situácie. A to nielen po uzavretom areáli, ale v bežnej premávke s podielom jázd na okreske a na diaľnici vrátane odbočovania, státia na STOPke a podobne. Skutočne už môžeme onedlho očakávať takúto jazdu?

Najlacnejšie autá na údržbu robí Toyota

28.04.2019 11:34 Vyplýva to z nezávislej štúdie, ktorú zrealizovala a publikovala jedna z najväčších amerických spoločností zaoberajúcich sa opravou a údržbou vozidiel YourMechanic. Toyota sa spomedzi porovnávaných značiek umiestnila štatisticky na poslednej priečke. A to je skvelé, pretože tento rebríček hodnotí Najlacnejšie autá na údržbu. V tomto článku zverejňujeme tú lepšiu polovicu, teda menej nákladné autá na údržbu počas dekády. Nižšie nájdete výšku priemerných nákladov na údržbu auta počas jeho prvých 10 rokov životnosti vyjadrená v dolároch. Toyota, Lexus  a Honda jednoznačne vedú.

Aston Martin Rapide E je prvý elektromobil značky

28.04.2019 10:11 Šialenstvo okolo elektromobility pohlcuje jednu značku za druhou. „Hype“ okolo áut s káblom chytil už aj Aston Martin. Rapide E je ich prvým elektrickým počinom. Výkonom ani krásou na benzínového súrodenca strácať nebude, avšak rev atmosférickej V12-tky si nevychutnáte. Nahradia ju dva elektromotory. Podľa mňa však ide o doposiaľ najkrajší elektromobil. Posúďte sami.